CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Pages

~my lovely and cutey frens at blogspot~

Tuesday, June 28, 2016

27 is a scary date

Bile sampai je tarikh 27hb mesti semua jiwa kacau... Rindukan ayah... Tarikh 27hb satu tarikh yg susah nk lupa... Arini 27/6 genap 6bulan da ayah pergi... Seriously mmg susah nak terima pemergian ayah, rasa xpercaya... Tp xbaik mempersoalkan pemergian ayah.. Allah is doing His work...😔😔😔


Sampai mase nk solat zohor td serabut betul kepala kakak, dua kali kakak terberenti solat, sbb kakak duk ingat muke ayah, bau ayah, sentuhan terakhir dengan ayah... Kakak cuba tahan xmo nangis ayah sbb ego kakak sebagai seorang anak dan kakak sulung, sumber kekuatan ibu dan adik2... 💪🏻💪🏻💪🏻

Kakak asyik teringat mase ayah kat icu, kakak pegang tangan ayah, ayah genggam tangan kakak balik... Kakak ckp kat ayah, " ayah da makin baik ni, nanti kita balik rumah sama2 ye ayah?" Pastu ayah angguk kepala ayah, ayah bukak mata tengok kakak... 

Sangat2 rindu, walaupun 6 bulan da ayah pergi... Ssah kakak nk sesuaikan diri kakak yang kakak dah xde ayah... Ayah da pegi buat selama2nya... Xde la ayah sepanjang puasa ni, raya puasa, raya haji... Selama2nya... 😢😢😢

Mnggu depan da raya, persiapan xsemeriah tahun lpas... 
Maafkan kami ayah sekiranya kami terlalu bergembira di hari raya, bukan niat untuk melupakan ayah, tapi ayah pun mesti nak kami semua bergembira n bukan bersedih meratap pemergian ayah d pagi raya... InsyaAllah kami 8beradik bersama ibu, menantu2 dan cucu2 ayah akan pergi menziarahi kubur ayah di pagi raya ni... 

"Ya Allah Ya Tuhanku, Kau kasihanilah ayah, Kau sejahterkanlah roh ayah, Kau ampuni segala dosa kesilapan ayah, semoga roh ayah dicucuri rahmatMu Ya Allah... Amin Ya Rabbil Alamin..."

Senyumanmu yang terakhir di pagi Syawal... 😢😢😢

Alfatihah...
JOHARI BIN HARUN
3/1/1951 - 27/12/2015

Monday, June 20, 2016

15 ramadhan

Da separuh rupanya ramadhan, cepat rasenye ramadhan kali... N xde rase langsung excited nk raya thun ni... Xsangka thun lpas last puasa n raya dengan ayah, sempat jugak buat suprise kat ayah n ibu balik puasa... Hehehehe... Ayah muke terkejut time tu tp dlm mase yg same die bleter sbb mahal amik teksi drp epot ke dungun, lain kali xyah buat suprise, bgtaw je ayah nti ayah pegi amik, duit teksi tu buat byar minyak van ayah pun xmahal gitu.. 😅😅😅... Itulah ayah berleter je kejenyer... Ade je yg xkene, pastu xleyh duk diam, ade je keje die nk buat... 😅😅😅... 


Itulah kali terakhir berpuasa bersama ayah... Ya Allah sungguh kakak rindu dengar suara ayah 😢😢😢... Thun ni kadang2 bile time berbuka mulut ni mcm gatal je nak cakap "ayah xmasuk rumah lg ke? Nk bbuka da ni..." "Ayah berbuka kat masjid ke arini?"... Bile abis org solat terawih pun lpas sorang2 balik rumah, telinga ni seakan2 mencari mane suara ayah ni xbalik2 lagi... Ya Allah besar sungguh dugaan ramdhan kali ni... 

Rindu plak nk sahur makan nasik ngan dalca... Ayah kan suke dalca... Asal puasa je mesti ade dalca... Hehehehe... Karipap, ayah suke karipap... Tp semua tu tgal kenangan jew... Ayah da xde, dalca pun kami xmakan da skrg... Skrg ni musim bola, klu ayah ade mesti ayah xtdo kan tgok bola sampai sahur, tolong ibu panaskan lauk... U such a good husband and father, ayah... 

Semoga di bulan yang baik ni Allah mengampukan segala dosa kesilapan kita semua.. Aamiin...

N xlupa juga selamat hari bapa, ayah... 👨🏻
Banyak tahun da xdpt sambut same2 ngan ayah... Thn ni ayah da xde, rase terkilan n bersalah ni tebal  sangat dalam hati... 😭😭😭... Tapi kakak xlupa berdoa untuk ayah, baca yassin untuk ayah... Sbb kakak ♥️♥️♥️ sangat ayah, rindu ayah n xkan lupakan ayah sampai bila2... 😘😘😘

Ciuman ikhlas dari seorang ayah 😢😢😢

Sunday, June 5, 2016

Konvo ecah

30052016

Kami memulakan perjalanan dr dungun ke putrajaya.. First time ibu pegi jalan jauh tanpa ayah, katanya... Kakak paham ibu sedih, kakak pun xdpt nk bygkan perasaan ecah time naik pentas nk konvo nti... Kami grak lewat jgak, dlm pkl12thari... Kami selamat sampai putrajaya pukul630ptg... 

Alhamdulillah... Malam tu k.mira n kasman dtg bwak satay willy.. Mmg sedap... Cenggini 👍🏻👍🏻👍🏻.. Kalau la ayah ade, mesti ayah mkn banyak, ayah kan suke satay 🍢🍢🍢 😉😉😉...


Awal2 pagi lagi ayat da anta ecah, ibu n kak chik pegi tempat konvo ecah, picc... Perjalanan penuh emosi... Lpas tu ayat balik rumah sambung tidoq... Dalam pkl11pg tu semua start bersiap2, dlm pkl1thari tu ecah da siap konvo n kami pun grak ke picc... Alhamdulillah konvo da ecah... Sedih mmg sedih, tp kami cuba kuatkan semangat sbb ni la first event yg ayah xde.. Kami p amik gambaq studio, pastu g mkn then balik homestay...







We never forget u ayah... Always in our heart forever... Ecah emosi sgt time dpt gbr ni... Die sedeyh sgt ayah xde dgn die time konvo, walhal ayah la org yg anta die p daftar ikbn, yg duk ulang alik anta die kat ikbn bile cuti... 

Malam tu abg azner dtg ngan k.ain n aina... Lepak2 sembang2, pastu abg azner bg gelang besi ayah g mekah dulu... Dulu mase ayah balik haji ayah bg gelang tu kat abg azner, skrg ayah xde, abg azner bagi balik gelang tu kat anak ayah... 😢😢😢


-Selamat dtg june-
Arini kami xde aktiviti, kak lin dtg homestay ngan aisy... Kak lin bwak a lot of food... Sandwich, nasi lemak ayam, daging masak hitam, pavlova and brownies... 🍞🍞🍛🍛🍰🍰

Lpas zohor tu ecah belanja semua org eskrim... Ptg kami pegi IOI City Mall... Jalan2 pun xbest sbb xtaw nk tuju ke mane... Hehehehe... 

Ni cucu2 tok wan naik bus... 😂😂😂

Balik homestay pun da maghrib, k.lin kate abg ein nk dtg. After abg ein dtg, trus ecah potong pavlova, sedapnyer tgok semua mkn pavlova... Pavlova ni mmg superbs, khas dari Laura's Daddy... Ala yg buat kek kawen samtilla tu... Hehehehe...

N then lpas setel semua tu k.lin satu family balik, kami kemas brg then sleep but haneem bdan da start panas2... Abahnye pun terus pegi kedai beli panadol syrup n cool fever... Kesian anak mommy yang cantik ni xsehat... Mlm tu haneem mmg xmo tido sbb xsedap bdan mungkin, mommy bgilir2 dgn abah jage haneem... 


Da pagi pon, haneem pkl10pagi baru rase mngantuk lpas bagi die mandi... Kesian haneem... 
Bdak2 ni tido plak time c.out...

Dalam pkl1230thari kami c.out... Abg pun ade dtg amik bdak2 ni sbb aman, aisyah ain n k.chik naik bas balik dungun... Kami yg naik kereta truskan perjalann ke dungun... Diaorg yg lain trus g umah abg mkn thari n rehat... 

Kami sampai dungun dalam pkl9mlm... Depa pun pkl9mlm bru naik bas drp s.alam... 



Pkl 4pagi depa selamat sampai dungun... Alhamdulillah...




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...