CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Pages

~my lovely and cutey frens at blogspot~

Thursday, October 22, 2009

not in a good mood!!!

susah bile sume dugaan datang serentak.. aku xpasti apakah Tuhan sedang menduga aku..

















ayah operate jantungnyenye this week



















isnin ni present proposal n propject database















selasa da final exam...














waaaaaaa!!!!!





















tiba - tiba je ptg td lpas bukak facebook, aku terus sakit hati, mcam timbul satu perasaan xpuas hati... aku rase mcam nk marah jew..















yang menjadi mangsanya xlain xbukan, mR. gULA kApAs laa... kesian kat die.. aku sayang kat die, tp hormon ppuan bknnye betul sgat pon.. huhuhu






















tp td aku da say sorry da kat mR. gULA kApAs.. aku sayang sangat kat die.. die comey n sweet... huhuhu...

Thursday, October 1, 2009

am i the right person for him???


am i the right person for him?
i dont know n not sure about that..

kadang - kadang terase seperti hanya aku sowang je yang bertakhta di hati die,
tp kadang - kadang terase seperti orang kedua...


kadang terase seperti die memrlukan aku
tp kadang - kadang rase terpinggir...

kadang - kadang rase yang diri ni sangat special
tp kadang - kadang xrase paper yang special pun..


kadang - kadang terpikir mmang aku dan die da dtakdirkan bersama
tp kadang - kadang terpikir betul ke aku ni terbaik untuk die???

Sunday, September 13, 2009

12 September 2009















ari ni bgun lewat sangat sbb lwat abis ckap phone ngan mR. gULA kApAs smlm... bgun2 jew trus gmandi then on9 jap.. sedar x sedar da pkl 5 da.. trus ajak atun g bazar.. tp ani ikut skali..huhuhu...
then pegi bazar beli nasik kerabu lagi.. huhuhu... ari ni bukak pose kat bilik jew ngan acu ngan maman.. then aku lpas isyak aku on9 lagi... pastu msj mR. gULA kApAs, tp mR. gULA kApAs ade team building time tuh.. olo sedy sangat...tp lpas tu dalam pkl 2 lebih mR. gULA kApAs call... happy sangat... windoo sangat kat mR. gULA kApAs....



















then tanggal 12 September ni jugak adalah birthday adikku Atika Comot yg ke 21 tahun!!! Happy Birthday!!!

11 september 2009


ari ni first time g klas pagi sowang2.. selalu pegi kelas ngan mR. gULA kApAs.. nk nanges je sepanjang drive g kelas.. hukhuk... abis klas je trus g jumpe penyelia, tp penyelia aku DR. SARJIT SINGH DARSHAN SINGH (ha saper x kenal xtau laa..) x sehat la plak.. aku bt penat2 final year project paper sampai xtdo mlm, die suh tgal je kertas tu kat meja die... tp xpe, ringan sket keje aku this week.. thanks dr... huhuhu....
then dr thari spi ptg aku tdo jew, ptg kuar g bazar ngan deq non, beli nasik kerabu... then aku bbuka kat bilik deq non after isyak aku siapkan asgmnt.. then suzie call mtak dtg ladang 10, sbb ade bbq sektr die.. makanan byak lebih.. best gile... then dalam 11 suku gak blk bilik deq non, setel sket lagi keje pastu online sket then mR. gULA kApAs call... sembang lame sangat ngan mR. gULA kApAs... rindu sangat...
after mR. gULA kApAs call terus tido....

10 september 2009


busannye ari nih, g lab database, server down plak... online jew.... pastu call deq non ajk bkak puasa skali, tp time tu deq non ade kat the mines.. abis jew klas aku blk kolej salin baju, then straight to the mines.. berbuka puasa kat kfc mkan set jimat SET B.. huhuhu.... pastu g beli big apple.. sedap sgat tp sedey sbb teringat mR. gULA kApAs yg da lame nk mkan big apple.. sedeynyerrrr... huhuhu.. i miz u my dear mR. gULA kApAs...

Thursday, September 10, 2009

bayangkan.............

(the luv of my life)

today i woke up this morning i realize that mR. gULA kApAs not gonna be around for this 4 days...
i'm going to class with mR. gULA kApAs, n mR. gULA kApAs always hold my hand sepanjang die drive... then kitaorg blk kelas same2... then dlam pkl 1.50 mR. gULA kApAs dtg kat kete bwak beg pakaian n kasut bserta sweater... pastu aku trus anta mR. gULA kApAs g kat stesen bas tempat die nk gerak.. mR. gULA kApAs akan ke uTM skudai utk kem latihan pusat for this 4 days.. rindu sangat... bayangkan lah hari2 ku tanpa mR. gULA kApAs, sape nk teman g bazar ramadhan, teman bca jurnal kat library sambil duk kat lantai... hikhikhik.. sape nk teman aku klu aku bt asgmnt smpi lewat malam.. then sape yg nk teman aku bbuka puasa n tlg beli nasik sahur kat aku pagi2.. huhuhu... i mis u syg.. muah..

Tuesday, September 8, 2009

= kEnApA? whY? =


xtau KENAPA 2 3 hari ni rase xbest jew..
hari - hari yang dilalui sgat perit.. benci dengan 2,3 hari lepas..
KENAPA???
kenapa bile aku tgah perit n sedih xde org amik berat pon?
KENAPA???

so sad... hukhuk...


Aku bosan dengan cinta mu
Aku rasa buang masa
Kau selalu mendustakan cintaku

Aku fikir kau tak searus
Lebih baik ku beralih
Biar kan diriku terus bersendiri

Ku tak fikir engkau setia
Walau jasad dan juga nyawa
Sebagai tanda cintamu padaku katamu

Tak mungkin ku percaya
Kata-kata yang penuh dusta
Hanya lah bibir berkata yang memilukan
Menambah bengang rasa hampa
Kerunsingan diriku terasa

Cukup berkali kau berkata
Jangan diulang lagi dusta
Jangan kau pujuk hati yang terluka

Tak mungkin akan ku kembali
Jika janji sekadar mimpi
Tak mungkin ku sama dirimu yang sering berdusta

Letih hatiku diserang pilu
Letih hatiku teringat janjimu
Akan ku teruskan hidupku
tanpamu...

Wednesday, August 26, 2009

mY bAd dAy!!!


today, bagun pagi je kene period pain.. trus x g kelas... then bangun pkl10am, siap2 untuk g jumpe letcurer database aku, skali ERD kene reject bai.. tension kot.. pkl12 aku trus g library untuk discusson pengujian sistem, pastu mR. gULA kApAs bt hal plak... aku geram btul time tuh, macam nk pecah jew muke die aku tumbuk, tapi aku xtumbuk pon.. dah la datang jumpe aku tu *tutttttttt*..... panas gak aku time tu.. dah la aku banyak keje, die plak bt hal.. ptg tu nk g bazar ramadhan, skali hujan lebat giler, bbuka puasa dlm kete je... mmg perit laa... affer terawih, aku kuar makan ngan mR. gULA kApAs, then aku pon ape lagi meletop la aku macam mak tiri cinderella kene gigit lipas laa... today is my bad day!!!! aku x suke ari rabu...

Tuesday, August 25, 2009

N.T.A.H


ari ni satu hari xjumpe mR. gULA kApAs, sbb mR. gULA kApAs demam n sakit kepala... kesian mR. gULA kApAs... td aku g anta mR. gULA kApAs g kls, lps anta aku stay kat kolam, tgk2 org main kayak pastu g amik mR. gULA kApAs abis kla... trussss g bazar ramadhan... ari ni x berbuka ngan mR. gULA kApAs sbb die ade exam pkl8pm takut xsempat jew... abis die exam kitaorg kuar g kedai beli barang, isi minyak kete then balik kolejg cafe beli nasik... balik dr cafe jew, kawan aku call, die baru abis meeting, ajak sahur kat cafe serumpun same2.. sekali mR. gULA kApAs tnye sape col, then trus tarik muk... konon2 jeles, nyampahhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

= hAppY @ nOt =


nk kate happy pun x, nk kate x happy pon x... sedang2 saja... huhuhuhu... yang aku happy sbb minggu ni ari jumaat aku nk blk rumah, bpuasa kat rumah.. yang x happynyer, aku kene tgal mR. gULA kApAs aku kat kolej sowang2... kesian mR. gULA kApAs... mR. gULA kApAs kene bukak puase sowang2 laa tiga hari nih... huhuhu... patut la manje sangat mR. gULA kApAs smlm, nk kene tgal utk 3 hari... huhuhuhu.... pape pun, sayang sangat kat mR. gULA kApAs, mR. gULA kApAs ni org sukan tau, tapi die bkn cam perangai boy kawan aku tuh... mR. gULA kApAs ni baik sangat... sayang die bangat2...

Monday, August 24, 2009

so sad....

ni kisah kawan aku, sedih sangat... kawan aku ni baru break ngan pakwe die its about 5 months ago.. pastu die dapat pakwe baru, die kapel ngan boy ni sbb die rase boy ni dapat bahagiakan die n diaorg akan bahagia selama-lamanya.. pakwe baru die ni mmg baik la aku tgk. baik, alim, sweet n penyayang.. mmg die syg giler r...

tapi aku xtau knape akhir2 ni diaorg masing2 dingin dengan dri masing2.. bile malam je kawan aku selalu call nangis2 cerita psal pakwe die.. aku agak kawan aku ni jeles.. tp bile fikir balik jiwa ppuan mane yg x terusik klu pakwe die naik moto ngan ppuan lain wpun kite kenal ppuan tu, depan mate plak tuh.. aku pun terusik.. hikhik.. berbalik pada cite member aku ni.. die selalu ckap yg die xtau sampai bile die bole bertahan ngan boy tu, asyik makan hati jew... mmg la boy tu ckap syg die tp ckap klu xselaras ngan erbuatan xde guna jugak kan??? aku pun fikir sejenak ape yg kawan aku kate, hmmmmmmm..... betul jugak.. die asyik nangis je tiap2 malam, aku pun xtau la ape jadi ngan muke die skunk.. die kate die lagi terluka ngan boy baru ni...

seperti biase boy yang die dapat ni org sukan, aku da agak da klu ngan org sukan ni, hmmmm....... boy die ni cam ape dah, care die cite cam boy die lebih pentingkan ppuan lain dalam segala hal... cakap sayang... tau la kawan aku ni liar sket tp tu dulu, skunk da baik, tgal sume member laki die demi boy tuh... eee... aku plak yang geram lebih2.. sowie dear aku tulis kisah ko kat blog aku... hikhikhik...

Wednesday, August 19, 2009

= mOntE cARLo =


Di Dalam Suara Keramaian
Terserlah Kau dan ku Berdua
Berlatar Panorama Lautan dan Bahtera
ku Bonekanya

Apa Kau Mahu Kuturuti Mu Tanpa Bersoal Tanya
Kerana Kaulah Tuannya
aku Sebagai Hamba
itu Hakikatnya

Hembusan Bayu Di Monte Carlo
Berharmoni Mengiringi Cello
Daku Memberikan Dikau Kalor
Kau Beli Cinta

Kuakur

Bawah Purnama Di Monte Carlo
Berdua Berdansa Rentak Tango
Kita Hidup Ala Mewah dan Masyur
Kau Belai Jiwa

Kuakur

aku Dapat Merasa Hadirin Di fiesta
Menjeling Sinis Kita
Tapi Apa Kurasa Tak Penting Tak Bermaksa
Asal Kau Bahagia

Sejak Dari Dulu Kutahu Syarat dan Hak Dirimu
Dengan Tertunai Sewa
Kehidupan Kuserah Untuk Kau Mengarah

Kau Beli Jiwa

Kuberi Cinta
Sara Hidupku

Daku Milikmu

suke sangat lagu ni... yeay!!!

pEnAt sAnGAt...


ari ni penat sangat... kelas dari pagi kot.. da la xcukup tido sumenye sbb nk study sampai 4pagi.. bknnye ape, sbb test 2 paper... then ingat nk tdo thari tp memandangkan pkl 2pm ade test xjadi nk tdo.. abis test g makan aiskrim ngan mR. gULA kApAs... hikhihikhik... mR. gULA kApAs ni pakwe aku.. comey n sweet.. hikhik.. lpas tu trus blk kolej, da blk kolej naik bilik kunci bilik plak tertinggal... waaaa...... camne nk masuk bilik??? aku pun pegi la kat pjabat pinjam kunci pastu turun blk.. pastu aku ttdo dalam 15minit je sbb aku tgu mR. gULA kApAs ni nk bagi kunci kete, aku nk g bank... fulus da abis.. hikhik.. then lpas amik kunci kete ngan mR. gULA kApAs, trus g anta mR. gULA kApAs pegi kelas then aku g bank, lpas g bank aku lepak2 kat bilik sbb hujan yang lebat sangat, then dalam pkl 6.45 aku trus gerak g amik mR. gULA kApAs dari klas, time die nk masuk kete tu die menjerit taw.. terkejut sangat.. mesti korang nk taw knape kan? sbb ade kilat.. die takut kilat.. oloooo sweet sangat tgk muke die time tuh.. pastu sepanjang dalam kete die tutup muke die ngan sweater.. hikhik.. comey sangat... sbb tu aku syang kat die.. hikhik... sbnrnye ape yg aku nk citer kat sini is about mR. gULA kApAs yg takut kilat... comey sangatttt... muah muah muah die... xoxoxox!!!

Tuesday, August 18, 2009

= kEjUjUrAn =

.

Tersebutlah kisah nun jauh di pedalaman, tinggalnya seorang pemotong kayu yang tua dan miskin. Adapun kemampuannya hanyalah mencari rezeki dengan menebang pokok yang sederhana besarnya untuk dijual sebagai kayu api. Hanya isterinyalah peneman hidup saban hari tanpa dikurniakan anak.

Dijadikan cerita, takdirnya pada suatu pagi.......

Pergilah si tua tersebut jauh ke hutan untuk menebang pokok untuk dibuat kayu api. Tidak seperti kebiasaannya, kali ini si isteri tidak dapat menemani si suami kerana sakit.

Maka ke hutanlah si tua seorangan awal pagi sebelum terbit mentari untuk mencari kayu api. Seharianlah si tua menebang pokok dengan kapak besinya yang telah uzur seuzur usianya.... Sehinggalah kepenatan tidak jua dia berhenti.....

Tiba-tiba... genggamannya semakin lemah lalu terlepas kapak kesayangan dari tangannya lalu tercebur kedalam sungai yg dalam. Menangis sayulah si tua kerana kehilangan kapak yang menjadi punca rezeki... hendak terjun mencari takut disambar arus... meratap lah ia mengenangkan nasib...

Maka...bersimpatilah pari-pari dilangit melihat kegundahan si tua tersebut.... lalu turunlah ia bertanya... "wahai orang tua... kenapa bersedih hati"...

Dengan nada perasaan takut dan terkejut diperamati benar-benar, maka tahulah dia si pari-pari telah turun kebumi menyapakan....lalu diceritakan apa yang berlaku...

"Baiklah..akan kubantu mencari kapak engkau yang tenggelam"... lalu dengan serta merta terjunlah si pari-pari ke dalam sungai.... selang beberapa minit timbul lah kembali si pari-pari sambil mebawa kapak emas lalu dihulur kepada situa.... Dengan sedih jawab situa "..bukan..ini bukan kepunyaan hamba...tidak mampu hamba memiliki kapak emas ini"....

Lalu terjunlah sekali lagi si pari-pari ke dalam sungai dan timbul kembali bersama kapak perak. Tidak jua mengaku si tua kerana itu bukan kapak miliknya. Sekali lagi si pari-pari terjun lalu membawa pula kapak gangsa. Tidak juga si tua itu menerimanya sehinggalah si pari-pari membawakannya kapak besi yang uzur.

Maka apabila terpandang akan kapak itu...giranglah hatinya kerana itulah kapak miliknya. Lalu si pari-pari menyerahkan kapak tersebut kepada si tua. Sebagai balasan kejujuranya kapak emas, perak dan gangsa turut dihadiahkan.

Pulanglah si tua dengan hati yang gembira. Sesampainya ke rumah lalu diceritakan kepada isterinya apa yang berlaku. Si isteri turut bergembira dengan kejujuran suaminya.

Selepas kejadian tersebut..... selang bebarapa hari maka sihatlah semua akan isterinya. Seperti biasa mereka berdua pun dapatlah bersama-sama kehutan mencari kayu api...

Namun begitu, pada suatu hari di musim tengkujuh..... turunlah keduanya ke dalam hutan mencari kayu... Dalam perjalanan.... si isteri telah tergelincir lalu terjatuh dan hilang di dalam sungai. Maka menangis lah si tua akan kehilangan isterinya lalu menimbulkan simpati pari-pari di langit.

Lalu bertanyalah si pari-pari perihal kesedihan si tua tersebut... maka diceritakan lah akan kesedihannya kehilangan si isteri...... Lalu tanpa berlengah terjunlah si pari-pari ke dalam sungai...

Selang bebarapa minit timbul lah si pari-pari sambil mendukung siti nurhaliza dan bertanya kepada si tua tersebut. "inikah isterimu?..." Lantas si tua tersebut mengakuinya.." Ya..ya betul... inilah isteri hamba..."

Mendengarkan pengakuan yang tidak jujur tersebut..maka marahlah si pari-pari... "Pembohong.... ini bukanlah isterimu...aku sump"... belum habis si pari-pari berkata lalu si tua mencelah.

"Sabar...sabar.... ini sebenarnya adalah salah faham.... bukan niat hamba berbuat demikian"... dengan nada sayu si tua meneruskan kata-katanya. "Hamba khuatir jika hamba tidak mengakuinya..maka tuan hamba akan terjun semula beberapa kali lagi sambil membawa Siti Nurdiana, Maya Karin dan Pamela Anderson...hamba ini hanya lah si tua yang miskin tidak mampu memiliki kesemua mereka ini....."

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...