CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Pages

~my lovely and cutey frens at blogspot~

Monday, July 12, 2010

our engagement



my engagement day

pagi tu kuar ngan reen n my future fiancee pegi amik
kek tunang n cari barang utk tunang thari tu,
then blk rumah je kelam kabut utk nk siap2 pelamin for sarung cincin..

ni la crew yang siapkan mini pelamin tunang ai...
thumbs up to abg n ayah

crew bunga telur
*tapi time ni kitaorg letak gula2*

aku tolong cucuk jew
*yang kat belakang tu ayah ngan bunganye, ekceli bunga tu ayah yang g beli*
sob sob sob terharu ngan ayah :)

ok ayat testing duduk kat pelamin yang da siap ni.. hehehehe

ni gambar hantaran pihak perempuan kepada pihak lelaki

sirih junjung

coklat

songkok, sejadah + yasin

tuala

kek

jam tangan
*ni sbb aku tau jam die rosak so aku beli yang sebijik same ngan jam tangan die yang lame*

buah2an

ni la hantarannye, n kebanyakannye digubah oleh reen

then bile tengok jam da tengahari, then terus masuk bilik, n ibu pun suruh g mandi n siap2..
time tengahari tu lpas mandi je sarung baju tunang..
n inilah saat i tengah kalut sbb my sayang duk my sayang yg family die da siap2 nk gerak da..


ok, ni ai ngan reen a.k.a tukang mekap ai a.k.a penggubah hantaran ai sekali..
tenkiu so much reen...

WOW!! its that really me?
i look GORGEOUS!!
*ade satu perasaan perasan di situ... hehehehe*

time tu jam da pkl 2ptg,
cakap ngan family bakal tunangku datang pkl2 ptg BUT...
aku yang belum siap...
NERVOUS kot.. hehehehe

time family die da sampai...

ni la ayah ai ngan baba my sayang berpelukan cam drama.. hihihi

ni plak rombongan dari pihak lelaki, yang depan baju kuning tu my sis-in-law-to-be...

n ni adalah keadaan dalam umah ai..

pihak pompuan

pihak lelaki

kaum kerabat yang datang

perbincangan orang tua2 dimulakan

n ni hantaran pihak laki kepada pihak pompuan

kek, coklat, buah2an, sirih junjung, cincin

mak aih gile NERVOUS... aku xtaw la kenapa aku nervous, selalu aku je ejek member aku yang nk tunang dengan ejekan seperti ini:
"kenapa nak nervous? relek r..."
xpun camni
"ko gelabah apsal, tunang je pun, sarung cincin salam then setel r..."

tu la org tua2 cakap, klu xkene batang hidung sendiri jangan cakap la, haaa sekarang da kene giliran aku baru la aku taw ape perasaan member aku dulu.. hehehehe... aku intai2 dari dalam bilik, aku tengok orang da bca doa, eh xkn da setel, bila nk sarung cincin kat aku ni.. sekali rupenye doa sbb ayah aku da selamat terima pertunangan ni... then ayah aku pun cakap:
"mane kakak? panggil kakak kuar"

eee ayah ni buat pengumuman cam ape daa... then terus melangkah . . . (mcam lagu peterpan la plak).. aku jalan slow2, sopan konon.. walhal aku ni 3suku sket.. hahaha...

then time mak die sarung cincin, mak die bley tnye plak aku nk sarung cincin mane, aku lagi r xtaw, terus aku kate
"tangan kiri r sbb tangan kiri kosong, tangan kanan pakai cincin merisik... "

xsenonoh punye dotter-in-law-to-be ni... huhuhu




salam jangan xsalam...

n untuk tatapan semua
:inilah cincin pertungan ai:
WOW!!!!!

doa buat bride-to-be
n mesti korang nak tau ape my sayang buat time ni kan?
kejap nak loading gambang die
5% loading...
15% loading...
25% loading...
35% loading...
45% loading...
5% loading...
55% loading...
65% loading...
75% loading...
85% loading...
95% loading...
99% loading...
100% loading...

die bersuke ria plak kat luar....

aku plak kat dalam nebes cam ape daa.. hehehehehe

ni plak pic wif ayah ngan ibu, ok FYI ayah time tu ai xtaw nape die refuse to wear baju warna purple sedangkan ibu ikut tema purple.. i think thats y die beli bunge kuning n wear baju cream, ai race die da bertekad nk pakai baju tuh... ayah ayah.. sigh**... hehehehe

dari kiri : mama, baba, ai, ayah, ibu

ni ngan sister-sister ai

ni ngan brother2 ai

ni ngan sis-in-law-to-be ai
*ekceli my sayang ade 5beradik, atas alasan yang boley diterima akal, hanya sorang je yang dapat datang*

ni my BFF, yeng..
*thanks for coming darling*

ni plak junior2 kat UPM yang datang..
thanks korang...

ni la kosmate aku yang datang
Nur n Kamal
*n plis jgn konfius ye, kamal n nur bukan kapel n FYI nur da ade yg special k...*

ni gambar ngan mysayang beserta parents masing2...

bagi can kat ai ngan my sayang plak
:ni la gambar2 kitaorg yang sempat di snap oleh sesiapa yang ade kamera:







ni plak pic yang family my sayang sempat snap secara candid





:haa yang ni x candid:

ok, family my sayang nak balik daa


ALHAMDULILLAH..
aku sudah pun bergelar tunang kepada NASIR IDRIS...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...