CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Pages

~my lovely and cutey frens at blogspot~

Monday, August 23, 2010

everybody hurts


tiba - tiba hati saya sakit..
kenapa die sakit?
sebab ade sesuatu yang menyakitkan hati..

kenape hati saya makin sakit?
selepas mendengar sesuatu yang menyakitkan hati...

knape masih sakit?
selepas melihat sesuatu yang menyakitkan

NURUL MUNIRAH JOHARI
banyakkan bersabar, semua yang terjadi ni ade hikmahnya,
walaupun org tu dpt bersamanya untuk tempoh 2jam, tetapi die milik saya selama2nya..


blog ku

saya mesti luahkan klu x saya stress..
saya xtau nk cakap camne tapi saya rase saye cam terpinggir..

saya di depan awak, awak mcam xnmpak saya, awak duk ngan ppuan lain, gelak2, main2 msj, what is so secret sampai saya xleh tau? klu mcm tu baik buang jew status tu...

saya da banyak bersabar, jangan sampai suatu hari saya meletop n time tu awak jangan menyesal!!! saya hampir menangis setiap malam memikirkan semua ni, mengingatkan status tunang jew saya bersabar...

awak betul2 menguji kesabaran saya sekarang, saya rase stress skrg + sangat stress...
maaf klu tulisan blog ni buat awak xsenang, tapi saya xsuke nk pendam sowang2, xde sape lagi yang ade kat sini saya nk luah..

TQ blog ku yang di sayangi..

Friday, August 20, 2010

i hate U

i miss U
ucapan yang paling susah untuk diungkapkan

i love U
apatah lagi?

i miss U + i love U =
dua perkataan yang da menjadi semakin susah untuk diungkapkan

di awal percintaan
12 a.m: saya sayang awak
12.02 a.m: saya rindu awak
12.04 a.m: awak, rindu sangat ni
12.06 a.m: awak, knape mlm ni rindu sangat
12.10 a.m: awak, sayang awak sangat
12.12 a.m: rindu lagii
12.14 a.m: mishhh u
12.16 a.m: saya xtau knape hati saya sangat sayangkan awak
12.18 a.m: mungkin kite memang ditakdirkan untuk sayang menyayangi
12.20 a.m: ok ye awak, kite tido ye, i miss n love u forever!!!

saje je perkataan forever diboldkan...

adalah forever ini kekal sampai bile2?

saya jamin perkatan tu x kekal lame..
percaya laa...

s.e.r.a.b.u.t

sigh....
baru sekarang berpeluang untuk tulis blog,
penat sangat banyak keje
ngan masalah menimpa,
ngan ade org yg xpenah memahami..

kecewa
dengan perangai setiap orang yang suke menipu untuk kepentingan sendiri
bile terkantoi atau ditanye sebabnye
kite pula dikatakan suke timbul kontrovesi

kontrovesi?
saya bukan jeles nak jeles xtentu pasal
tapi ade sbb saya jeles
title or status menerangkan segala2nya

jika saya tidak layak untuk jeles atau memberi tau ape hati saya rase
mungkin ade silapnye pernyataan di situ
sesebuah hubungan pelukan kepercayaan,
tetapi bile da kantoi depan mate?
salah saper?

adakah saya a.k.a orang ini yang bodoh?
buat2 xnmpak?
adakah orang ini buta?
adakah orang ini terlalu x open minded?
ataupun saya ni xmemahami?

~betul kate ibu, diam itu lebih baik~

Sunday, August 15, 2010

S.U.S.A.H

susah???

ape anda tau tentang susah?
saya ade cerita tentang susah nk msj...
hehehehehe...

dulu - dulu
kalau nak msj kene pakai surat,
kalau nk panggil meeting kene buat annoucement,

pra - sekarang
da ade telepon, bole call da..
yang ade handphone da bole anta msj + MMS

sekarang
orang sume da pakai iPhone, Blackberry, Nokia ESeries laa
tapi xtau nk guna untuk taip msj
susah nk guna katanye..
susah susah pun tau la jugak reply msej...

Tapi dalam kes ni ada lagi yang
SUSAH. . .
ade jugak sebilangan orang yang susah nk msj,
anta 2, 3 mesej baru reply

agak2nye kenape ye???

minggu ke 5 kuliahku

straight to the point . . .

9 Ogos 2010
EDU5900
- DR. Ot thanks for the TEST 1

10 Ogos 2010
EDU5302
- like usual + presentation
EDU5300
- presentation from MR. OH
- a new student name "MUNIR"
~1st tarawih~

11 Ogos 2010
EDU5301
- cancel

12 Ogos 2010
EDU5955
- cancel

13 Ogos 2010
~break the fast with my mucuk NASIR comey
mmmmmmmuuuuuuuuaaaaaaaaaahhhhhhh!!!
thanks darling for the Pizza
its a great break the fast!!
LUV U SAYANG!!!~

14 Ogos 2010
~replacement class
EDU5955~

15 Ogos 2010
~hmmmm....
mines?
alamanda?
jusco balakong?
garden cafe?
pizza hut?
kfc?
McD?
waaa.... yum yum!!!~

minggu ke 4 sebagai master student

sangat menarik kisah minggu ini

seperti biase
jadual kelas

2 Ogos 2010
EDU5900
- Dr. Ot more asgmnt, come to mama!!!

3 Ogos 2010
EDU 5302
- no class
EDU5300
- no class

4 Ogos 2010
EDU5301
- situational assessment? layan je laa...

5 Ogos 2010
EDU5955
- no class

6 Ogos 2010
~replacement class for
EDU5955, 8.30 - 10.30 p.m~
~after finish the class
off to dungun terengganu at 12.15 a.m~
~bye2 my dear, i luv u always!!!~

7 Ogos 2010
~sampai dungun at 6 a.m
"Ibu, kakak balik!!!"~
~feel so so so so so so so so soooooooooooooooo
comfortable at home~

8 Ogos 2010
~off to UPM back at 9 a.m
because i have a replacement class for
EDU5302 at 3p.m~


~here i am at UPM again~

minggu ke 3 kuliah

what???
da minggu ke 3? cepatnye mase berlalu..
seperti biasa ini jadualnye

26 Julai 2010
EDU5900
- Dr. Ot give asgmnt, asgmnt mari mari mari...

27 Julai 2010
EDU5302
- cancel

EDU5300
- bincang artikel only...
- nice Dr...

28 Julai 2010
EDU5301
-teaching teaching n teaching

29 Julai 2010
EDU5955
- justification? OMG!!! what was that???

31 Julai 2010
~replacement class for EDU5302
my first presentation
as a master student~

1 Ogos 2010
~replacement class EDU5900~


~abis minggu ke 3~

tragedi 26 julai 2010

kaciwa . . .

hati ini kecewa kerana tiada celebration n birthday cake
pada hari ulang tahun ku kali ini...

waaaaa......
ibu nak balik!!!!

Saturday, August 14, 2010

Happy 24th Birthday

26 Julai 2010

lepas abis watikah terus siapkan asgmnt Dr. OT
tepat pkl 12mlm je dapat msj 'Happy Birthday' daripada:
1. tunangku Nasir
2. Adikku Bee Tot
3. Adikku Gue Oren
4. My Twin Kak Abby <--- Happy Birthday Sis!!!

then ttdo, bgun pagi je...
byak je msj masuk...
thanks to all for the wishes at fb and phone..

kelas EDU5900
6 - 9 p.m
abis kelas je.. guess what???
my dear Nasir Idris sedang menunggu kat kereta...
with a big teddy bear!!!
thanks dear!!!

Friday, August 13, 2010

Watikah Penyerahan Kepimpinan MTMK12

25 Julai 2010

pagi2lagi sudah runsing dengan persiapan watikah,
mcam2 masalah timbul, walhal the day before tu xde plak nk tanye byak2,
tau nk tnye n bagi masalah jew, yang nk tolong selesaikan masalah xde pun,

aduhai runsing2...

yang ade pun datang tunjuk muke time watikah jew...
menyakitkan hati je tngok muke org camtu.. sangat menyakitkan hati...
cet klu bole ludah, aku ludah je kat muke die..
tau cakap saja mtm kene itu kene ini.. CEH!!!
cet!!! tp dalam mimpi jela nk ludah tuh...
hahahaha...

time rehearsal da drag sampai pkl 4.15 kot...
aduyai da lambat..
bajet 4.30 da boleh bersurai, last2 pkl4.50 abis rehearsal,
kesian kat adik2 mtm...
thanks to adik mtm yang tolong buat backdrop
thumbs up to all of U!!!

pkl 5.45 petang start suda watikah
alhamdulillah...
majlis berjalan lancar seperti yang dirancang
gembira dapat tengok sume adik mtm datang
baca ikrar...

abis je watikah terus makan sampai kenyang
then tapau makanan...

~the end dan aku berjaya menjadi pengarah watikah~

SECOND WEEK OF MASTER


19 Julai 2010

EDU 5900
- first class with Dr. OT
- okey la, he's ok BUT strict

20 Julai 2010
EDU 5302
- just class for 1 hour then
OPSS 'blackout'
- cancel presentation
EDU 5300
- no class

21 Julai 2010
EDU 5301
- Dr. Mokhtar a.k.a my PA
-he's good

22 Julai 201
EDU5955
- Prof. Abd. Rahman
- concept of education

23 Julai 2010
~Taklimat Fakulti~

Thursday, August 12, 2010

master of education (educational technology)


FIRST WEEK'S CLASS

12nd July 2010
EDU 5900
- Dr. OT
- cancel


13th July 2010
EDU 5302
- Dr. Wan Zah
- a lot of work

EDU 5300
- Dr. Rusnani
- nice women


14th July 2010
~oath taking for master n PhD students~


15th July 2010
EDU 5955
- Dr. Habsah
- epistomology
- philosophy that 'hard' to understand


new rumates

P5 221
this is my new room for master studies...

JUWITA BAKRI
My new rumate
Lahad Datu, Sabah
very sweet

ni bukan kitaorg,
(sumber : google image)

NASIR's birthday

i dont know i like or not this birthday..

first,
i'm not the first one who say happy birthday to him
second,
i'm not eating his birthday cake with him
(even i'm the one who buy that cake)
third,
i dont know, maybe the other person is more excited to celebrate his birthday...
fourth,
he leave my JUST LIKE THAT on that nite after the party..
fifth,
i'm also not able to give him his bday present on his bday..
sixth,
i got GOD DAMN THANKS FOR THE BIRTHDAY CAKE msg when i'm going to sleep at 3 a.m...

BUT...
as long as he happy..
i can't do anything

EVEN
my feeling counts too...

HAPPY BIRTHDAY MY DEAR NASIR!!!

suka duka

kesedihan melanda

semua member da dapat panggilan master time tu,
n i'm the one yang belum dapat
sangat sedey maa...

BUT...
my lovely fiancee NASIR pegi kat GSO UPM tnye psal my application,
then die kate "owh ur offer letter da ade
cume lambat sket update kat portal"

cet podah ade ke lambat?
daftar isnin, isnin pun belum update ka?
ape daaa...

kegembiraan melanda

ALHAMDULILLAH..
i'll be back again at UPM
to get some knowledge about educational technology...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...