CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Pages

~my lovely and cutey frens at blogspot~

Sunday, October 17, 2010

16 0cT 2010

ari ni bangun agak awal, ye ke? hehhehe.. bangun2 je da pukul 10 a.m terus mesej deq non.. sebenarnye aku da janji ngan deqnon and faezy nak amik gambar konvo outdoor session ari ni pukul 11.30 a.m.. kembali pada cerita aku mesej non (singkatan daripada deq non)... aku mesej die tanye kat mne, die kate da on the way daa.. ewah2 mak cik ni, nasib baik aku mesej, kalau aku xmesej, ermm jalan kaki la dari ktm serdang sampai kolej 12.. hehehhe.. dalam 10.45 pg aku pun da siap mandi n baru nk touch up muke, sekali non mesej cakap ade kat guard upm kat kubur cina @ taman 1 Malaysia (seperti kate kerol faezy) hihihihi... aku pun ngan mekap separuh muke je terus gerak, start kete g amik die kat guard, aduhai macam2 non ni, pastu aku bawak non g bilik then touch up2 sket, pastu g amik cameramen kitaorg, kerol faezy..

destinasi pertama adalah ladang lembu UPM, aduhai dari jauh aku lihat hijauuuu... rase cam nk nyanyi lagu Zainal Abidin Hijau tu jew, dihiasi pokok magika kat atas bukit tu, sekali da sampai n nak g amik gmbar kat pokok magika tu, penuhnye baja asli, bau die perghhh korang jangan cakap la beb, sepanjang aku jalan nk g pokok magika tu, mau rase nk muntah jew.. eeee... setibanye di atas bukit dan pokok magika sesi fotografi pun di jalankan.. best view die, walaupun baunye cam *&^%$$#@... hehehhe...






kat belakang kitaorg ni la pokok lagenda budak setan...


pastu kitaorg g bukit ekspo plak amik gambar kat monorail, taman mainan.. beshnyer... tapi saya da malu sket ari ni sbb saye buat pengakuan depan non and faezy saya takut naik gelongsor.. huhuhu.. malunyer... so faezy suh saye amik gambar duduk saje di gelongsor.. hehehhehe...


ekceli bukan monorail tapi KLIA transit.. hehehehe










lpas tu kitaorg rehat then sembang2, pastu balik kolej sbb nak lunch, xsedar da pkl 130p.m da.. hehhehe... mase lunch aku xmakan pun, ermm bknnye ape, terlalu dahaga sampai abis air aku minum n xleh nk mkn.. hehehe.. sowie faezy n non.. huhuhu.. pas da abis mkn, zuppp teruskan sesi fotografi di anjung putra, tempat paling fames graduan upm nk amik gmbar.. hehhehe.. waktu amik gambar ni jumpe ngan zack n fana.. hehehe.. so da jumpe geng, ape lagi setel la anjung putra kami kerjakan.. hehhee..








selepas sesi kat anjung putra, next station is dewan besar UPM, akhirnye dapat gak amik gambar kat depan Dewan Besar UPM.. hehhehe.. macam2 gaye ade.. hehehe... pastu g bangunan pentadbiran amik gambar kat logo UPM yang ade air pancut tuh.. waa very the nice one, tetiba... jeng jeng jeng... memory kamera full la plak... banyak sangat snap gambar.. hehehhe.. nasib baik ade kamera tambahan.. hehehhe..







pastu next destination kat fakulti ai, Fakulti Ekologi Manusia..

FEM FEM FEM
Fakulti Ekologi Manusia,
mercu tanda kegemilangan tersohor..
FEM...
gemilang... tersohor...



then ke fakulti non plak, Jabatan Matematik, Fakulti Sains... amik gambar lebih kurang tolak tambah..






da dekat pukul 4 lebey da, so ape lagi, kitaorg pun cepat2 gerak ke DKAP untuk pulangkan jubah konvo.. hehehe.. sampai2 jew, uishh ramai kot orang pulang jubah ari ni.. huhuhuhu... lepas pulang jubah je, amik transkrip, gambar n video.. setel sume...

pastu gerak ke KTM Serdang untuk hantar non balik... pastu balik ke kolej...

satu pengalaman yang menarik mengambil gambar bersama non (Nur Fazilla Ibrahim) dan faezy (Muhammad Khairul Faezy)..

thanks to faezy sebab sudi melayan karenah akak2 kamu yang senget2 ni, thanks to Donat jugak sebab sudi bagi pinjam kamera mahalnye.. takut je first time nak pegang kamera tuh.. but the picture is superbsss... thumbs up to faezy n kamera donat... hehehe...

Saturday, October 16, 2010

week 12 (part 2)

121010


ari ni bangun lewat gak laa...
2.30p.m : g klas EDU 5302, rupenye ade presentation research paper arini, ingatkan sorang je present, rupenye sume kene.. huhuhu.. nasib baik aku da siap..
6.00 p.m : start kelas EDU5300, aduhai dapat markat 1st asgmnt, 6.5/10? aduhai.. B tu.. cedeynyerr... nasib baik bagi buat balik.. huhuuhu..
abis kelas pkl9p.m tu rase cam penat yang amat, collapse sebentar.. hehehehe.. nasib baik rabu xde kelas...


131010

hari ni Dr. Mokhtar class cancel, aduhhh, cancel lagi? penatnye aku, nanti mesti ade ganti kelas.. huhuhu.. xmo xmo...
hajat hati nak g library la konon, tapi bgun pun da pkl brp, ingat nk pegi after lunch tapi cam berat jew, so aku decide nk g library malam..
6.00 p.m : aku ngan tunangku pegi kat logo UPM yang entrance tu, g amik gambar konvo aku.. hihihi...
8.00 p.m : aku g library tumpang tunangku yang nk g klas...
10.00 p.m : kitaorg kuar g mkn then blk bilik terus aku xleh tido... tapi lame kelamaan aku pun tlelap..


141010

hari ni ade kelas EDU 5955, wala wei.. presentation lagi.. aduhai, aku da la rase cam nk demam selsema ni, xpe2, kuatkan semangat, lepas je present letcurer aku kate good.. wow, lega sangat... lpas abis klas je aku trus blk kolej n badan aku mmg panas gile baban r, aku pn ttdo, pastu around 10.30 p.m, tunangku ajak kuar mkn, tapi seyes aku xlarat, then die belikan ubat tuk aku, okey la, blk je aku trus mngantuk cam ape daa..


151010

hari ni mmg aku xbuat pape sbb aku xsihat, tunangku tolong belikan lunch tapi aku makan sikit jew, ermmm lpas tu aku mkn ubat then rase ngantok yg amat.. aku tdo jap, n after that tunangku call kate mlm ni kuar.. 8.30 p.m : kitaorg kuar g cari mknn, tp seyesly aku sangat xlarat.. huhuhu.. blk bilik je aku trus telan ubat then collapse but dalam pkl2 a.m tunangku call, then aku trus xleh tdo sampai skunk.. ermmm.. stress nyer...

Thursday, October 14, 2010

week 12

wow!!! akhirnya telah sampai ke minggu yang menyusahkan...

111010
~saya konvo!!!
-akhirnye penat lelah time degree dulu berbalas jugak,
terima kasih xterhingga kepada ibu n ayah yang byak bagi support terutamanya ibu yang suke mendengar keluhan anak sulungnye yang pemalas ni n kuat ngomen nih...
okeyh pagi tu aku mmg lambat bgun dalam pukul 11 baru bgun,
ha? 11? haloo awak nk konvo ari ni.. hihihi

11.00 a.m : baru bangun, guling2 dulu pastu mandi..
11.30 a.m : siapkan diri + mekap..
12.15 p.m : turun makan ngan family, tapi xlalu nk mkn

---- owh kejap, dimana kad sebut name kuuuu ----
"okeyh da jumpe daa" hehehhehe

12.45 p.m : gerak ke UPM, jauhnye kene parking, kat padang kawad tuh... huhuhu...
1.10 p.m : sampai je kat perkarangan dewan besar cari port teduh baek punye untuk family aku..
1.35 p.m : bawak ibu ngan ayah masuk dewan pastu aku gerak ke tempat graduan berkumpul...
1.45 p.m :berkumpul bersama2 kawan2..
2.10 p.m : perarakan graduan masuk ke dewan.. waa nice haa... bkn selalu dalam berarak mcam vvip.. hehhehe...

okeyh sekarang masih menunggu ketibaan semua pegawai + pro canselor...

2.30 p.m: perarakan masuk pegawai + pro canselor bagai...
~terus start pengurniaan ijazah master, ijazah bacelor dan diploma~
dekat pkl 3 p.m : baru start untuk kos aku, gile nervous time tuh seyes cakap, nasib baik ade pegawai konvokesyen yang tolong betulkan jubah + hood tuh...
satu satu name dipanggil, akhirnye

"Nurul Munirah Johari..."
waa akhirnye saya telah pun konvo.. wow...

lega rasenyer then dalam 4.50 p.m da setel da majlis konvo tuh, aku terus cari famili aku, mane diaorg pegi ni, org ckp duk setempat lagi mau gerak2.. hehehehe...
time tengah cari ibu ngan ayah tetiba ade sorang mamat ni, aku tgk die pakai tag konvokesyen "unit media dan informasi", pastu die panggil aku,

hincik hasrul : dik jadi model untuk majalah jap bole?
aku : majalah ape?
hincik hasrul : majalah upm laa..
aku : okeyh boleyh la..

then diaorg panggil g amik gambar dengan 4 org lagi yang mmg aku xkenal diaorg wpun kaler hood diaorg ngan aku same.. hehhehe.. then bermulalah sesi fotografi...
abis je sesi tu, baru g cari family aku, Thank God jumpe pun... terus dapat bungan dari sayangku Nasir... (6 ros merah 6 ros putih) TQ sayang...
pastu yang datang ari tu, Ain, Wani, Kerol, kathi, donat, kamal, Juwita, Ana n Fida.. thank for coming n the PooH.. n nadz, thanks for the wish.. hehehe.. lpas amik gambar bagai, g jumpe kosmate jap, trus gerak ke Masjid UPM..
lpas tu gerak ke Foto M Studio untuk gambar studio, 4 posing :
1. family
2. ayah n ibu
3. tunang
4. sorang2..

abis amik gambar terus balik hotel then makan pastu terus balik kolej... huhuhu penatnye utk 111010.. huhuhu...

Sunday, October 3, 2010

sekarang da minggu ke 10???

seyesly xsedar da masuk minggu ke sepuluh,
aduhai byak lagi asgmnt n projek yang xsiap..
camne nk siapkan ni???

EDU5900
alhamdulillah xde pape asgmnt lagi setakat ni

EDU5302
ni keje paling banyak
+letcure banyak songeh...
-research paper nk present this 5/10
+ projek yang kene present week14
+ proposal projek yg xsiap lagi

EDU5300
- artikel xsiap tulis lagi sbb belum present tajuk
+ case study yang xde topik lagi

EDU5301
ni pun lagi satu subjek yang banyak keje
+ letcure cerewet
- da anta practice A & B, kene buat balik
+ tu pun xsiap lagi
- daripada 7 jurnal, 4 je yg diterima
+ tu pun annotated bibliography x buat lagi
- proposal kene buat gak
+ tu pun xbuat pape lagi, tajuk pun blur jew...

EDU5955
ni subjek ok tapi letcure mcam #$%^&
suh buat asgmnt untuk present next week,
skali postponed,
da postponed ade 3 presentation bertangguh,
bile da present,
suh buat balik,
cam #$%^&....
die ingat senang kew nk buat blk?
die pikir hangin die jew ea??
angn aku?

~stress = tension~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...