CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Pages

~my lovely and cutey frens at blogspot~

Sunday, February 13, 2011

praktikal kursus 'keibubapaan' selepas kursus kahwin

Arini akan hangout bersama enchek tunang dan Cik Aisy...
12.40: bertolak dari UPM
13.30: sampai rumah kak lin ngan abg ein amik Aisy
~tengah main2 n manje2 dlu ngan aisy~
13.35: bergerak jalan2 bersama Aisy

aisy teruja tengok Taj Mahal dari India.. huhuhu

aisy wat muke cute..

13.57: tersekat kat kesesakan lalu lintas di Seri Kembangan
~time ni aisy amik kesempatan tido sbb aunty moon ngan uncle ash asyik tengok jalan~

belum sampai pun suda tidur bah aisy nih...

abis la baju aunty moon cik aisy.. huhuhu

xpasal2 uncle ash kene dukung cik Asiy.. huhuhu

14:37: sampai di The Mines
~Aisy tido tp perut kami keroncong, so bagi aisy tido kat kerusi KFC yang pnjang tu, selesa betul die tdo..~

cik Aisy terlena di atas kerusi KFC The Mines

sowie ye Cik Aisy, aunty mun makan dulu, tu la sape soh tido.. huhuhu

15.31: Aisy bangun tapi mamai, suap roti KFC pun xmo.. huhuhu
~singgah McD beli bubur ayam McD ngan fries untuk Aisy~

cak!!! da bangun da Cik Aisy kite...

tengok kamera Aisy.. main hidung aunty mun plak.. huhuhu

tengok ape tuh...

aisy excited naik eskelator..

15.41: bawak Aisy main kat Taman Hiburan Keluarga The Mines.. hehehe
~mamai2 pun abis gak beberapa hinggit untuk beli token untuk Aisy.. beshhh~

aisy naik helly.. hehhehe

gigih betul uncle Ash jage Aisy...

Cik Aisy

pirate of Carribean

aisy ngan uncle Ash kat reject shop

Cik Aisy bersedia untuk bersiar2 di tempat lain pulak...

16.12: gerak ke putrajaya, sambil tu Aisy makan fries ngan uncle Ash dengan tema mereka "separuh untuk Aisy, separuh lagi uncle Ash abiskan".. hehehhe
16.41: sampai di putrajaya, selesai amik gambar Aisy, hujan.. So suap Aisy bubur McD dalam kete laa.. hehhe
~time ni banyak cakap betul, tapi xpaham, uncle Ash bace paper die sibuk je tnye ape tu ape tu.. hehehe~

Aisy di depan Masjid Putrajaya

seyesnyer PM Nur Aisy Zara nih...

wif my darling Aisy...

17.19: singgah UPM jap nak amik gambar Aisy kat logo UPM hehehe..
~lepas tu singgah petronas, nak beli air, Aisy minum banyak sangat air susu Dutch Lady Strawberry sambil mkn biskut ngan fries "uuu kuat makan" hehehhe~

Aisy duk depan logo UPM dengan bebear...

Aisy try to look cute.. hihihi

suke peluk Aisy

kuat minum susu ni...

manjenyer ngan aunty mun.. da nk sampai rumah baru manje2 yer... hehehe

18.07: sampai di rumah Aisy (Aisy bagi flying kiss)

*satu perkara xdapat lupe: bile nak bayar tol, bukak la purse sbb nk amik duit tol, skali Aisy pegang purse, die tengok gambar pastu die tengok uncle Ash dua kali then die tunjuk muke uncle Ash n angguk2.. so sweet die da kenal uncle Ash.. hehehe*

~sangat seronok bersama Nur Aisy Zara, pengalaman yang sangat best for me n my fiancee... Thanks to Kak Lin n Abg Ein sbb bagi kepercayaan kat kitaorg bawak Nur Aisy Zara jalan2~

~thAipussAm dAy~


20 September 2011

arini Thaipussam tapi aku ngan enchek tunang berserta ama, syafik n aweknye akan ke Johor sbb nk g melawat adik enchek tunang di Uitm Segamat... so aku bgun xde la awal sangat pun sbb enchek tunang ade game bola tampar pagi tuh, so aku relax jew.. huhuhu... dalam pkl 12 lebey tengahari time tu enchek tunang da abis game, so kitaorg decide nk gerak after zohor.. so after zohor, tepat pkl 2 ptg kami keluar dari tol UPM... huhuhu...

tepat jam 3.40 ptg kitaorg sampai kat tol tangkak, kene masuk simpang ni baru leyh jumpe uitm segamat... so masuk bandar tangkak then singgah kat The Store beli brg2 sket untuk adik enchek tunang.. owh ye lupe nk cakap, name enchek tunang saye adalah Nasir bin Idris, panggil je Ash.. hehehhe.. name adiknye plak Salmah binti Idris, panggil je salemoh.. hehehe
so after beli barang terus gerak ke uitm segamat, mak aih jalannya macam ape da, bengkang bengkok kiri kanan estet (ni bukan estet mamat khalid yer.. hehehhee).. hampi kat 45minit jalan bengkang bengkok, akhirnye baru nmpak uitm segamat.. adoiii.... da masuk tu nk kene cari kolej salemoh ni plak.. ok da jumpe.. lepas tu bawak die kuar g bandar segamat.. huhuhu...

nak sampai ke bandar segamat tu pun amik mase 20 minit dengan jalan yg bengkang bengkok... then sampai je bandar segamat da xtaw nk g mkn kat mne, so kitaorg g mkn McD saja... after mkn McD da terus anta c salemoh ni balik kolejnya... pastu waktu kitaorg lambai2 tu die nangis.. huhuhu cian die...

pastu kitaorg trus ke rumah syafiq sbb mama syafiq da masak sedap2 utk kitaorg.. huhuhu...
lpas makan n solat kitaorg pun lepak2 lu kat rumah syafiq then dalam pkl 9mlm kitaorg mntak diri untuk pulang, kalau x kerana kelas, maybe tido umah syafiq then boley g mndi kat Ledang... so kitaorg pun balik then tiba di UPM jam 11.30malam... huhuhu...

ni gambar2 time kitaorg g segamat.. huhuhu..

with enchek tunang

with adik enchek tunang

with ama

kami semua di uitm johor

makan2 di McD segamat...
di bandar tangkak

di rumah syafiq, time ni ngah minum petang..

ni la minum petang kami (air teh n putu piring @ putu halba)


ni la mama syafiq
(ni rahsia taw, syafiq malu bile mama die nk cium die.. malu konon... gitewww...)


selamat tinggal JOHOR!!!

Wednesday, February 9, 2011

week 2 2011

10 Januari 2011
Akibat pergi kursus kawen selama dua hari so aku xde satu input pun untuk jumpe supervisor untuk berbincang tajuk project paper.. Akhirnye aku diberikan tajuk "laman Web Sekolah".. Thanks Dr. Shafee... huhuhu...
masuk kelas EDU5014, aku xtaw langsung ade presentation arini, nasib baik Prof. suruh present next week.. huuu Thank God n tenkiu Prof.... hihihi

11 Januari 2011
Arini Prof. EDU 5933 suruh prepare utk present tajuk ngan prob. statement.. tapi aku xde keyakinan langsung nk present.. xde mood when it come to this class.. BORINGGGG... so aku xpresent because letcurer ni mcm susah nk pakai pendapat student yg die tau reject reject next next n next.. busennn... ade ke siap gaduh ngan student aiseymenn... sabo je leee....
then 6p.m kelas statistik, auchh terasa berat kepala ni slpas absorb ape yg Prof. EDU5933 bebel selama 2jam setengah then nk absorb statistik plak... waaa saya sakit otak... hahahha..
Kelas Dr. OT arini anta tugasan 1 then bla bla bla belajar statistik... kire kire kire tekan kalkulator... hihihihi...

12 Januari 2011
~xde kelas~

13 Januari 2011
Kelas Dr. Shafee yg aku g last week xde org tu, minggu ni da btukar hari sbb ramai yang clash... hehehhe.. so kelas kali ni agak ramai lelaki, ermmm baru ceria, klu x rase cam belaja kat ipt pompuan jew... hihihi... sebagai pengenalan xde la belajar sangat tapi sangat sedey tertinggal payung di kelas.. hukhukhuk...

14 Januari 2011
Ermmm xjadi jumpe Dr. Shafee sbb masih belum jumpe pape untuk Laman Web sekolah... huhuhu

15 & 16 Januari 2011
~ari tido...~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...