CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Pages

~my lovely and cutey frens at blogspot~

Sunday, July 24, 2011

hari terakhir di sabah

9 julai 2011

arini seawal jam 5pagi aku da bangun solat subuh jemaah bersama keluarga Nasir.. syahdunyer solat subuh berjemaah teringat mase solat subuh jemaah dengan keluarga sendiri time bulan puasa beberapa tahun dulu.. (ni la akibatnye selalu cuti sem dekat2 nak raye) huhuhu...

so dalam kul 630 kot aku g mandi, sebelum mandi tu sempat lagi keluarga tunang aku ni packing buah salak satu kotak kat aku.. huhuhu.. so lepas mandi n siap2, aku ngan geng2 laki pergi airport n mama wif salmah truskan pekerjaan mengandam mereka ke tempat pengantin.. huhuhu...

time on the way tu kitaorg singgah kat kedai mamak untuk breakfast.. bestnyer makan nasik lemak lauk ayam tapi pedashhhh.... so teruskan perjalanan ke airport, sampai je airport terus check in, time nak check in tu sekali luggage aku da terlebey 2kilo tapi org kat kaunter tu relax jew.. hehehehe...

ni part paling sedey, time da nak masuk balai pelepasan tuh.. sedey je aku tengok tunang aku kat luar sane.. sob sob sob... aku duk lame gak dalam balai pelepasan tu pastu baru la kitaorg gerak nak masuk flight.. ops! kitaorg? actually aku balik ngan my future B-I-L, dedy.. so bile da naik flight aku punye seat 22E, B-I-L aku plak 21F... but dedy suh aku duk sebelah die... rase selamat sket.. hihihi...

so sepanjang duk dalam flight tu kitaorg xcakap sepatah pun sbb aku pun nk tido n die pun nk tido.. kitaorg betul2 sedar time tu da 1240, lagi setengah jam nak landing.. time tu pun sempat gak aku tido.. hehehe... n then tepat 110 je kitaorg sampai kat LCCT.. so tgu beg n then uncle datang amik kat LCCT..

kebetulan plak hari aku balik ni hari yang ade perhimpunan haram yang name BERSIH ke ape ntah.. nasib baik la sepanjang jalan dari LCCT ke UPM tak jem... sampai je kat upm aku ape lagi terus g mandi siap2 beli McD, yelah nak buat camne kat Sandakan xde McD... hehehehe...

malam tu aku, amam n wee g downtown Mines g makan bihun sup then ronDA2... mlm tu ama ngan wee mkn pulut wif durian kat bilik aku.. then mlm tu kitaorg tido dengan selesanyer.. huhuhuhu



Friday, July 15, 2011

hari kesebelas di sabah

8 July 2011

Ari ari last suda ade kat Sabah.. bangun pagi2 jew g mandi n lepak2 ngan family depan tv then seawal jam 1030 pagi da makan nasik.. lepas tu dalam kul12 aku ikut Salmah n mama g tempat pengantin sbb ade org nak akad nikah arini... So ikut la diaorg ke sana then tengok mama mekap pengantin then kitaorg gerak ke masjid untuk upacara akad nikah.. time akad nikah tu org baru je abis solat jumaat, i think around 2p.m kot.. so after sembang, bincang2 then tok kadi tu pun da nak start da, sekali Nasir jadi saksi untuk akad nikah tersebut sambil tersengeh2 kat aku.. hehehe.. dengan sekali lafaz je diaorg sah menjadi suami isteri.. Alhamdulillah.. after that balik ke rumah dalam area 4p.m then diaorg sume nk gerak balik ke rumah pengantin sbb nak pasang pelamin.. ermmm tinggal aku sowang kat umah sambil mengemas pakaian, dalam pkl6 petang tu baru la penuh rumah n babab pun baru balik dr estet... Malam tu da kemas semua barang n tido awal..

Selamat malam Sabah..

Tuesday, July 12, 2011

hari kesepuluh di sabah

7 July 2011

tadi tepat pkl12 malam tetibe alarm aku bunyi then aku terus kuar bilik pegi kat ruang tamu tempat tunangku tido, aku wish face-to-face "Hepi Besday Sayang".. sangat hepi sbb jadi org pertama yang wish kat die.. ape orang lain nk wish ke nk call ke nk panggil die ape ke aku da xkisah sbb aku da jadi orang pertama yang wish kat die n he's mine.. hehehehe.. ok tido..

lepas bangun subuh mmg jadi kebiasaan aku la tido semula tp aku seyes xley tdo so aku bgun g mandi, time aku nk g mandi ramai gile org kat umah tapi bile aku abis mandi terus xde org kat umah, ermmm so ape lagi aku lepak tengok tv cite ape pun aku tengok jew, tetiba pak cik tunangku datang rumah anta buah salak.. die pun heran n tanye mane semua org, aku jawab xtau la, saya keluar bilik air sume da xde kat umah.. heheheeh

then dekat lewat2 gitu aku dengar macam org kuar bilik, aku da seram da, rupenye org ade tp org sume sambung tido dalam bilik.. hehehehe.. pastu dalam kul 1130 kot anak sedare tunangku ni datang rumah mintak anta pegi sekolah sbb die ttinggal bas.. hehehe.. mesti korang nak taw kan camne nasir ade anak sedare sedangkan die anak sulung, ermm actually camni, baba biasa kawen sebelum ni, so mama ni bini no 3.. bini no 1 baba da meninggal n ade anak 5orang kot tapi sume ade kat Indonesia n 2 of them da meninggal.. bini no 2 plak i dont know what happen.. hehehe.. so anak sedare die ni Tia ke Pia namenye, aku pun da lupe, die tinggal ngan tok nenek die a.k.a kakak mama.. ermm a little bit konfius kan? ok camne anak sulung baba a.k.a abg tiri nasir kawen ngan sepupu nasir a.k.a anak kakak mama so dapat la si TiaPia ni.. kire TiaPia ni anak abg tiri Nasir laa.. (owh ye aku da mentionkan name tunang aku Nasir? hehehehhe) itu la alkisahnye camne nasir da jadi pak cik n ade anak sedare.. hehehehe

okey so aku ngan nasir g anta TiaPia ni g sekolah pastu kitaorg g sedco a.k.a pekan.. orang sane panggil sedco.. hehehe.. bile kitaorg balik umah je tengok sume org kat dapur ngah tolong mama masak, so aku ngan nasir pun nk masak Sup Siam, first ingat nk masak tom yam tapi perencah tom yam xde plak kat sedco (cewaahhh aku pun da pandai sebut sedco beb.. hehehehe).. so kitaorg try buat sup siam buat mama punye reaction not make me happy n membuatkan aku sendiri xlalu nk makan sup siam tuh.. ermmm tapi aku tibai jew.. time diaorg da serve makan, aku g mandi sbb kat umah diaorg tengahari sangatlah panasnye sampai satu hari bole cecah sampai 4-5kali mandi.. time aku mandi tu diaorg makan, so lepas aku mandi n aku solat then baru aku g makan..

then petang tu aku nak buat kek coklat sempena birthday Nasir.. ermmm tapi xjadi sbb nasir da silap setting oven tu, abis hangus sebelah kek aku.. huhuhu.. then die rase bersalah n kuar g beli lagi sekali bahan nk buat kek n then buat lagi sekali then jadi.. inilah hasilnya..





hari kesembilan di sabah

6July 2011

ok, today we r going to Sepilok n Taman Buaya.. yuhuuuu...
we arrived at 930, so that was a good timing b'coz orang utan feeding time at 10a.m.. so we enter the orang utan place.. sangat real u olss dengan jambatan + hutan kiri kanan n orang utan bergayut.. very de real one, congrate sandakan.. hehehe..





pastu tunggu punye tunggu ade la 4-5 ekor je yang kuar makan, yang lain? ermmm hampeh xde pun n kesimpulannye sangat boring di Sepilok, walaupun ade orang utan tu bergayut n jatuh then jalan depan aku.. hehehehhe..


After that kitaorg ke Taman Buaya Sandakan, kan sini buayanye sangat besar u olss.. ade yang sekor tu sangat besar n kene tangkap sbb da ngap 4 org manusia.. sangat besar sumpah xtipu.. then siap ade jambatan n bawah tu ade buaya sangat banyak.. eee takut nk lalu, tapi itu je laluannye nak masuk taman buaya.. huhuhu..

dalam taman buaya tu ade ikan banyak sangat then ade spesis2 buaya lain, ade memerang yang sangat mintak puji.. hehehehe.. then aku bagi makan kura2, ade ostrich, everybody call famous ostrich, die sangat cantik.. ade rusa, kambing yang bulu tebal, putih n ade janggut, ade monyet yang kelaparan n arnab yang sangat chumil.. so i just bagi makan ikan n arnab only.. hehehehe.. boley x? huhuhu

Then g makan kat Sim Sim lagi, ikar bakar plus sotong bakar yang sangat yummy.. yum yum.. sangat puas hati kot, then terus g bandar b'coz nk mama nk beli barang pengantin n Salmah want to pick her fren's wedding dress.. aku n tunang, pegi jumpe samson then kitaorg pegi beli Ice Cool (kat KL ni orang panggil Cool Blog kedai warna pink tuh..).. kitaorg ketagih nk minum air tuh, lagi2 strawberry ngan honeydew yang ade pearl tuh..

after jumpe samson, kitaorg g Pasar Sandakan, mama nak beli barang untuk aku bawak balik tganu bagi kat family.. mama beli ikan terubuk yang besar tu 3ekor u olss plus udang kering plus kuih cincin n amplang yang sangat banyak sampai penuh satu kotak besar tuh.. hehehe.. n mama beli udang n sotong untuk makan malam ni.. yes...

N then kitaorg g kat kedai mane ntah tambah beli t-shirt untuk adik2 n ayah ibu.. sangat puas hati 6pasang baju=rm90.. huhuhu... lepas beli baju kitaorg balik laa rumah.. sampai2 rumah jew baru nk rehat2 lepas solat tuh, terus aku dengar mama da sibuk2 kat dapur, klu xtolong nanti macam xmanis dipandang plak, so aku pun g dapur, bile g dapur jew, tengok da ramai yang tolong, so aku just duduk tepi tangga tu tengok diaorg wat keje.. hehehehe...

then lepas maghrib kitaorg makan n macam biasa malam tengok tv then tido...

Sunday, July 10, 2011

hari ketujuh + kelapan di sabah

4 July 2011

hari ni pegi bandar sandakan lagi sebab salmah nk bawak kawan die g butik pengantin, kawan die nk kawen da.. so lepas drop diaorg kat kedai pengantin kitaorg pergi jalan2 kat jalan istana then lepas tu g makan ikan n sotong bakar kat SIM SIM.. sangat sedap kot, macam ketagih jew..

pastu jalan2 lagi kat bandar sandakan siap beli t-shirt plak untuk family n pegi pasar untuk beli barang kiriman daripada org semenanjung.. time nk beli tu mule2 g kedai yg pompuan tu tapi beli kuih2 jew, time nk beli udang kering tu aku nmpak yg penjual tu macam muke heechul super junior, terusss zupppp aku g beli kat kedai die.. waaa awak sangat macam Kim Heechul... hehehehehe

then lepas tu kitaorg singgah giant then terus balik ke rumah.. waa sangat penat wooo but macam excited sangat jumpe penjual udang kering cam muke Kim Heechul.. hehehehe

ini la gambar - gambar yang sempat diambil time jalan2 di Bandar Sandakan tempoh hari...

rotary observation pavilion

view Bandar Sandakan dari atas

rotary observation pavilion

english tea house and restaurant

jom kte ke sana

i sangat bergaya dengan Exora hitam

kat tepi Jalan Istana

Agnes keith house

Masjid Sandakan

ni kat depan kedai Sim Sim yang mengadap tokong Cina

ni kat bulatan ape ntah yang dekat ngan taman n laut


macam kat ostolia

aicehh berdiri la plak

haaa namenye Taman Memorial dan Pavilion Tun Abdul Razak sandakan

kat bulatan wif my 'BULAT'

kite nak balik daaa...


5 July 2011
arini sunyi sket sbb kat kampung tu ade kematian.. so stay at home only n my fiancee masak.. then petangnya mama masak bakso.. n malam as usual, makan n tido..

hari kelima + keenam di Sabah

2 July 2011

pagi2 lagi mama n Salmah da gerak g tempat pengantin, kata mama ade 3pengantin on that day.. huishhh mesti penat.. then aku lepak je la kat umah then tengaharinye baba balik dari estetnya n terus melepak lagi sampai petang n petang tu tunangku masak sbb baba nk mkn utk bukak puasa.. dah klu namenye bukak puasa maknenye da dekat maghrib laa.. lepas solat magrib n isyak terus tengok tv lepak2 then dalam pukul 11 aku da masuk tido.. zzzzzzzzzz


3 July 2011

pagi ni pun mama ade keje kat tempat pengantin, so pagi2 lagi mama g keje tapi die pesan kat aku, die kate nanti baba nk g bandar ikut ya, pegi makan.. so aku pun xjadi nk tdo, aku stay kat ruang tamu tengok tv pastu aku pun bersiap ikut baba g Bandar Sandakan, g satu kedai ni, diaorg kate ade nasik minyak tapi xsame ngan tganu punye.. i miss nasi dagang n nasi minyak ganu.. huhuhu.. sob sob sob...



sampai je kat Bandar Sandakan, kitaorg ronda2 la kat blok2 kedai tuh, aku berjaya memborong key chain utk family aku.. hehehehe nice2...



pastu time balik tu da dekat pukul 2lebey jadi sampai je umah tunangku masak.. n makan n kemudian baba pun da nk pegi keje balik..

lepas tu petang tengok cite KARAK.. eee menakutkan kot, aku sampai nk g toilet pun takut.... lepas maghrib tunangku masak n kitaorg makan then tengok tv, pastu sekali lagi aku masuk tido awal, dekat kol 1 pagi baru mama n salmah balik dr tempat pengantin.. mesti korang pelik kan? actually kat sabah ni kenduri diaorg start pkl 5ptg sampai 12malam.. havoc gile kan? dengan ade bandnye.. huhuhuhu..

hari keempat di sabah

1 July 2011

Welcome July 2011, my favourite month..
sbb ape July? sbb July adalah birthday aku n tunangku.. hehehehehe

arini aku bgun subuh aku xcakap ngan tunangku, pedih semalam masih terasa, aku bgun jew aku tengok abis berbekas tanganku kene minyak panas semalam.. haishhhh geram betul.. huhuhu..

tadi aku stay lepas subuh tp tetibe sunyi betul rumah, aku pun cakap kat salmah aku nk tido jap, klu jap aku tu brp jam la agaknye.. hehehehe... pukul 10setengah ibu aku telefon tnye2 kabar n macam2 la.. ibu sangat caring, tp sebenarnya ibu tolong call untuk ayah..

lpas solat jumaat, kami makan sekeluarga ramai2 tanpa baba... pastu aku n tunangku terus bgerak ke Lahad Datu pegi rumah rumateku, Juwita.. sampai je umah Juwita, mak die bagi makan berobok (bubur nasi campur jangung) + jelly ngan kuah santan + agar2 gula merah.. yum yum sedap bangat seyh.. hehehehe


then aku, Juwita n tunangku pergi ke dataran Lahad Datu n bergambar, kitaorg pegi MiliMewah tengok2 barang plua pegi Ramai-Ramai.. dapat tengok balai polis, hospital n mahkamah Lahad Datu.. then terus gerak balik umah, sampai je umah aku mandi n solat, then sembang2 ngan mama jap pastu aku tido..





akhirnya sampai jugak kat rumah si Juwita ni...

hari ketiga di sabah

30 June 2011

pagi ni aku bangun tido masih hujan lagi, time nk amik air sembahyang subuh, uiiihhh sejuk betul.. lepas solat jew aku ingat nk stay tgk tv, skali hujan lebat astro yg astrok plak bt hal xde siaran, so aku join salmah tido dalam bilik laa..

aku mmg xsedar pape langsung tdo tu, yelah gelap sejuk, waaa best gile tdo.. huhuhu.. sedar2 aku bangun kul12, then aku terus mandi tapi airnye sejuk bangat... lepas mandi jew salmah ajak aku makan 'gado-gado'.. untuk pengetahuan mereka yang xpenah makan gado-gado sabah.. gado-gado sabah macam ni, mula2 letak nasi himpit dalam pinggan then letak mee kuning then tuang kuah kacang yg macam kuah satay tu tapi ade sayur dalam kuah tu tp aku xpasti sayur ape, then makan.. sedap gak n kenyang, sbb nasi himpit ngan mee mmg da sangat kenyang walaupun makan satu sudu jew.. hehehehe..

then lepas makan tu aku tengok tv ngan salmah then die ajk aku makan megi, aku pun join die makan megi.. lepas tu macam2 la cite yg kuar.. hehehe... kemudian dekat2 petang gitu mama nk buat sayap n tongkeng ayam.. aku pun join diaorg kat dapur, ingat nk tolong tp once again diaorg suh aku naik atas.. aku da agak da.. hehehehe.. lepas tu tunangku balik dr sekolah, then kitaorg mkn same2 nasik ngan sayap n tongkeng panggang..

then sembang2 ngan mama n salmah pasal kawen, waaa diaorg punye jemputan dekat seribu lebih.. perghhh penat giler nanti.. hehehehe... pastu sembang punye sembang aku xsedar da 720mlm, cepat2 aku g solat maghrib, aku ni betul2 xalert yg maghrib kat sabah awal n isyaknye
pun awal.. hehehehe.. after da solat sume tu, aku pun tengok tv then dekat2 kol10 tu, tunangku nk masak megi goreng ngan telur dadar, time die masak tu abis mercik minyak kat tangan aku, sampai melecur.. aku tahan pedih je malam tu.. malam tu aku tdo awal, aku xcakap ngan tunang aku.. bengong betul.. stress bha ngan tunang aku ni.. hehehehehe

hari kedua di Sabah

29 Jun 2010

arini bangun kol 5 lebey then xtdo terus pagi tu.. then baba terus nk pegi keje.. lepas baba pegi keje, da xtaw nk bt ape aku tengok tv, depa panggil makan, mama buat mee goreng ngan telur mata.. tapi aku makan sket je, yelah, aku ni bknnye jenis makan pagi..

lepas pada tu tunangku siap2 nk g sekolah, then aku sembang2 ngan adiknya salmah.. abis la kuar rahsia yang aku nk selama ni drp tunangku *pasal ex-gf nya*... bila dengar diaorg cerita, aku betul2 kesian dgn tunangku tu.. n perempuan tu amat kejam.. n one yg aku dapat taw drp salmah yg ex-gf tunangku tu walaupun da dekat 4tahun kawen, masih xde anak.. diaorg ckp tunangku tu macam orang bodoh saja, duk ikut telunjuk perempuan tuh.. tunang aku ni mmg jenis camtu, kalau die sayang betul dengan org tu, mmg die akan buat segala2nya.. aku paham gak ngan perangainya sbb once open a time, aku pun perangai camtu jugak.. hehehehe... tp tu semua cerita lama, xperlu nk diungkit2 balik, cume aku bersimpati n terkilan la, knp tunangku yang sebegitu cerdik xdapat berfikir secara waras.. alhamdulillah antara mereka da xde pape..

dalam tengahari gitu tunangku balik dr sekolah rehat2 n mkn2.. dalam kol 2 gituw dia siap2 semula nk g sekolah, time tu aku baru lepas jadi aku xdpt tengok die pegi sekolah... lepas pada tu aku g dapur nk tolong mama n salmah, skali diaorg xbagi aku masuk dapur, diaorg kate nti takut aku hitam... hahahaha.. jadi aku pun relax2 tengok tv kat depan sana.. ermm very de boring sbb xdapat tolong pape.. huhuhu n then bila malam plak mama tetiba angkut toto nk tido depan tv.. bile ditanye, die kate mau tengok wrestling.. waduhhh havoc gile tengok wrestling.. hehehe.. aku plak mule2 lepak depan tv ngan salmah kat atas toto mama then aku xtahan aku terus masuk tido.. n malam tu hujan turun amat lebatnye sehingga aku tertido..

malam tu Malaysia menang bola..
waaa.. congratulation Malaysia!!!

hari pertama di Sabah

28 June 2011

awalnye bangun hari ni walaupun terlepas waktu subuh, eya la belum biasa dengan keadaan waktu di sini. aku bangun pukul 730pagi.. hadoii sepanjang hayatku bangun awal camni, kecuali ade kelas pagi n pegi pasar ngan ibu.. penat semalam pun belum abis lagi, arini bangun awal2 pagi sbb mau ke Bandar Sandakan.. Bandar Sandakan dengan rumah ni ade la macam dari Dungun ke Kerteh.. sampai di Bandar mama tunangku beli cat, then kitaorg terus ke Restoran Sim Sim.. kat sini banyak ikan bakar yang besar2, tunangku cakap murah2, tapi aku rase harganya boley tahan kot.. waa korang bayangkan pkl 10suku makan nasi ngan ikan bakar... very very the..... hehehehehe...



After that kitaorg pegi kedai jahit jumpe tailor family diaorg.. ops bukan mau tempah baju kawen kitaorg tapi baju raya family diaorg la, aku ni xde kaitan lagi so no space lagi bha.. hahahaha.. lepas sowang2 diukur n pinggang tunangku da 35.. waaa makin besar kot die ni.. hehehe.. after ukur baju, baba n dedy (baba ni bapak enchek tunang n dedy ni plak adik enchek tunang) pegi beli tangki air, untuk ape.. haaa itu yang kita xtaw.. hehehehe.. aku, tunangku, mama n salmah plak (mama ni mak tunangku n salmah ni adik tunangku), kitaorg pegi kedai pengantin untuk tengok2 baju pengantin yang terkini.. lagipun ade kawan salmah gak yang nk kawen so survey2 untuk die sekali laa.. bajunye sangat nice n baju songketnya pun sangat sangat superbss beb... design untuk songket sangat terkini.. aku sangat berkenan satu baju songket yang ade sulaman warna gold.. thumb up to designer.. but aku xberapa suke sket la bile pegi survey baju pengantin n aku sowang je pihak perempuan n selebihnye pihak laki.. its like cam aku cam xleyh buat banyak pilihan la, ini ini yaa.. itu itu yaa.. ermmm so frustated...

Then kitaorg pegi pasar Sandakan, mama beli ketam n ikan pari untuk makan malam... ketamnye sangat la murah, besar n banyak isi tapi cume rm6/kilo.. n ikan pari plak rm2.50/kilo.. waa ni klu ayah ngan ibu yang g pasar, haruslah kitaorg borong ketam sampai 5kilo.. hahahaha.. lepas tu time balik kitaorg singgah tepi jalan beli buah tembikai ngan tembikai susu.. tembikai susunya sangat manis bha.. aku sangat like...


sampai je kat rumah da dekat pukul 3 then terus slat zohor supaya xterlepas, kat sini kene alert yang kat sini awal satu jam daripada semenanjung.. lepas solat zohor aku seyesly ngantuk n aku cakap kat tunang aku, aku nak tido tapi lepas asar la.. abis tu aku g dapur aku xtaw nk buat ape sbb semua kerja da diaorg buat, so aku pun g kat depan, kat depan sume laki, jadi dalam kol 5 tu aku decide untuk tido.. bile da tdo, aku rase cam kejap je aku tido, tetibe tunangku suh bangun sbb da maghrib.. *okeyh alert ye muni Sabah maghribnye kol 640pm..* hahahaha..

after solat maghrib aku makan malam ngan baba n dedy sbb tunangku, mama n salmah da makan time aku tido.. ciss kuang asam punye tunang, makan awal xtunggu aku.. hahahahaha..
kemudian lepak2 kat ruang tamu tengok tv n sembang2 ngan mak cik n pak cik nasir (mak bapak kisan, n kisan ni sepupu tunangku) after that aku tgok movie ngan tunangku sampai die tertido kat sebelah aku.. dalam kol11 aku da masuk tido.. waa very the awal night i tido.. gudnite..

perjalanan ke sabah

27 JUne 2011

hari ni ke Sabah, macam xcaye jew aku nak g Sabah but itu la realitinya, i'm going to Sabah.. hihihihi so pagi2 tu da siap2 n mintak uncle anta g airport.. flight aku sepatutnya kol 1210 thari tapi disebabkan nk isi minyak n load barang, so dalam 1240 thari baru flight gerak.. for a 1st time aku naik flight ke Sabah (sabah je 1st time, Alor Setar da byk kali da.. hehehhe) so duk dalam flight hampir 2jam lebey tapi rasenye cam 2hari duk dalam flight.. sekali flight delay la plak sbb da gerak 1240, jadi aku sampai kat airport Kota Kinabalu 3suku gituw.. waduh2 lamanya duk atas flight..




Alhamdulillah aku tiba dengan selamat tanpa rase nk muntah atau kata orang, 'mabuk'.. hehehehe... sampai je kat airport family in law aku da tunggu da, so kitaorg naik exora balik ke Sandakan, n it takes about 6hours to go to Sandakan, puyoooo macam aku drive dari UPM balik Dungun beb.. hehehehe but dalam perjalanan tu kitaorg singgah kat kaki Gunung Kinabalu, just take a picture n kat situ sangat sejuk bha, bilik aircond pun xsejuk cam gituw.. huhuhuhu..






then kitaorg meneruskan perjalanan balik ke Bukit Garam.. owh ye forgot to mention that my fiance family live at Kampung Kembara Jaya, Bukit Garam.. dekat kol 11 malam kitaorg sampai kat rumah.. aduh penat bangat sih... so dekat kol 1 baru aku tido..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...