CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Pages

~my lovely and cutey frens at blogspot~

Wednesday, October 26, 2011

holiday wif family-in-law-to-be

19-10-11
After abis je konvo my sayang, my mom-in-law-to-be cakap diaorg nk pegi segamat melawat my sis-in-law-to-be yang belajar kat uitm segamat tu sbb raya haji nti die xbalik sabah.. then after abis konvo, makan, solat zohor, tepat dalam pkl4ptg kitaorg hit the road gerak ke Segamat... Alhamdulillah maghrib tu kitaorg sampai kat Uitm Segamat sbb nk amik kunci umah sewa my sis-in-law-to-be, then g Giant sbb my mom-in-law-to-be ai nk masak kat umah tu.. then lepas shoping, kitaorg balik umah sewa my sis-in-law-to-be, then mandi, makan n tido...

20-10-11
ok setelah smlm penat utk sampai ke segamat... so today time otw nk balik upm tu kitaorg singgah Melaka Bandaraya Bersejarah.. beshhhh... ekceli bknnye holiday tp jalan2.. hahahaha




so first place kitaorg pegi is Kota Afamosa...







:muke kepenatan setelah panjat tangga:

:pose poyo ai ngan my dad-in-law-to-be:

its me...

ai ngan my sayang

ai yang sentiasa ceria


-------------------next place-----------------

:Menara Taming Sari:






so lpas pada tu kitaorg singgah mkn kat McD Bandar Hang Tuah Jaya (eh betul ke ni?) maaf ye orang2 melaka... huhuhu.. so lepas makan kat McD, kitaorg meneruskan perjalan balik ke serdang.. sampai je serdang, my sayang check in kan parent die dekat Sun Inn Hotel dekat ngan Downtown Mines... ok so itu sahaja yang berlaku pada hari ini...


21-10-11
ok, so arini ai kene anta asgmnt Dr. Fauzi, so lepas solat jumaat ai pun pegi la ofis Dr. fauzi sbb nak anta asgmnt, time nk pegi tu aku telefon xkurang 5kali kot, tapi sume operator yang jawab, so ai bajet die xdengar kot.. then bile ai sampai je depan ofis die, ade notis tulis camni
"21-24 BANDUNG"

so ape lagi, ai pun pegi merendet ngan my sayang kat mines plus dengan family die laa.. huhuhu..


22-10-11
ok, today my mom-and-dad-in-law-to-be ai da nk balik, so flight diaorg petang around 5.50p.m rasenye n ai bajet check in satu jam awal 4.50p.m n perjalanan dr serdang just 30minit jew so paling2 busuk pun pkl330p.m nak gerak la kan?

so FYI, pagi2 diaorg da gerak dari hotel... tapi ai paham gak sbb hotel check out pkl 12 kan.. so diaorg g la dekat jalan TAR tu PLUS nk g SOGO... so ai ngan my sayang ni plak gerak lewat sket, n sampai2 je kitaorg kat tempat parking dekat sogo tu, punye la susah cari parking, pusing punye pusing elok my sayang park jew tetibe adik die call kate diaorg da nk gerak g airport, walhal baru 12++tengahari time tu.. ai diam jew, malas nk cakap byk sbb dr awal ai da ckp ngan my sayang, elok kite tgu kat serdang je, nti diaorg nk gerak g airport baru kite follow trus g airport tapi my sayang nk jugak drive pegi sogo.. haaa apa nk dikato? sonyap sopi laa...

then kitaorg kuar parking, buta2 je bayar parking tu... then trus pegi airport, so dalam around 2p.m kot kitaorg sampai airport.. check in dulu yg pakai KIOSK AirAsia tu... then g makan, tapi FYI ai xmakan at that time... after that tgu punye tgu tibe la boarding time iaitu jam 510 ke 530p.m camtu laa.. lepas tu ai ngan my sayang pun balik la upm balik... then time kitaorg kuar mkn mlm tu my sayang kate flight parent die delayed pkl8p.m n mlm tu around 11.00p.m baru diaorg selamat sampai kat Sandakan.. Alhamdulillah...

Monday, October 24, 2011

hari konbokesyen my sayang

Selamat berkonvo tunangku yang terchenta, NASIR IDRIS
19-10-11

ok arini my sayang konvo, die dapat sesi last sekali untuk konvokesyen UPM tahun ni... ok, so far smlm ai da janji ngan dedy dlm pkl1030pg dedy akan amik ai utk pegi konvo nasir.. so i pikir ai bley la bangun lewat, then dalam pkl brp i xingat laa Kak Eza kol i..
*ekceli kak eza ni umpama kakak ai la kat UPM ni*

kak eza : hey, ko tido lagi kew? ko xpegi konvo nasir kew?
shaye : saya g lewat kot kak eza, saya g ngan adik Nasir nanti
kak eza : xde la, klu ko nk masuk aku bley tolong bagi masuk ko kat dewan tapi duk atas r
*time ni terbeliak bijik mata sbb kak eza nk tolong kasi ai masuk dewan*
shaye : ok, saya siap, nti klu saya sampai dewan saya call kak eza

then ai pun terus siap2, iron baju plus sebelum mandi n siap, ai siapkan dulu asgmnt ai yg nk kene anta ptg ni, so lepas buat sampai siap sume , ai pun mandi n siap2 pakai matching2 ngan jubah konvo my sayang.. hehehehe... ok la da siap ni then kasut plak dalam Myvi, n Myvi plak telah diculik oleh my sayang utk pegi konvo.. so ai trus cilok kasut rumate ai a.k.a pengumpul stok kasut... then mesti u ols nak tau kan camne ai pegi dewan dengan xde ketenyer...

ai naik bas u olss.. bas UPM yang telah lame ai xnaik sejak ai bawak Myvi datang UPM ni... so ai msj dedy ckp nti xyah amik ai sbb ai da pegi awal... sampai2 je jumpe kak eza then masuk dewan ai duk kat seat atas taw, nice view n sangat kebetulan ai dapat tengok my sayang straight from my seat.. luv it... sayang kak eza laa... hehehehe...

then konon ni mcm suprise la utk my sayang, sekali time intermission tu kamera telah dihalakan ke arah ai tanpa ai sedar.. then my sayang msj ckp
"tadi kat skrin ada tunjuk muke honey kat seat atas"
*ok, ai gelak jew sambil senyum2 dapat mesej tuh*

ok then ai tgu lagi lepas org tua tu berucap, ops org tua plak... PRO CANSELOR UPM bagi ucapan, then diteruskan ngan penganugerahan bachelor kepada kos2 ini n FYI kos my sayang ni Bachelor Pendidikan (Pendidikan Jasmani) ni last22222 sekali.. hadoiiii... letih ai tunggu... then mase2 yang ditunggu pun tiba,
"Nasir bin Idris"
bergema suara MC tu menyebut name my sayang n at that time mata ai pun begema gak n ai plak yg sebak nk nangis, terharu la my sayang da konvo pun akhirnye...

ok turn my sayang da balik, ai pun kuar dewan n saya tenkiu so much kat Kak Eza yg byk membantu.. ok, ai pun g kedai bunga2 yang banyak2 kat luar dewan tu, ai nk beli bunga la kat my sayang... then lepas beli bunga ai tengok my sayang da kuar, ai da nmpak die.. ok da aim da die, then ai nk betulkan card yang dekat bunga tu, bila ai angkat kepala terus hilang da... terus ai ni da macam budak kecik hilang mak ayah plak time tu... dah la ramai org, so ai kol my sayang, my sayang ckp die ade kat foyer depan dewan, ok ai sangat lega sbb ai jumpe die...

ini adalah sedikit sebanyak gambar yang sempat disnap
ni gambar my mom-in-law-to-be yg amik sbb ai duk atas

congratulation sayang!!!

my sayang ngan parent die

ai ngan my sayang, gedik amik gambar atas rumput...

he did it!!

lompat sket.. hehehe

my sayang ngan dedy
*haaa ni la dedy*

dari kiri : dedy, mama, baba, my sayang n ai

Congratulation sayang

menyambut kedatangan mom-and-dad-in-law-to-be

18-10-11
seawal jam 9pagi ai ade taklimat kat fakulti pasal project paper... then taklimat tu xde la lame pun kejap jew dalam 10.++pagi gitu da setel da tapi ai duk lepak2 ngan kak lia ngan kak elee... sembang2 then dalam pkl11pagi tu kitaorg pun balik la, then tengahari tu ai tnye my sayang keadaan die, die ckp die lembik mcm ai smlm sbb die pun muntah2 gak PLUS ber** - ber** lagi... then ai tnye sape g amik mama ngan baba kat airport jap g, my sayang kate ded a.k.a brother-in-law-to-be ai yang g amik...

then dalam pkl130 gitu my sayang ajak kuar makan, then kitaorg ke Putrajaya sbb mom-and-dad-in-law-to-be ade kat sane.. n bukan je mom-and-dad-in-law-to-be je kat sane tapi ade gak jiran diaorg ikut, so g putrajaya tu sbb nk setelkan keje jiran diaorg la (lupe plaks, jiran diaorg tu Kak Mia)... ok lpas tu kitaorg pegi Alamanda Putrajaya, g makan kat RASA.. so i cume tempah steawed rice jew... then bile sume kat meja makan, my sayang ngan my brother-in-law-to-be pegi beli air.. then secara tetibe timbul satu suasana yang seyesly aku betul2 terase n sangat nak nangis tapi aku tahan jew... so lepas makan kitaorg g hotel sbb diaorg mesti penat n nak rehat kan...

sampai hotel tu lepas dapat bilik tu, lpas lepak2 kiatorg pun balik UPM... then tunggu malam plak sbb nk kuar mkn.. malam tu plak g Downtown Mines g jalan2 kat sane... lpas tu kitaorg balik hotel sbb diaorg nk tdo awal sbb esok harinye hari konvo my sayang...

Sunday, October 23, 2011

food poisoning????

17-10-11
okey arini ai da nk gerak balik UPM da, kali ni ai balik ngan my sayang n abang...
ni gambar my sayang ngan aqwa sebelum kitaorg balik...

Aqwa wat muke ngade kat daddy a.k.a my sayang

same plak dua2 ni pakai baju belang2..

Aqwa yang amat blur bile amik gambar dekat2.. hehehehe

Aqwa yang sentiasa melekat ngan my sayang

Aqwa manjeeee~~~

tapi seyesly pagi tu ai rase xsedap badan, badan ai kejap2 berpeluh kejap2 sejuk.. ai rase perut ai masuk angin, then ai mintak ubat gastrik ngan ibu, lepas makan ubat gastrik tu ai seyesly xsedap badan.. lepas tu ai lari2 g toilet ai muntah banyak gak laa.. seyesly time tu ai lembik abis... ni klu da kawen mesti ai da hepi, tapi ai belum kawen da la tengah peyed plak tuh.. hehehehe...

ibu cam xsedap hati n xmo bagi ai balik lagi klu xlarat tapi ai kate xpe, pastu kitaorg meneruskan perjalanan tepat pkl12 tengahari, pastu bile sampai kat trafic light McD kerteh ai mintak my sayang singgah.. ok perhatian yer bukan singgah McD kerteh tapi petronas kat sebelah tu sbb ai rase nak muntah lagi, turun2 jew kete ai muntah u ols... seyesly ai lembik sangat then my sayang g beli panadol n air mineral kat ai, so ai telan makan n minum air jew...

then perjalanan diteruskan lagi xsampai setengah jam ai muntah lagi kat kemaman, time tu nasib baik ade plastik dalam kete, ai muntah kuar balik air mineral n panadol yang ai telan tadi.. huhuhu ai nak nagis sbb ai betul2 xlarat.. huhuhuhu.... lepas tu ai xmo makan pape da ai ckp kat my sayang ngan abang.. ai cakap ai nk rehat but at that time ai rase lega sbb rase cam da xde angin dalam perut...

then we arrived kat rNr gambang... kat sini abang ngan my sayang g solat.. ai plak betul2 dahaga so ai dengan bijaksananye g kedai beli air soya bean dalam tin yang sejuk punyerr then ai minum, setel je my sayang solat trus die bising
my sayang : kenapa minum soya?
shaye : air lain sume gas so honey beli soya je la..
my sayang : susu tu honey, nti muntah balik kang..
shaye : honey xtaw..
my sayang : sayang baru ingat nk suruh honey minum limau suam, biar sedap sket perut tuh..
abang : blur blur blur....
*sbb die baru suda solat mmg xtaw pape.. hehehehe*

so kitaorg pun trus g kedai makan kat situ sbb abg ngan my sayang nk makan, n suddenly ai da rase xsedap tekak, mmg betul la kate my sayang xbagus klu muntah minum susu.. huhuhu... ai diam je time diaorg makan tu, pastu my sayang beli limau suam suh ai minum, lepas ai minum tu, ai da rase semacam jew, setel je diaorg makan, ai trus lari kat longkang tepi tu then muntah dengan banyaknye... my sayang cepat2 g beli air mineral n abang teman ai muntah... once again ai rase lembik badan.. huhuhu... then abg beli buah, bagi ai makan...

so kitaorg trus kat perjalanan, ai tido kat seat belakang tu, sampai je kat Gombak tu.. ai bangun n steady jew.. tapi bile kuar je Gombak ai da rase lain macam jew, ai trus amik plastik n uwekkkkk uwekkk n uwekkkk... pastu ai minum air jew, xberani da nk mkn pape... so kitaorg truskan perjalanan ke shah alam sbb nk anta abg.. time tengah trafic jam otw ke shah alam, once again ai muntah, nasib baik la stok plastik dalam kete ai tu banyak... hehehehehe....

dalam around 8pm kitaorg sampai kat umah abg, lepas drop abg kitaorg trus gerak g UPM, tp time tu my sayang ckp die rase pening n nk muntah, sudahhh ai seyesly panic, camne ni die da pening sape nk drive, dah la ai pun ngan lembik2 ni... pastu sampai je UPM kitaorg g klinik kat serdang tu, elok sampai je klinik ai terus serbu toilet die n korang pun mesti da agak kan, yess ai muntah lagi u olss.... time ai muntah tu la doc tu nk panggil name ai.. then ai kuar trus g bilik doc. my sayang ikut sekali masuk dalam dengan galas handbag pink ai... ini perbualan ai ngan doc tu...
doc : ha ni apahal plak, sakit ape?
*mmg doc ni cam xde adab, cam ape daa, tapi ai sabar je sbb ai xsehat*
shaye : saya muntah2 arini dari pagi tadi
doc : pregnant?
shaye : ish x laa...
doc : dah tu muntah2, pregnant la tu, when is ur last period?
shaye : sekarang ni saya period
doc : ok, so ape awak makan semalam
shaye : nasik goreng ayam kunyit + tom yam, pagi td pun saya da rase cam angin then saya makan ubat gastrik
doc : awak ade gastrik kew? awak ade gastrik pastu makan nasik goreng ngan tom yam, awak tau x tom yam tu bla bla bla
*ok, FYI time ni doc ni cite ape bahan2 yang diperlukan dalam masak tom yam*
doc : silap makan tu, nti saya bagi ubat...
shaye ngan my sayang : terima kasih doc..

then ai dapat ubat
  • muntah
  • angin
  • sakit perut
  • serbuk garam
pastu my sayang suh ai makan ubat muntah sbb ubat tu kene makan setengah jam sebelum makan, then time ai makan ubat tu, my sayang g beli bubur ayam McD kat ai ngan die sekali.. elok sampai je kat kolej, elok parking jew, ai bley muntah plak kat tempat parking kete tuh, abis kuar segala ubat yang ai makan tadi... klu u ols rajin la, cube u ols kire berapa kali ai muntah...

then sampai bilik je, my rumate baru balik dari exam so die tengok ai xsehat then ai cite kat die ape yang jadi pastu die tnye ade x doc tu bagi air garam, klu ade minum air garam tuh.. so sbb die yg suggest jadi ai mintak die tolong bancuh utk ai air garam tuh.. hehehehe... lepas minum air garam tuh air rase lega sket... then ai terus tido awal mlm tu sbb esok ai ade taklimat project paper...

sebelum tido
  1. ai msj ibu, ibu kate kat umah ni pun geng2 pompuan sume muntah2 n ber**.. so mmg kitaorg suspek makanan terakhir yang kitarg mkn mlm tu la yang kitaorg tapau kat luar... so ibu kate mmg food poisoning la ni... :(
  2. ai msj abg, abg kate die steady xde pape pun... ermmm dasar PERUT TEBAL.. hehehehe
  3. ai msj my sayang, my sayang ckp die pun start muntah2 bile sampai bilik td, muntah plus BER** sekali... ai suh die rehat sbb ai pun ngah rehat sbb sakit badan ai muntah2... kesian kitaorg :(
=so conclusionnyer, kitaorg kene food poisoning akibat makan nasik goreng ayam kunyit PLUS tom yam malam tu=

Gambang Waterpark

15-10-11
ok seperti yang dijanjikan arini my family pegi Gambang Waterpark setelah sekian lame cume dengar cite org jew, sbb family cousin ai yang duk KL pun da sampai kat tempat tu tapi kitaorg yang duk dungun yang cume 2jam setengah jew nak sampai Gambang pun xpenah pegi lagi, so today Ayah will realise our dream... Thank You Ayah!! We Love U....
ni la ayah kitaorg yang serious amat... hehehehehe

around 1130 gitu kitaorg sampai kat Gambang Waterpark n ini adalah keadaan yang telah dijangkakan iaitu adik2 ai mmg jakun giler, macam first time pegi waterpark walhal da banyak kali da g waterpark sunway lagoon, bukit merah, a famosa cakap je waterpark mane yang kitaorg belum pegi sume da, kecuali sabah sarawak je belum.. hahahaha... ok ayah ngan ibu for sure la g beratur beli tiket masuk sbb anak2 yang lain NO MONEY.. hahahahha... sambil2 tu ai ngan kak chik n my sayang amik gambar kat enterance Gambang Waterpark.. hihihi

ni my sayang

ai ngan kak chik

ni time masuk Gambang Waterpark, tengok la ayah tu excited bangat.. hehehehe

baju da salin tapi xmo mandi sbb panas

tengok betapa panasnyer sampai ayah pun da bukak baju da
*bukannye die mandi pun tapi sbb panas bangat cuaca kat malaysia ni.. hehehehehe*

ok la ai akan bercerita ikut flow gambar k?

ok ni muke my sayang yang xmo mandi lagi sbb panas, ini kerana my sayang akan konvo lagi 4hari so die kene jage kulit supaya nmpak menarik time konvo nti.. hehehehe

ni muke kitaorg yang baru lepas mandi kat tempat OMBAK... hehehehe

no sumpah gambar candid sbb waktu ai nak upload ni baru ai perasan gambar ni, ni mesti keje adik ai yang no 4 tu...

see? terlalu panas sampai sempat lagi ayah tido, ekceli ayah da warning kitarg, sape amik gambar die time tido siap!!! tapi ai siap masuk blog, mmg abis la klu die bukak blog ai.. hehehe.. AMPUN AYAH~~~ hehehe

ok, this is women-of-the-day.. kat tangan ibu tu saje ade rm100 k? sbb gelang ibu tu ade rm100, so klu nak beli makanan ke minuman ke, nk sewa pelampung ke mesti kene bawak ibu, nk scan gelang tangan ibu.. hehehe...

ok, ni la AYAT, adik ai no 2...

ni plak AIN adik ai no 6

ni sesi menjamu selera setelah penat mandi

ok ini ai yang jakun.. hahahaha

abang pun same

my sayang pun same

ni konon2 Tahajud Cinta

ok ni adik bongsu ai yang amat gediksss... hehehe

ok tau x ape yang kitaorg tgu tu? haaaaa nak tau tgok next pic
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

waaa tsunami... tengok kat belakang tu ai ngan aisyah ditelan tsunami..
tapi Ain berkata "saya terselamat... peace... hahahaha"

ni turn kak chik ngan aisyah plus ayat, aman ngan adik plak nk rase ludahan ikan pirana... hahahaha

tengok la gelagat ai ngan aisyah, air tu belum sampai takut cam ape da, ai plak taw peace jew.. hahahaha

ok, ni posing puteri bunian dari kak chik

n

ai laaa... hahahahha

ni muke aisyah time die turun slide... sekali turun 3org.. hahahahha

ni la rupenye tempat yang kitaorg main tu...

waktu ni kak chik pun baru turun slide gak.. hahahaha
*walhal kat situ tempat kanak-kanak*

ok ai ketawa yang amat setelah tengok ade org jatuh akibat kene tsunami.. hahahaha

org tu adalah kak chik.. hahahha

ok lepas tu kitaorg terus balik kat tempat ayah ngan ibu sbb da penat, n plus kitaorg nmpak ibu ngan abang bawak pizza.. hehehehehe

:pizza satay yang sedap:


:sponsor utama pada hari ini, IBU:

ok sume da penat yang amat...

ni la kekasih GELAP ibu.. hahahahaha

lepas tu kitaorg siap2 n solat sekali kat dalam tu n then nk kuar balik da... best2 sangat...

ni gambar kitaorg kat depan Gambang Waterpark


ni plak time kat carpark

adik yang keletihan.. hihihi

my sayang pun letih gak.. :)

ni geng Persona, tengok la abg kat belakang tuh.. hahahaha....

ok, ade cite di sebalik beg pink yang abg pegang tu, ekceli beg pink tu beg mekap aku, abg telah kutip time aku drop bende tu mase amik gambar kat Gambang watwerpark.. haaa tu la syok sangat gambar sampai beg mekap jatuh pun xsedar.. hehehe...

kat kedai makan

ai yang sangat lapar occay~~~

abang-abangku gangster...

so kesimpulannya hari ni adalah sangat seronok n we have a good family day together, n harap our family will be happily ever after...
lurve u olsss....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...