CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Pages

~my lovely and cutey frens at blogspot~

Wednesday, October 26, 2011

holiday wif family-in-law-to-be

19-10-11
After abis je konvo my sayang, my mom-in-law-to-be cakap diaorg nk pegi segamat melawat my sis-in-law-to-be yang belajar kat uitm segamat tu sbb raya haji nti die xbalik sabah.. then after abis konvo, makan, solat zohor, tepat dalam pkl4ptg kitaorg hit the road gerak ke Segamat... Alhamdulillah maghrib tu kitaorg sampai kat Uitm Segamat sbb nk amik kunci umah sewa my sis-in-law-to-be, then g Giant sbb my mom-in-law-to-be ai nk masak kat umah tu.. then lepas shoping, kitaorg balik umah sewa my sis-in-law-to-be, then mandi, makan n tido...

20-10-11
ok setelah smlm penat utk sampai ke segamat... so today time otw nk balik upm tu kitaorg singgah Melaka Bandaraya Bersejarah.. beshhhh... ekceli bknnye holiday tp jalan2.. hahahaha




so first place kitaorg pegi is Kota Afamosa...







:muke kepenatan setelah panjat tangga:

:pose poyo ai ngan my dad-in-law-to-be:

its me...

ai ngan my sayang

ai yang sentiasa ceria


-------------------next place-----------------

:Menara Taming Sari:






so lpas pada tu kitaorg singgah mkn kat McD Bandar Hang Tuah Jaya (eh betul ke ni?) maaf ye orang2 melaka... huhuhu.. so lepas makan kat McD, kitaorg meneruskan perjalan balik ke serdang.. sampai je serdang, my sayang check in kan parent die dekat Sun Inn Hotel dekat ngan Downtown Mines... ok so itu sahaja yang berlaku pada hari ini...


21-10-11
ok, so arini ai kene anta asgmnt Dr. Fauzi, so lepas solat jumaat ai pun pegi la ofis Dr. fauzi sbb nak anta asgmnt, time nk pegi tu aku telefon xkurang 5kali kot, tapi sume operator yang jawab, so ai bajet die xdengar kot.. then bile ai sampai je depan ofis die, ade notis tulis camni
"21-24 BANDUNG"

so ape lagi, ai pun pegi merendet ngan my sayang kat mines plus dengan family die laa.. huhuhu..


22-10-11
ok, today my mom-and-dad-in-law-to-be ai da nk balik, so flight diaorg petang around 5.50p.m rasenye n ai bajet check in satu jam awal 4.50p.m n perjalanan dr serdang just 30minit jew so paling2 busuk pun pkl330p.m nak gerak la kan?

so FYI, pagi2 diaorg da gerak dari hotel... tapi ai paham gak sbb hotel check out pkl 12 kan.. so diaorg g la dekat jalan TAR tu PLUS nk g SOGO... so ai ngan my sayang ni plak gerak lewat sket, n sampai2 je kitaorg kat tempat parking dekat sogo tu, punye la susah cari parking, pusing punye pusing elok my sayang park jew tetibe adik die call kate diaorg da nk gerak g airport, walhal baru 12++tengahari time tu.. ai diam jew, malas nk cakap byk sbb dr awal ai da ckp ngan my sayang, elok kite tgu kat serdang je, nti diaorg nk gerak g airport baru kite follow trus g airport tapi my sayang nk jugak drive pegi sogo.. haaa apa nk dikato? sonyap sopi laa...

then kitaorg kuar parking, buta2 je bayar parking tu... then trus pegi airport, so dalam around 2p.m kot kitaorg sampai airport.. check in dulu yg pakai KIOSK AirAsia tu... then g makan, tapi FYI ai xmakan at that time... after that tgu punye tgu tibe la boarding time iaitu jam 510 ke 530p.m camtu laa.. lepas tu ai ngan my sayang pun balik la upm balik... then time kitaorg kuar mkn mlm tu my sayang kate flight parent die delayed pkl8p.m n mlm tu around 11.00p.m baru diaorg selamat sampai kat Sandakan.. Alhamdulillah...

0 sweet comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...