CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Pages

~my lovely and cutey frens at blogspot~

Tuesday, November 29, 2011

AKU SKANDAL????

aku skandal?
adakah aku ade skandal?
atau skandal yang ade aku?
jeng jeng jeng jeng....
pape pun kene baca entri ni sampai abis dulu... hehehehe

ok, so after wedding zack, kitaorg planning nak g karOK, bedek kate die nk belanja.. ape lagi kitaorg, mmg mcm Pucuk Dicinta Ulam Tiba... hehehehe

so after asar kitaorg gerak ke Mines n amik bilik karOK
1jam = RM26
tapi xpe bedek yg nk belanja
sayang bedek yang gojes!!!!

so time tengah karOK ni kitaorg pilih la lagu utk masuk dalam playlist, sekali bedek da pilih lagu hujan "Aku Skandal, sebenarnye tertekan lagu tu, bedek nk padam tapi ai cakap xpe nyanyi je nanti... then kuarlah lagu aku skandal, n sangat pelik diaorg sume xtaw n ai sowang je yg tau, so ape lagi, Mic pun jadi milik ai la.. ai pun nyanyi la lagu Aku Skandal dengan semangatnyer.. hehehehe

Kan ku berikan semua
Agar kau gembira sentiasa
Engkau tetap pergi
Pergi meninggalkan ku sendiri

Jangan disimpan tiada rahsia
Katakan saja ku terima
Engkau tetap pergi
Pergi meninggalkan ku sendiri

Waktu duka dulu
kita lalui bersama
Bahgia bagaikan malam
ditemani bintang terang
Hancur hati bila kau
undurkan diri
Meninggalkan daku
Meninggalkan daku sendiri

Senyuman manis dibawa angin
Ku tunggu dikau terasa dingin
Engkau tetap pergi
Pergi meninggalkan ku sendiri
*lirik ni ai dapat dari LiRik LaGu n VC die bley tengok di sini*

"so konon2 nk karOK satu jam pastu sekali nyanyi punye nyanyi da tinggal lagi 20minit so bedek g sambung lagi 1jam sbb xpuas hati kan.. lpas tu banyak gile lagu yang kitaorg karOK aritu.. then after abis karOK da pun maghrib, so kitaorg solat kat Mines then makan pastu kitaorg balik sbb esok pagi kitaorg nk g Broga Hills... tgu post Broga ai...

excitednyer nak g Broga.. heheheehe

selamat pengantin baru Noor Zahidah n Hafiz


28-11-11
arini sowang lagi kawan ai yang kawen iaitu zahidah.. zahidah ni student batch ai tapi die ni kos Pengurusan Alam Sekitar, kitaorg start kenal when we join MTM = Majlis Tertinggi Mahasiswa time pimpinan Mamat...

so after zohor dalam pkl2 kitaorg gerak ke dewan masjid UNITEN, sbb wedding zack buat kat situ.. sampai2 je da 2lebey la, ekceli kitaorg saje dtg lewat sbb time tu cam xramai org, skali ramai seyh org wlaupun da 2lebey.. so kitaorg mkn la dulu.. lauk die superbsss la, ai mmg puji la, sedap gak...

n bab goodies bag mmg ai gemar jugak sbb ade coklat.. sedap sangat.. ai ketagih coklat tuh.. huhuhu... tapi ai lupe nak amik gambar goodies bag tu.. n lepas makan amik gambar ngan pengantin then balik, tapi time tu still ramai lagi orang.. huhuhu

ni la gambar bersama pengantin... tapi kecik kan? jap ea ai masukkan yang clear sket..



haaa yang ni pengantin-to-be
++amik berkat sket.. hehehehehe++



Sunday, November 27, 2011

redo wedding card???

26-11-11

ok, klu u ols baca post ai sebelum ni ai da tempah wedding card ai, tapi bru2 ni ai dapat mesej dari kedai kad kawen tu camni

"kak blh dtg ke kedai kami ??
krn kami sdh hilang sample kak yang bagi....
map pun dah hilang...
minta maaf atas segala masalah.. "

ok, klu korang bengang x? sure bengang punye, ai pun ape lagi ai tny balik
"camne boley hilang?"

then lame sket die reply lagi;
"krn org yang amik order kak itu sudah letak jawatan,
jadi semua design kak dan maps hilang
hanya info kak saja yang ada"

then ai cam kesian plak kan, ai pun reply;
"it's ok this weekend i datang kedai u"

then tetibe bunyi lagi satu mesej;
"sila datang pada hari sabtu krn saya tidak kerja pada ahad"

ewah2 banyak songeh plak, ko da hilang design ngan map ai pastu ko milih2 plak hari yer, ni ai nk ckp ni
"CUSTOMER ALWAYS RIGHT LAA"


then dalam pkl 2lebey gitu la ai, my sayang n bedek gerak ngan kete pegi ke Kompleks Pertama, then da sampai je kat kedai tu diaorg terus sambut n cakap baik je ngan ai.. then ai la banyak bincang ngan designer wedding card ai tu.. so far die cakap dalam masa seminggu n die mintak send gambar utk letak kat kad kawen tapi ai ngan my sayang still lagi xpilih gambar yang cantik utk wedding card kitaorg.. :(
gedik x letak gambar ni kat kad kawen belah ai? hehehehe


after that kitaorg pergi masuk SOGO n makan n then around 6p.m kitaorg gerak balik ke UPM...

malamnyer kitaorg keluar pegi makan kat downtown mines, makan steamboat :)

Friday, November 25, 2011

Teppanyaki Secret Recipe???

25-11-11
hahahaha.. ok, arini ai ngan my sayang g jalan2 kat Mines PLUS kitaorg teringin sangat nk makan teppanyaki.. hehehehe.. so kitaorg singgah la kat kedai teppanyaki ni kitaorg try beef set punye..

ape itu teppanyaki? ok berdasarkan Wikipedia.
Teppanyaki (鉄板焼き teppan-yaki?) is a style of Japanese cuisine that uses an iron griddle to cook food. The word teppanyaki is derived from teppan (鉄板), which means iron plate, and yaki (焼き), which means grilled, broiled or pan-fried. In Japan, teppanyaki refers to dishes cooked using an iron plate, including steak, shrimp, okonomiyaki, yakisoba, and monjayaki.

Modern teppanyaki grills are typically propane-heated flat surface grills, and are widely used to cook food in front of guests at restaurants. Teppanyaki grills are commonly confused with the hibachibarbecue grill, which has a charcoal or gas flame and is made with an open grate design.[1] With a solid griddle type cook surface, the teppanyaki is more suitable for smaller ingredients, such as rice, egg, and finely chopped vegetables.

ni la teppanyaki beef set...

daging die yummy sangat klu ayam mesti lagi sedap, next time ai nk try ayam plak.. hehehe... n then lpas makan mknn jepun ni, ai teringin betul nk makan kek secret recipe... so ai ajak my sayang naik kat 3rd floor g beli kek kat secret recipe...

ni kek yang kitaorg makan

my sayang pilih New York Cheese
n

*so kesimpulannye dalam perut kitaorg arini ada Teppanyaki Secret Recipe*
hehehehehehe

Thursday, November 24, 2011

besday juwita yang blackout

22-11-11

arini besay rumate ai si Juwita... so lpas g mkn tengahari tadi ai g kedai kek, ai beli kek kecik jew utk my rumate ni sempena besday die, so agak lewat gak la si juwita ni balik dari kelas sbb setahu ai dalam pkl2 tu die da abis kelas da, dekat maghrib kot die balik, ai ai bagi la kek ni kat die...

ni la kek yang ai bg kat die... gile sempoi kan? xde reben lilin sume.. hehehehe...

so lpas bg kek ni kat juwita, ai pun keluar dinner ngan my sayang.. ai balik2 bilik je si juwita ni belum makan kek lagi, die kate nk mkn ngan aku.. hehehehe

aishhh si juwita ni, kite beli utk die, bley plak die tgu nk mkn ngan kite.. hehehe.. so kitaorg pun makan la kek ni dengan semangatnye... then dalam pkl brp yer dalam 10lebey nk dekat 11 gak la tetibe blackout u ols... aduiii stressnyer ai ngan juwita, juwita plak time tu pki laptop cabut bateri, zuppp terus gelap laptop die.. sian besday gurl ni.. hehehehe

then kitarg da xtau buat ape la sbb nk on laptop xley sbb xde letrik, nk on9 pun xley sbb blackout so otometik wi-fi ni pun gelap laa.. so kitaorg sembang2 sambil tu bukak tingkap bilik kitaorg n sangat Alhamdulillah mlm tu hujan n kitaorg dapat rase angin sejuk masuk bilik, so kitaorg dapat tidur dengan selesanya (ini ditujukan utk juwita sbb ai xnyenyak tido, kne gigit nyamuk)..

then ai pun terus bakar lingkaran nyamuk bawah katil ai, cewahhhh lpas tu baru la aman sket ai nk tido u ols.. malam tu kitaorg tido dengan keadaan tingkap terbuka sepanjang malam sampai pagi esok, n FYI pkl 10pg esoknye baru la ade letrik.. adui dasyat kan kolej ai ni? hehehehe

p/s: time ai tulis post ni bukan time 22hb tapi da 24hb.. hehehehehe

Monday, November 21, 2011

wedding anak Dr. Saidon

20-11-2011

arini tarikh manyak cantik maa...
so today adalah wedding anak Dr. saidon..
nk kenal sape Dr. Saidon?

okey berdasarkan sumber ini....
Dr. Saidon Amri completed his high school at Sekolah Dato’Abdul Razak, Tanjung Malim, Perak and Sekolah Dato’Abdul Razak, Seremban, Negeri Sembilan. He holds the doctoral degree in Kinesiology from Michigan State University, East Lansing, USA.. He was appointed as a lecturer with Universiti Putra Malaysia in 2004. after serving 14 years as high school teacher and one yaer as a tutor at University Putra Malaysia. Dr Saidon has mainly been involved in research concerning biomechanical analysis of physical activity, growth and physical performance of adolescents, evaluation of sports program, and also testing and evaluation for sports and exercise. He has also been involved in advisory and curriculum reviewers at national level in the areas of biomechanics, sports performance among of young athletes and physical education.

hensem kan? ekceli Dr. Saidon ni pengetua Kolej 12 time ai degree dulu, n sekarang die jadi pengetua KOSSAS plak... n time ai mohon master dulu pun die la jadi refree ai.. korang tau kan refree tu ape? bukan pengadil bola kat padang tu tapi reference laa.. hehehehe

ok, so far ai sangat suke dengan tema majlis kawen anaknye, purple pink.. wow... pakaian keluarga plak lagi la cantik, sedare lelaki pakai purple n sedare pompuan pakai pink.. perghh maveles la i cakap kat uols..

ape? pengantin? ok FYI sepanjang ai datang wedding tu batang hidung pengantin pun ai xnmpak, waktu ai tengah mkn bru ai nmpak pengantin tu pun sepintas lalu jew, baju diaorg cantik warna purple..

-papepun ai sangat suke warna tema majlis kawen anak Dr. Saidon ni-

Sunday, November 20, 2011

BN Job Fair 2011

BN Job Fair 2011
18-20 November 2011

ok arini lpas solat jumaat, ai ngan my sayang gerak ke PWTC sbb kitaorg nk g BN Job Fair, mane la tau tersangkut keje kat situ.. n of cos my sayang sangat berminat dengan job fair ni, n da tersangkut da die kat situ 2,3 keje.. harap2 dapat la keje kat sini (sini refer kepada KL/SELANGOR/PUTRAJAYA)... hehehehehe...

ok agak lame la kitaorg duk kat job fair ni, n then tetibe kat job fair ni ade org serbu n kerumun ramai betul siap kamera ngan video lagi.. rupe2nye Khairy Jamaluddin yang datang... siapa die? ok let me introduce k?


Berdasarkan info from Wikipedia, YB Khairy Jamaluddin Abu Bakar merupakan ahli politik Malaysia yang menjawat jawatan Ketua Pemuda UMNO Malaysia dan merupakan Ahli Parlimen Rembau. Beliau juga merupakan menantu kepada mantan Perdana Menteri Malaysia Tun Tun Abdullah Ahmad Badawi setelah berkahwin dengan Nori Abdullah.

ok lpas kitaorg daftar SPR, kitaorg pun balik laa.. n singgah makan McD...


Wednesday, November 16, 2011

hepi besday ibu

15-11-11

arini baru betul2 besday ibu, aritu sambut awal sbb kebetulan sume ade kat umah so sambut la awal... awal seminggu.. hehehehe

papepun disini saya Nurul Munirah binti Johari ingin memberi ucapan kepada ibu saya, Che Hasnah Hassan.

Selamat Hari Lahir IBU yang ke-49
*cewahhh mude lagi belum 50 pun*
semoga ibu sihat la kehendakNya
semoga panjang umur, sempat tengok cucu sulung nanti
semoga murah rezeki
n ibu adalah ibu yang terbaek di DUNIA...

kakak sayang IBU!!!!

sambutan awal besday ibu

7-11-11
arini nak balik da.. sbb masing2 ade keje esoknyer.. so sebelum gerak ibu sempat lagi masak nasik minyak pagi tu untuk kitaorg makan, then kitaorg sambut besday ibu awal sket sbb time ni sume ade.. so lpas makan2 tu kitaorg bawak kuar kek, then seperti biase snap2 gambar..

ai ngan aman

cek kek dulu

ok ni pasangan kekasih yg xbley renggang

inilah die besday woman.. hehehe
SELAMAT HARI LAHIR IBU :)

ni bergambar ngan cewek2 aman

sesi makan kek.. hehehe


ni keluarga Aisy

ni keluarga ai yang tercinta

ok, ni keluarga besar kitaorg time raya AidilAdha kali ni...

lpas tu kitaorg gerak balik KL lpas zohor dan selamat sampai di UPM pkl 9malam.. alhamdulillah.... da ini adalah gambar jamn di TOL GOMBAK...


Tuesday, November 15, 2011

aidiladha 2011

skrg cite pasal aidiladha plak.. ok kat sini banyak yg boleh diceritakan.. dari sebelum balik kampung, time di kampung, selepas balik kampung...

4-11-11
ok, today ai bangun awal sbb my sayang kate nk amik adik die kat segamat tu bawak datang KL sbb raya haji kali ni diaorg sume nk raya kat Dungun.. so dalam pagi tu ai bgun da awal then ai siap g lepak2 kat ofis dulu sbb my sayang kate dalam area 9a.m, sekali lewat la plak, mcm 1st time my sayang ni lambat.. hehehe... ok kitaorg pun hit the road utk pegi segamat.. yeay!!!..

--------------sunyi dalam kereta------------------

ok da sampai segamat, at that time ai ngan my sayang tgu my sis-in-law-to-be PLUS kawan2nye siap2 packing then kitaorg g bandar segamat kejap makan2 then terus gerak g UPM, dalam maghrib gak la kitaorg sampai.. then malam tu g downtown Mines g makan... malam ni tido awal sket sbb esok nk drive

n FYI my rumate, si Juwita da selamat sampai kat umah kakaknya di banting tengahari td time ai kat segamat.. huhuhuhu

5-11-11
ok arini da nk gerak balik dungun, bestnyer... so dalam jam 930 kot plus plus laa.. adik ai abang tu da naik komuter, so ai ngan my sis-in-law-to-be PLUS kawan2nye da siap n pegi stesen petronas isi minyak sume then bile aik ai msj da spi serdang, ai mmg da setel sume da, ikut hati bley je g amik adik ai tuh..


but my sayang ni ai xtaw la die g mane, so tgu die la yg lambat tu, sian abang tgu dekat setengah jam kat stesen komuter serdang.. ok lpas amik abg n sume kitarg trus gerak n jalan at that day sangatlah jamn macam ape daa... huhuhuhu....

jamn jamn jamn

time ni da masuk lebuhraya pantai timur, clear giler jalan, hujan pun x..
*yang kete hitam tu kete my sayang, kitarg gerak due kete sbb da terlebih muatan klu naik satu kete.. hehehehe*

so malam tu kitaorg sampai kat Dungun waktu maghrib.. mlm tu lpas isyak ai kuar beli barang2, ai nk buat oreo cheesecake.. sambil2 tu ibu plak siapkan rendang, then mcm biase la gosip2 bersama ibu, kak chik, kak lin n ai pun bermula.. hahahaha.. seronok gituw...

then malam tu lewat gak la kitairg sume tido, lagi2 anak buahku, Aisy Zara tu yg xtdo dr pagi sampai malam masih kuat lagi berjaga, hehehehe...


6-11-11
SELAMAT HARI RAYA HAJI

pagi ni xpegi solat raya pun sbb kelam kabut nk bersiap, so kaum adam je yg pegi solat raya, kaum hawa duk umah kemas n susun kat ruang tamu.. huhuhu... ok n i nk presented my oreo cheesecake...

tadaaaa... ni la bentuknye selepas kuar dari peti ais, tengok tu berair kat tepi bekas tuh.. hehehe

pagi tu cam bese la lpas solat raya mmg ke meja makan la kami sume.. hehehe..




geng lelaki yang protes sbb meja makan di konker oleh kaum hawa.. huhuhu


my sayang je yang sopan.. hehehe


ni la kekasih kecil my sayang

ni Aisy yang comey dengan umminyer, Kak Lynn..

-------------------ok setel pagi raya--------------------

ok, petang tu kitaorg pegi umah kakak ibu a.k.a Mak Cik Zah.. so kitaorg pegi 3kereta kat umah kakak ibu, umah die penuh ngan kitaorg jew.. hehehhe..



:ni gambar ai ngan dak comey, si Aisy Zara:

---------ok, abis kat umah kakak ibu------------

then kitaorg g pantai yang dekat ngan UiTM Dungun tuh sbb si Aisy ni teringin betul nk main pantai... ni gambar2 kitaorg kat pantai...











okey then dekat nk magbrib kitaorg pun balik la umah.. bila malam menjelma waa rendang da abis, ape mau dimakan malam ini, ok, ai ngan kak chik n my sayang keluar mlm tu g cari bahan2 buat spagethi PLUS kitaorg beli kek besday ibu... :)

so malam tu ai masak spageti n buat puding koktail.. dua2 ni makanan faveret ibu klu ai balik mesti masak ni kat ibu... malam tu spageti ai sampai masak dua kali sbb abis licin.. hehehe suke sangat...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...