CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Pages

~my lovely and cutey frens at blogspot~

Sunday, October 23, 2011

food poisoning????

17-10-11
okey arini ai da nk gerak balik UPM da, kali ni ai balik ngan my sayang n abang...
ni gambar my sayang ngan aqwa sebelum kitaorg balik...

Aqwa wat muke ngade kat daddy a.k.a my sayang

same plak dua2 ni pakai baju belang2..

Aqwa yang amat blur bile amik gambar dekat2.. hehehehe

Aqwa yang sentiasa melekat ngan my sayang

Aqwa manjeeee~~~

tapi seyesly pagi tu ai rase xsedap badan, badan ai kejap2 berpeluh kejap2 sejuk.. ai rase perut ai masuk angin, then ai mintak ubat gastrik ngan ibu, lepas makan ubat gastrik tu ai seyesly xsedap badan.. lepas tu ai lari2 g toilet ai muntah banyak gak laa.. seyesly time tu ai lembik abis... ni klu da kawen mesti ai da hepi, tapi ai belum kawen da la tengah peyed plak tuh.. hehehehe...

ibu cam xsedap hati n xmo bagi ai balik lagi klu xlarat tapi ai kate xpe, pastu kitaorg meneruskan perjalanan tepat pkl12 tengahari, pastu bile sampai kat trafic light McD kerteh ai mintak my sayang singgah.. ok perhatian yer bukan singgah McD kerteh tapi petronas kat sebelah tu sbb ai rase nak muntah lagi, turun2 jew kete ai muntah u ols... seyesly ai lembik sangat then my sayang g beli panadol n air mineral kat ai, so ai telan makan n minum air jew...

then perjalanan diteruskan lagi xsampai setengah jam ai muntah lagi kat kemaman, time tu nasib baik ade plastik dalam kete, ai muntah kuar balik air mineral n panadol yang ai telan tadi.. huhuhu ai nak nagis sbb ai betul2 xlarat.. huhuhuhu.... lepas tu ai xmo makan pape da ai ckp kat my sayang ngan abang.. ai cakap ai nk rehat but at that time ai rase lega sbb rase cam da xde angin dalam perut...

then we arrived kat rNr gambang... kat sini abang ngan my sayang g solat.. ai plak betul2 dahaga so ai dengan bijaksananye g kedai beli air soya bean dalam tin yang sejuk punyerr then ai minum, setel je my sayang solat trus die bising
my sayang : kenapa minum soya?
shaye : air lain sume gas so honey beli soya je la..
my sayang : susu tu honey, nti muntah balik kang..
shaye : honey xtaw..
my sayang : sayang baru ingat nk suruh honey minum limau suam, biar sedap sket perut tuh..
abang : blur blur blur....
*sbb die baru suda solat mmg xtaw pape.. hehehehe*

so kitaorg pun trus g kedai makan kat situ sbb abg ngan my sayang nk makan, n suddenly ai da rase xsedap tekak, mmg betul la kate my sayang xbagus klu muntah minum susu.. huhuhu... ai diam je time diaorg makan tu, pastu my sayang beli limau suam suh ai minum, lepas ai minum tu, ai da rase semacam jew, setel je diaorg makan, ai trus lari kat longkang tepi tu then muntah dengan banyaknye... my sayang cepat2 g beli air mineral n abang teman ai muntah... once again ai rase lembik badan.. huhuhu... then abg beli buah, bagi ai makan...

so kitaorg trus kat perjalanan, ai tido kat seat belakang tu, sampai je kat Gombak tu.. ai bangun n steady jew.. tapi bile kuar je Gombak ai da rase lain macam jew, ai trus amik plastik n uwekkkkk uwekkk n uwekkkk... pastu ai minum air jew, xberani da nk mkn pape... so kitaorg truskan perjalanan ke shah alam sbb nk anta abg.. time tengah trafic jam otw ke shah alam, once again ai muntah, nasib baik la stok plastik dalam kete ai tu banyak... hehehehehe....

dalam around 8pm kitaorg sampai kat umah abg, lepas drop abg kitaorg trus gerak g UPM, tp time tu my sayang ckp die rase pening n nk muntah, sudahhh ai seyesly panic, camne ni die da pening sape nk drive, dah la ai pun ngan lembik2 ni... pastu sampai je UPM kitaorg g klinik kat serdang tu, elok sampai je klinik ai terus serbu toilet die n korang pun mesti da agak kan, yess ai muntah lagi u olss.... time ai muntah tu la doc tu nk panggil name ai.. then ai kuar trus g bilik doc. my sayang ikut sekali masuk dalam dengan galas handbag pink ai... ini perbualan ai ngan doc tu...
doc : ha ni apahal plak, sakit ape?
*mmg doc ni cam xde adab, cam ape daa, tapi ai sabar je sbb ai xsehat*
shaye : saya muntah2 arini dari pagi tadi
doc : pregnant?
shaye : ish x laa...
doc : dah tu muntah2, pregnant la tu, when is ur last period?
shaye : sekarang ni saya period
doc : ok, so ape awak makan semalam
shaye : nasik goreng ayam kunyit + tom yam, pagi td pun saya da rase cam angin then saya makan ubat gastrik
doc : awak ade gastrik kew? awak ade gastrik pastu makan nasik goreng ngan tom yam, awak tau x tom yam tu bla bla bla
*ok, FYI time ni doc ni cite ape bahan2 yang diperlukan dalam masak tom yam*
doc : silap makan tu, nti saya bagi ubat...
shaye ngan my sayang : terima kasih doc..

then ai dapat ubat
  • muntah
  • angin
  • sakit perut
  • serbuk garam
pastu my sayang suh ai makan ubat muntah sbb ubat tu kene makan setengah jam sebelum makan, then time ai makan ubat tu, my sayang g beli bubur ayam McD kat ai ngan die sekali.. elok sampai je kat kolej, elok parking jew, ai bley muntah plak kat tempat parking kete tuh, abis kuar segala ubat yang ai makan tadi... klu u ols rajin la, cube u ols kire berapa kali ai muntah...

then sampai bilik je, my rumate baru balik dari exam so die tengok ai xsehat then ai cite kat die ape yang jadi pastu die tnye ade x doc tu bagi air garam, klu ade minum air garam tuh.. so sbb die yg suggest jadi ai mintak die tolong bancuh utk ai air garam tuh.. hehehehe... lepas minum air garam tuh air rase lega sket... then ai terus tido awal mlm tu sbb esok ai ade taklimat project paper...

sebelum tido
  1. ai msj ibu, ibu kate kat umah ni pun geng2 pompuan sume muntah2 n ber**.. so mmg kitaorg suspek makanan terakhir yang kitarg mkn mlm tu la yang kitaorg tapau kat luar... so ibu kate mmg food poisoning la ni... :(
  2. ai msj abg, abg kate die steady xde pape pun... ermmm dasar PERUT TEBAL.. hehehehe
  3. ai msj my sayang, my sayang ckp die pun start muntah2 bile sampai bilik td, muntah plus BER** sekali... ai suh die rehat sbb ai pun ngah rehat sbb sakit badan ai muntah2... kesian kitaorg :(
=so conclusionnyer, kitaorg kene food poisoning akibat makan nasik goreng ayam kunyit PLUS tom yam malam tu=

0 sweet comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...