CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Pages

~my lovely and cutey frens at blogspot~

Thursday, December 20, 2012

buku merah????

16 december 2012

arini g buat kad mengandung kat Klinik Kesihatan Sura... time pegi tu da lambat so nurse tu kate da xsempat nak amik darah untuk hiv test ai n hubby sbb amik darah sampai 12thari jew.. so kitaorg balik dulu... esok kitaorg dtg balik...

17 december 2012

arini pagi2 lagi hubby da kejutkan suh bangun n prepare awal2 sbb nk kene amik darah n buat kad pregnant kat klinik.. ok, sampai2 je diaorg suh kitaorg amik darah, bukan sket banyak gak.. time tu muke xley blah la kan sbb nk kene amik darah tp disebabkan baru rabu lepas kene amik darah kat hospital sbb bleeding, so rase cam imun.. hehehehe... xrase sakit sangat pun.. hubby pun kene amik darah gak.. sbb skrg diaorg nk bt hiv test utk husband n wife sekali... lpas setel tu sume, ade checkup dengan nurse... then bley balik da... hehehehehe...

mmg xde bende pun buat kad pregnant tu cume teruja sbb first experience kan.. hehehehe.. pastu disebabkan bleeding, diaorg rujuk aku pada doc.. so esok kene g jumpe doc plak... lagi sekali kene g klinik... tapi bukan klinik sura tapi klinik kesihatan kuala dungun... hehehehehe

muke baru lepas muntah

18 december 2012

pkl11 tadi pegi klinik kesihatan kuala dungun untuk scan n rujuk doc pasal bleeding tempoh hari... so dekat pkl12 tu pun sampai la giliran jumpe ngan doc, masuk dalam tu, mule2 bese la die tny2 psl bleeding then kemudian scan la, waktu die scan tu aku selawat banyak2, hope xde pape happen kat baby, so time scan tu, doc pun cakap "ni jantung die, nampak x?" aku cume senyum sbb time tu spechless sangat... tapi de problem is my baby belum ikut pkembangan yg sepatutnya, sepatutnya baby da 8week 1day, tp time scan tu baru 7week 3day... so doc lanjutkan due date aku from 29/7/2013 kepada 3/8/2013...

Alhamdulillah lepas jumpe doc, my hubby n ai sangat lega sbb da nmpak jantung baby dup dap dup dap... hehehehe... Alhamdulillah... my hubby n ai sangat sangat, super duper happy... :)

untu tatapan semua
our baby 7week 3day





Thursday, December 13, 2012

seharian di wad kenanga

ok, now ai baru kuar hospital dungun sbb kene tahan wad.. mesti nk tau knp kan? ok ceritanya camni...

--------------- 11 december 2012 --------------

pagi tu mcm bese la ai muntah uwek2, da masuk 7weeks ni mcm kerap plak muntah... so bile da muntah jd xlalu nk makan la, then lpas zohor tu hubby bwak g mkn McD, mane taw kene ke ngan selera baby kan.. ok mkn slow2 kat McD... then balik rumah jew mule2 ok lagi... then bile da masuk asar tu ai muntah abis kuar burger McD yg ai mkn td... time tu rase lembik sangat, abis semua mknn yg aku mkn kuar balik, then ptg sket hubby nk g jogging ngan adik.. time tu ai muntah lagi sekali, kali ni muntah sampai terkencing2... pastu ingat nk mandi la, bile nk mandi tengok ade darah kat spender... time tu rase nk nangis jew....

mane x sedey, dah la last week time baru dapat taw pregnant doc tu da ckp "kantung n baby da ade tp sy xtaw baby awak hidup ke x.." tetibe minggu ni plak aku bleeding.. so lpas maghrib tu pegi la klinik ngan ibu n hubby, doc tu scan die kate "ade lagi kantung tu tp baby awak xbergerak, diam jew" time tu air mate da bertakung tp tahan je xmo bg ibu tgk ai nangis... pastu doc tu kate "if esok bleeding lagi terus g hospital"...

malam tu jujur ckp mmg aku xselesa nk tdo, asyik pikir je why my baby xde degup jantung lagi, sedangkan da 7 weeks... my hubby mtak ai bersabar, die kate jgn pikir sangat, nti stress...


--------------- 12 december 2012 ---------------

bangun je pagi ni aku rase xselesa, g toilet tengok darah penuh kat spender... mcm darah period, aku da nangis2 da panggil hubby.. hubby suh bgtaw ibu, kuar g kat dapur cari ibu, bgtaw ibu kate darah banyak sangat, sampai da meleleh kat celah kangkang sampai betis ni... siap ade kuar ketul2 kecik tu...

Ya Allah time tu betul2 aku takut, xkn baby da nk pegi tinggal mummy n daddy.. aku betul2 takut sangat2... time tu pkl 11pg, kitaorg terus g Hospital Dungun... time kat hospital dungun tu pegi tempat biase la yg tgu2 nombor giliran nk jumpe doc tu... sekali nurse tu kate, "elok awak pegi bahagian emergency"...

sampai je tempat emergency diaorg terus panggil aku masuk then time aku tengah cakap ngan doc kat dlm emergency room tu, tetibe dtg satu nurse ni aku ingat die nk ambil bp aku, sekali die cottt jarum amik darah kat tangan kanan aku... time tu aku blur n xrase pape, seriously xsakit langsung...

lepas tu aku ingat die cabut da jarum tu lepas amik darah, tp die biar je kat aku siap pelekat plak... 

camni la... huhuhu
time tu ngadu kat hubby sakit... konon nk manje2.. hehehehe...

ok then doc pun scan perut, die kate Alhamdulillah baby still ade cume denyut jantung belum nmpak sbb kandungan awak baru 6week 3day... time tu aku tkejut "haa 6week 3day?, baru mgu lepas sy cek kat sini 6week 1day, xkn in a week baby sy cume bkembang 2hari jew?" Ya Allah time tu sedey xterkata tapi aku bersyukur sbb baby still ade dlm kandungan...

so akibatnye ai kene tahan wad sehingga darah da xkuar...

gelang hikmat... ignore je tahi lalat ai tu.. hehehhee
ibu n hubby iring ai masuk wad perempuan, kebetulan time masuk wad tu time melawat, so ibu n hubby teman ai sampai dekat habis mase melawat... time nk balik tu hubby cium dahi, die ckp "hny duk elok2, nti petang syg dtg..." time tu sayu je tengok hubby n ibu balik... 

so bermula la kehidupan ai sebagai seorang pesait di wad kenangan hospital dungun... hehehehe... da xtaw nk buat ape, keje aku cume g tukar pad kat bilik air sbb nk kencing... then aku baring tido.. bile dekat waktu melawat ptg tu, satu family aku dtg melawat... 

rambut pelesu... hehehehe
time diaorg sume nk balik, aaarhhhhh lg sekali stress xsuke sangat duk sowang kat wad ni... lpas maghrib tu aku rase ngantuk sangat2... lapar pun ade... jadi keje aku tdo jew kat wad tu.... huhuhu... pastu dekat 1030pm hubby dtg anta nasi goreng sbb takut aku lapar.. mknn hospital mane ade sampai tgh malam, paling lewat pkl530pm td jew...

gaya nk mkn je, baru sempat 2 3 suap terus xlalu nk mkn... pastu darah keep kuar lagi... betul2 stress, tapi sebelum tido tu hubby ade msej, die kate bykkan doa, jgn stress, so sebelum tido aku selawat then baca ayat qursi byk kali sampai tertido.. 


--------------- 13 december 2012 ---------------

arini awal pagi td pkl 5pg, nurse dtg amik suhu badan, die tnye demam ke x, ade rase nk demam kew... semua aku jawab x... pastu aku ttido balik.. pkl630pg tu aku bgun then nk g toilet, pastu nurse tu ckp kat aku, cek same ade darah ke x lagi... aku pun pegi la cek kat toilet, n still ade lagi.. huhuhuh

ok breakfast time, lpas breakfast tu ngantuk sbb mkn nasi lemak, then mmg terlelap la, sampai nurse kejut bangun sbb doc dtg cek..

doc : arini darah ade lg kew?
aku : ade lagi sikit
doc : ok, klu petang ni da xde darah, awak bley kuar wad la
aku : arini da xscan ke?
doc : smlm da scan kan? after a week bru kite scan balik..
aku : kirenye baby sy still ade la?
doc : klu smlm scan ade, kire ade la tu, nti ahad g buat kad ibu mengandung kat klinik kesihatan...
aku : Alhamdulillah

terus msej hubby sampaikan berita gembira ni.. hubby kate nti thari die dtg melawat...
pastu dlm pkl 11pg tu aku ade g toilet lg sekali, nk g cek if still bleeding ke x... n Alhamdulillah no more bleeding, time kuar toilet tu nurse nk cek bp, so far everything ok, n die kate tgk ptg ni plak camne...

time melawat pkl 1 tu hubby dtg bwak ipad sbb aku ckp bosan duk hospital, huhuhuhu.. ngade2 kan? so bile abis time melawat tu, aku pun main la segala game dlm ipad tu.. N then dlm 230pm aku g sekali lagi bleeding ke x, n Alhamdulillah mmg pad aku kosong xde darah setitik pun... so nurse kate aku da bley kuar wad pkl3 nti.. aku pun ape lagi, sambil nurse tu tgh wat surat kuar wad, aku pun kemas2 barang, call hubby suh dtg amik..

n tepat pkl3pm, hubby n ibu dtg amik ai.. waaa happynyer dpt kuar wad.. peace :)

Thursday, December 6, 2012

Akhirnyaa

Today is the day... 
mula2 takut gak nk g hospital Dungun.. After kes yg hospital sandakan xbuat pape tu, terus g Hospital Dungun.. ok kitaorg g time tu da lewat da, sbb kitaorg pegi pun da dekat pkl2 da... 

masuk je bilik doc terus tunjuk surat refer from hospital likas tu... die baca2, die pun kate "diaorg suspek awak hamil luar rahim kew?" aku senyum2 jew sbb xtaw nk kate ape da... then die kate "jom kite scan, kite tengok macam mane"

then kitaorg pun masuk bilik scan, doc tu pun start letak gel sejuk tu kat perut... time tu aku selawat je xberenti sbb takut xnmpak mcm kat hospital likas aritu.. so doc tu scan die kate "ni sy scan elok je nmpak kantung awak, tapi sy xtaw baby awak hidup ke x sbb sy xnmpak denyutan jantungnye lagi. tapi awak da bley start buat kad ibu mngandung da.."

waktu tu ai mata da bertakung da, pastu terus tanya doc "klu ikut scan ni baby sy da brp minggu?" doc tu kate da 6week 1day.. Alhamdulillah berkat kesabaran aku da hubby selama 7bulan, akhirnya kami bakal menerima org baru dalam masa 34mgu lagi.. :)

keluar dr bilik scan tu aku trus senyum kat hubby ngan ibu, cakap kat diaorg "Yes i'm pregnant"... waktu tu ibu jgn kate la, hati ibu ni cepat tersentuh, berderu air mata terharu nk dapat cucu... hehehehe... hubby aku mcm biase la sengeh2.. hehehehe...

tapi yg xbestnye doc tu xbg gbr scan tu kat kitaorg sbb die itu untuk rekod kesihatan aku kat hospital dungun.. ermmm pape pun xdapat nk tunjuk gbr scan baby, aku bagi tunjuk gambar ubat2 yg doc bg time aku pregnant ni ok la kan? hehehehe

ni la ubat2nyer.. banyak gak yer...



Monday, December 3, 2012

gud to b at semenanjung

ok now baru berpeluang nk on9 sbb pg td flight kul1030 then sampai LCCT jam 130pm tp adik ai dtg amik pkl2pm pastu terus g umah kak lin then g anta ecah balik ikbn banting then g shah alam anta abg then tsesat time nk g bangi jumpe donat bedek n freda... so lepas mkn check in hotel kat serdang dekat jam12mlm... n now baru la nk rase rehat occay!!!!

yg tadi tu kesimpulan, but biar i cite balik wat happen a day before kitaorg balik smenanjung.. 

--------------- 1 december 2012 ---------------

seawal jam 7pagi kitaorg da gerak dari bukit garam sbb my father-in-law nk g klinik, so nk xnk kitaorg mmg kene gerak awal.. sampai kat bandar sandakan, kitaorg pun terus g klinik, lepak2 dlm kete with my hubby n bro-in-law... setel jew kat klinik kitaorg terus g sim sim ikan bakar...
bakar bakar ikan panas panas
my bro-in-law
my hubby yg demokkkk...
n then g check in kat Sabah Hotel ke Sandakan Hotel, aku pun da lupe, yg penting hotel, lpas kitaorg check in, rehat2 jap, dalam jam 3pm tu mama n baba ajak g kenduri kawan ke sedare baba ntahla ai pun xbrp taw.. lpas g kenduri kitaorg singgah giant jap sbb nk beli brg baekkk... hehehehhee...

ok la then lpas maghrib n isya', my hubby n my bro-in-law g McD sbb kitaorg lapo.. selesai mkn then tgk bola jew, aku n hubby trus jalankan eksperimen terhadap barang baek yg kitaorg beli td n the result is
i'm pregnant 3+, maksudnye pregnant antara 5-6weeks
 time ni ai ngan hubby betul2 happy n yakin that i'm pregnant.. so kitaorg bertambah bersemangat nk balik dungun nk g cek... hehehehehe

--------------- 2 december 2012 ---------------

ok pagi ni sebelum gerak g airport, kitaorg singgah breakfast dulu, then baru g airport...
our tickets
so kitaorg sampai LCCT around 130pm la, tp tgu abg ngan ecah berejam baru sampai... ok lpas abg n ecah sampai, kitaorg terus g umah kak lin, nk jumpe Cik Aisy... hehehehe

aisy wiyh us :)
 lpas da mkn tengahari kat umah kak lin siap lepak2 plak, baru la kitaorg gerak ke banting, nk anta cik ecah ni balik IKBN banting... 

ni la ecah...
lepas anta ecah, g anta abg kat shah alam plak... lpas anta abg kat shah alam pastu xtaw la camne kitaorg terlepas simpang ke, terus terlajak sampai kat mane ntah, ni sume gara2 gps yg lame punye ni, turn left turn left, walhal left tu jalan mati... eeee... 

so kitaorg sampai lambat la dekat bangi, janji nk makan ngan bedek, freda n donat kat Steamboat Antarabangsa kat bangi tu pkl 830pm sekali kitaorg yg sampai lambat.. tp pape pun terus isi perut sampai kenyang.. hihihi... dekat pkl12mlm gak bru kitaorg gerak mencari hotel untuk check in, actually planning nk duk umah k.eza, tp time tu nia xsihat n kene masuk wad, so kitaorg pun xmo menyusahkan kak eza jd better kami check in kat mane2 hotel.. hihihi...

ok, da dekat jam 1pg ni elok kite tdo la, esok kite nak g melawat upm plak pastu nk g melawat nia anak kak eza, nk g kilang coklat lagi... hihihihi

Wednesday, November 28, 2012

gud news??? maybe....

ok today da cukup seminggu period xdatang, aku punye tangan betul2 gatal nk pbuat pregnancy test sekali lagi, hubby kate ikut suke la tp jgn berharap sangat sbb kite bru cek aritu.. ok boss... hihihihi...

so ai nk kongsi resultnye dengan semua org arini...
tadaaa!!!!!
positif k... strong positive

my hubby n ai sangat gembira, tp xmo jumpe doc lagi.. hihihihi

Monday, November 26, 2012

sekali lagi result yg negatif

after kes semalam, pagi ni ai n hubby going to start a new life with a new hope sbb kitaorg nk pegi cek kat Hospital Sandakan plak... flight kitaorg jam 1thari... time breakfast pkl 9am tu dengan berat hatinye aku msej ibu, mesej kat ibu punye la panjang lebar sbb nk cite psl kes smlm...

ni la msej ai kat ibu...
time taip msej tu ade kat dalam kete kawan hubby, sambil taip msej sambil menitik air mata... sedey sangat.... tepat pkl1pm kitaorg naik flight then sampai around 2pm kat sandakan... elok2 sampai je terus g Hospital Sandakan sbb kene refer kat sini... 

sampai hospital sandakan terus g bahagian emergency n bagi surat tu kat MA yg bertugas, then die suh amik nombor... my hubby n ai ditemani my mom-in-law... tunggu punye tunggu, dekat 530pm baru nombor aku diaorg panggil, Astagfirullahalazim... lame giler tunggu.. then tibe la mase jumpe doc, masuk jumpe doc tu xsampai 5minit pun, aku yg bru duduk kat kerusi tu pun bru je duduk terus bangun keluar...

korang taw ape cerrr???? camni, aku masuk je dalam bilik doc tu aku ingat doc tu ade la nk amik urin bt urin test ke, amik darah ke nk scan ke... xde pape, last2 die tgk surat aku pastu ni perbualannye ngan aku;

doc : awak ni xde pape ni, mungkin awak xpregnant
aku : tapi urin test kate weakly positif
doc : weakly positif mungkin xmengandung, awak da brp lame kawen? anak first kew?
aku : da 8bulan kawen, aah anak first
doc : xde pape ni, period awak lambat je kot, tgu la lagi 2mgu
aku : yang pasal cyst tu camne?
doc : cyst tu pun xde pape
aku : owh yeke?
doc : iye, xpayah risau2, kesian kat awak kene tgu giliran kat luar lame2...
aku : terima kasih doctor

time aku keluar dr bilik doc tu terus hubby tny camne, aku diam jew.. pastu aku ckp "xde pape, doc kate mungkin xpregnant.." pastu hubby kate, "itu xpe la xkisah, cyst tu camne? bahaya x?" aku pun terang kat die, doc kate cyst tu cyst yg xbahaya.. hubby pun terus kate "lega rase, xkisah pregnant or x sbb mungkin belum rezeki kite, yg bimbang takut ape2 je yg cyst tu.." n that time aku dapat rase yg hubby betul2 caring psl aku..  rase terharu sangat...

then time nk balik bukit garam singgah mcd sbb hubby lapar... then terus balik ke rumah...

kisah kehadiran org ketiga mungkin...???

kisahnya bermula apabila 24hb yg lepas aku da bt home pregnancy test, then ade 2line yg kuar but satu line terang, satu line pudar.. bile my hubby cek kat internet, kes mcm aku ni weakly positif.. so mungkin mengandung tp masih awal..


so 25hb my hubby n i pegi attend wedding kawan my hubby kat Kota Kinabalu, Sabah... kitaorg amik flight pg tu n arrive kat epot kk dalam pkl9lebey kot.. then tgu kawan my hubby (Misfat) dtg amik kat epot..

ok dipendekkan cerita inila die gbr pengantin 




ok, yg kawen ni member hubby ai, En. Faridzul Hayat n pasangan hidupnya Anita...


--------------- chop chop chop ---------------

so dipendekkan cerita after g wedding paridzul, kitaorg balik hotel, kitaorg stay kat tune hotel je sbb dekat ngan Hospital Likas tempat Asrul keje.. Asrul ni actually my besties time sekolah n now work as MA kat Hospital Likas.. Jadi alang2 ade member keje kat hospital, so nk g cek if i'm pregnant or not...

lpas mkn mlm, kitaorg terus ke Hospital Likas around 1015pm gak la.. sampai sane terus g kat tempat my fren keje, so first mmg diaorg nk buat urin test la... after buat urin test, die kate weakly positif, mmg same mcm ape my hubby kate time kitaorg buat home pregnancy test... ok then die kate nk scan, nk tgk camne...

Doc tu pun scan la perut ai ni, bile scan doc tu da buat muke pelik, die tekan tekan alat tu kat rahim ai.. n die kate "i cannot find anything BUT ...". waktu die kate BUT tu aku da mcm lain jew nada die ni.. ok sambung "BUT ai nmpak ada cyst kat ur left ovary besarnye 2cm, so ai nk try cek kat bawah la, nk tengok ade bengkak ke ape ke...".

At that time, honestly aku da blur n xrase pape, waktu diaorg nk cek kat bawah tu aku redha jew ape diaorg nk buat, then die ade masuk alat ape ntah, aku pun xtaw la, die cek2 die kate xde bengkak, n die tnye aku sakit ke x.. n sebenarnye aku xrase pape pun, sakit ke ape xde pun... So maybe cyst aku tu xbahaya, then die kate aku kene g jumpe pakar sakit puan kat tingkat atas...

Aku pun g la tingkat atas ngan my besties ni, naik atas je jumpe pakar sakit puan, mula2 die suh aku kencing then die scan kat rahim ai lagi sekali, die kate ur uterus is empty... time tu da nk nangis tp disebabkan ade satu lagi harapan iaitu scan dari bawah guna alat scan yg panjang tu... time tu aku betul2 redha, whats gonna happen let it happen... So time scan dari bawah tu die kate i didnt see anything... sekali lagi, air mata aku da bertakung da, tp aku tahan2 jugak jgn nangis...

lpas sudah cek tu, doc tu kate aku ni maybe xpregnant or ectopic pregnancy... ectopic pregnancy tu hamil luar rahim plus ade cyst saiz 2cm lg kat ovari sbelah kiri... huiiii perlukan semangat yg kuat kat sini... doc tu pun suh aku tgu kat luar sbb nti die nk bagi surat suh aku refer ke hospital sandakan sbb dekat sket ngan bukit garam kan... time tgu kat luar ngan my besties tu, die pun mintak aku byk bsabar je... mesti korang tertanya2 kan mane hubby ai, actuaaly hubby ai xley masuk kat kawasan ni, die kene tgu kat tingkat bawah, ruang menunggu sbb tu die xde by my side time rawatan ni... huhuhuhu....

N then lpas da setel sumenye, kitaorg balik ke hotel, before balik aku berterima kasih sangat2 kat my besties.. bile da balik hotel tu, aku menangis jew tp slow je xmo bagi hubby taw yg aku tengah menangis sbb aku xmo die tgk aku sedey... plus my mom n sis duk mesej jew tny mcm mne da check tu, aku plak stress spi xley nk reply msej, last2 aku msej "doc kate kakak xmngandung sbb uterus kakak kosong".. aku taw diaorg hampa tp ape bley bt, aku lagi terseksa, aku xsanggup nk bgtaw diaorg yg aku ade cyst sebesar 2cm..

malam tu aku tidur dlm keadaan air mata mngalir... sedey sangat bile dapat taw result mcm tu from doc.. Asalnye nk g cek pregnant ke x, dengan penuh harapan tp last2 berita lain plak yg dapat....
aku sedey sangat2.. maybe belum rezeki kami kot.. Allah da merancang sebaik2nya untuk kami dan kami akan terima dengan hati yg terbuka :)

Monday, November 5, 2012

family day


2-10-2012

family day ni family day sekolah en asben, SMK BUKIT GARAM 2... diaorg buat family day ni kat Borneo Paradise.. Borneo Paradise tu kat mne? haaa jgn tnye ai lebey2, mmg harem ai xtaw mende.. hehehehe.. Anyway seawal jam eh eh eh xde la seawal sbb kitaorg sume gerak after solat jumaat, konvoi ramai2 ke sane... so perjalan from bukit garam ni nak ke KK amik mase around 6hours gak la... n ai da buat bekal sandwich turun temurun from my mom... bukan nk bangga tapi mmg umppphhh... hehehehhehe..

ok dipendekkan cerita, around 7p.m kitaorg sampai kat Tuaran pegi amik one of the teacher kat situ sbb die ade anta kete die rosak.. n kitaorg singgah masjid untuk solat then meneruskan perjalan ke destinasi pertama iaitu CentrePoint sbb aktiviti pertama diaorg adalah bowling..

after finis main bowling kitaorg trus balik tempat penginapan kitaorg di Likas Square Apartment...








3-10-2012
ok today kami c.out from likas square apartment sbb kami akan ke tempat family day yg sebenarnya, so pagi2 lagi kami da c.out then sarapan lpas memulakan perjalanan ke Borneo Paradise... Alhamdulillah tempat yg menarik tepi pantai.. hehehe.. so sampai2 je semua amik kunci bilik masing2 then keluar jenguk2 kawasan, after that kami lunch... after lunch rehat2 dulu... lpas zohor kami start la sukaneka.. seronok sangat spend time with cikgu2 ni.. hehehehe...

let de pic tell how happening we r... hehehehehe

xmalu mintak m&m ngan kawan hubby

my sister

kumpulan sukaneka kami

peserta wanita

family of SMKBG2

someone took my pic but i dont know who.. tq photografer.. hihihihi
ok so mlm kami bbq tp xde picture plak...
then tommorow kami checkout then trus balik ke bukit garam...

then end... xoxo...

Saturday, May 19, 2012

sanding day part 3

ok now kite sambung lagi yer...
tadi my hubby call kate da sampai.. n seyesly mmg ai da nmpak kete diaorg kat luar..
neves? xlaaa.. da nikah da.. nk neves ape.. nk bersanding je pun..
terkentut pun xpe sbb music kompang kuat.. hahahahaha
eee xsenonoh tul la... hehehehehe

ok ni la gbr yg di 'snap' semasa ketibaan rombongan;

penyambut tetamu
Aisy pun nak sign jugak...
ok da kuar da...
rombongan pengantin lelaki da sampai da...
rombongan perempuan da READY!!!
ok salam salam...
berarak masuk
ok jalannnn... tapi xmuat pintu gerbang plak.. bukan salah kitaorg tp pengapit kitaorg yg gem2.. hehehehehe



ok now asdalah sesi kegemaran adik2 ai...
sesi menepung tawar...
da ready untuk ditepung tawar
org pertama : IBU
kedua : AYAH
sayammm anak mama
ampun tuanku
pak long
mak long

pak lang
mak su
ok now adik beradik plak...
abe...
ayat
kak chik
ecah
aman
*sepupu plak*
abg ein 
uncle ash syg aisy
aunty mun plak syg aisy
kak ain
kak na
husna

gambar geng2 upm
bedekkk..
kak abby = my twin
uncle ganasan
uncle ganasan n aunty
member2 upm
geng2 upm
bas UPM pun dtg...
kosmate my hubby a.k.a my junior
zila...
pengantin ngan bas UPM

sempat cium Nia..

 lpas amik gambar ngan bas upm, diaorg yg dari UPM pun balik..
then baru la kami dapat makan beradap... lapar beb...

baca doa makan dulu
beradap kan? hihihi
peace yooo!!!
my parent
my hubby's parent
ai suap hubby
hubby suap plak
minummm
my sibling
keadaan dari luar rumah

with pak cik dollah n wife
*kawan ayah masa zaman muda*
----- its me n her -----


my bff, YenG

our pengapit
(dedy, hubby, me, yeng)



---------- pengantin with family ---------
my sibling
my family in law
my family
pak long n mak long
mak lang, balqis, marsya n pak lang
abg ein, aisy n kak lin
pak su, adik ika, husna n mak su
abg zul, imran n kak na
abg aran, afi, nina n kak zue...
a kiss from adif

 ------- pengantin time -------
peluk die...
sengeh kene cium..
bisik ape tuuu...
pelukan seorang suami
uuuuuuuu
------- gambar d bilik pengantin -------


tadaaaaa...
gambar posing jew.. jangan pikir bukan2 plak.. lesinggg kanggg...
hahahahahaha






----- potong kek -----

suap bucukkk...

ok thats it for my wedding day.. untuk outdoor? tgu my next entry la yer.. hehehehehe
ok "Selamat Pengantin Baru' to us..
Doakan kami semoga bahagia hingga ke akhir hayat :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...