CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Pages

~my lovely and cutey frens at blogspot~

Wednesday, November 28, 2012

gud news??? maybe....

ok today da cukup seminggu period xdatang, aku punye tangan betul2 gatal nk pbuat pregnancy test sekali lagi, hubby kate ikut suke la tp jgn berharap sangat sbb kite bru cek aritu.. ok boss... hihihihi...

so ai nk kongsi resultnye dengan semua org arini...
tadaaa!!!!!
positif k... strong positive

my hubby n ai sangat gembira, tp xmo jumpe doc lagi.. hihihihi

Monday, November 26, 2012

sekali lagi result yg negatif

after kes semalam, pagi ni ai n hubby going to start a new life with a new hope sbb kitaorg nk pegi cek kat Hospital Sandakan plak... flight kitaorg jam 1thari... time breakfast pkl 9am tu dengan berat hatinye aku msej ibu, mesej kat ibu punye la panjang lebar sbb nk cite psl kes smlm...

ni la msej ai kat ibu...
time taip msej tu ade kat dalam kete kawan hubby, sambil taip msej sambil menitik air mata... sedey sangat.... tepat pkl1pm kitaorg naik flight then sampai around 2pm kat sandakan... elok2 sampai je terus g Hospital Sandakan sbb kene refer kat sini... 

sampai hospital sandakan terus g bahagian emergency n bagi surat tu kat MA yg bertugas, then die suh amik nombor... my hubby n ai ditemani my mom-in-law... tunggu punye tunggu, dekat 530pm baru nombor aku diaorg panggil, Astagfirullahalazim... lame giler tunggu.. then tibe la mase jumpe doc, masuk jumpe doc tu xsampai 5minit pun, aku yg bru duduk kat kerusi tu pun bru je duduk terus bangun keluar...

korang taw ape cerrr???? camni, aku masuk je dalam bilik doc tu aku ingat doc tu ade la nk amik urin bt urin test ke, amik darah ke nk scan ke... xde pape, last2 die tgk surat aku pastu ni perbualannye ngan aku;

doc : awak ni xde pape ni, mungkin awak xpregnant
aku : tapi urin test kate weakly positif
doc : weakly positif mungkin xmengandung, awak da brp lame kawen? anak first kew?
aku : da 8bulan kawen, aah anak first
doc : xde pape ni, period awak lambat je kot, tgu la lagi 2mgu
aku : yang pasal cyst tu camne?
doc : cyst tu pun xde pape
aku : owh yeke?
doc : iye, xpayah risau2, kesian kat awak kene tgu giliran kat luar lame2...
aku : terima kasih doctor

time aku keluar dr bilik doc tu terus hubby tny camne, aku diam jew.. pastu aku ckp "xde pape, doc kate mungkin xpregnant.." pastu hubby kate, "itu xpe la xkisah, cyst tu camne? bahaya x?" aku pun terang kat die, doc kate cyst tu cyst yg xbahaya.. hubby pun terus kate "lega rase, xkisah pregnant or x sbb mungkin belum rezeki kite, yg bimbang takut ape2 je yg cyst tu.." n that time aku dapat rase yg hubby betul2 caring psl aku..  rase terharu sangat...

then time nk balik bukit garam singgah mcd sbb hubby lapar... then terus balik ke rumah...

kisah kehadiran org ketiga mungkin...???

kisahnya bermula apabila 24hb yg lepas aku da bt home pregnancy test, then ade 2line yg kuar but satu line terang, satu line pudar.. bile my hubby cek kat internet, kes mcm aku ni weakly positif.. so mungkin mengandung tp masih awal..


so 25hb my hubby n i pegi attend wedding kawan my hubby kat Kota Kinabalu, Sabah... kitaorg amik flight pg tu n arrive kat epot kk dalam pkl9lebey kot.. then tgu kawan my hubby (Misfat) dtg amik kat epot..

ok dipendekkan cerita inila die gbr pengantin 




ok, yg kawen ni member hubby ai, En. Faridzul Hayat n pasangan hidupnya Anita...


--------------- chop chop chop ---------------

so dipendekkan cerita after g wedding paridzul, kitaorg balik hotel, kitaorg stay kat tune hotel je sbb dekat ngan Hospital Likas tempat Asrul keje.. Asrul ni actually my besties time sekolah n now work as MA kat Hospital Likas.. Jadi alang2 ade member keje kat hospital, so nk g cek if i'm pregnant or not...

lpas mkn mlm, kitaorg terus ke Hospital Likas around 1015pm gak la.. sampai sane terus g kat tempat my fren keje, so first mmg diaorg nk buat urin test la... after buat urin test, die kate weakly positif, mmg same mcm ape my hubby kate time kitaorg buat home pregnancy test... ok then die kate nk scan, nk tgk camne...

Doc tu pun scan la perut ai ni, bile scan doc tu da buat muke pelik, die tekan tekan alat tu kat rahim ai.. n die kate "i cannot find anything BUT ...". waktu die kate BUT tu aku da mcm lain jew nada die ni.. ok sambung "BUT ai nmpak ada cyst kat ur left ovary besarnye 2cm, so ai nk try cek kat bawah la, nk tengok ade bengkak ke ape ke...".

At that time, honestly aku da blur n xrase pape, waktu diaorg nk cek kat bawah tu aku redha jew ape diaorg nk buat, then die ade masuk alat ape ntah, aku pun xtaw la, die cek2 die kate xde bengkak, n die tnye aku sakit ke x.. n sebenarnye aku xrase pape pun, sakit ke ape xde pun... So maybe cyst aku tu xbahaya, then die kate aku kene g jumpe pakar sakit puan kat tingkat atas...

Aku pun g la tingkat atas ngan my besties ni, naik atas je jumpe pakar sakit puan, mula2 die suh aku kencing then die scan kat rahim ai lagi sekali, die kate ur uterus is empty... time tu da nk nangis tp disebabkan ade satu lagi harapan iaitu scan dari bawah guna alat scan yg panjang tu... time tu aku betul2 redha, whats gonna happen let it happen... So time scan dari bawah tu die kate i didnt see anything... sekali lagi, air mata aku da bertakung da, tp aku tahan2 jugak jgn nangis...

lpas sudah cek tu, doc tu kate aku ni maybe xpregnant or ectopic pregnancy... ectopic pregnancy tu hamil luar rahim plus ade cyst saiz 2cm lg kat ovari sbelah kiri... huiiii perlukan semangat yg kuat kat sini... doc tu pun suh aku tgu kat luar sbb nti die nk bagi surat suh aku refer ke hospital sandakan sbb dekat sket ngan bukit garam kan... time tgu kat luar ngan my besties tu, die pun mintak aku byk bsabar je... mesti korang tertanya2 kan mane hubby ai, actuaaly hubby ai xley masuk kat kawasan ni, die kene tgu kat tingkat bawah, ruang menunggu sbb tu die xde by my side time rawatan ni... huhuhuhu....

N then lpas da setel sumenye, kitaorg balik ke hotel, before balik aku berterima kasih sangat2 kat my besties.. bile da balik hotel tu, aku menangis jew tp slow je xmo bagi hubby taw yg aku tengah menangis sbb aku xmo die tgk aku sedey... plus my mom n sis duk mesej jew tny mcm mne da check tu, aku plak stress spi xley nk reply msej, last2 aku msej "doc kate kakak xmngandung sbb uterus kakak kosong".. aku taw diaorg hampa tp ape bley bt, aku lagi terseksa, aku xsanggup nk bgtaw diaorg yg aku ade cyst sebesar 2cm..

malam tu aku tidur dlm keadaan air mata mngalir... sedey sangat bile dapat taw result mcm tu from doc.. Asalnye nk g cek pregnant ke x, dengan penuh harapan tp last2 berita lain plak yg dapat....
aku sedey sangat2.. maybe belum rezeki kami kot.. Allah da merancang sebaik2nya untuk kami dan kami akan terima dengan hati yg terbuka :)

Monday, November 5, 2012

family day


2-10-2012

family day ni family day sekolah en asben, SMK BUKIT GARAM 2... diaorg buat family day ni kat Borneo Paradise.. Borneo Paradise tu kat mne? haaa jgn tnye ai lebey2, mmg harem ai xtaw mende.. hehehehe.. Anyway seawal jam eh eh eh xde la seawal sbb kitaorg sume gerak after solat jumaat, konvoi ramai2 ke sane... so perjalan from bukit garam ni nak ke KK amik mase around 6hours gak la... n ai da buat bekal sandwich turun temurun from my mom... bukan nk bangga tapi mmg umppphhh... hehehehhehe..

ok dipendekkan cerita, around 7p.m kitaorg sampai kat Tuaran pegi amik one of the teacher kat situ sbb die ade anta kete die rosak.. n kitaorg singgah masjid untuk solat then meneruskan perjalan ke destinasi pertama iaitu CentrePoint sbb aktiviti pertama diaorg adalah bowling..

after finis main bowling kitaorg trus balik tempat penginapan kitaorg di Likas Square Apartment...








3-10-2012
ok today kami c.out from likas square apartment sbb kami akan ke tempat family day yg sebenarnya, so pagi2 lagi kami da c.out then sarapan lpas memulakan perjalanan ke Borneo Paradise... Alhamdulillah tempat yg menarik tepi pantai.. hehehe.. so sampai2 je semua amik kunci bilik masing2 then keluar jenguk2 kawasan, after that kami lunch... after lunch rehat2 dulu... lpas zohor kami start la sukaneka.. seronok sangat spend time with cikgu2 ni.. hehehehe...

let de pic tell how happening we r... hehehehehe

xmalu mintak m&m ngan kawan hubby

my sister

kumpulan sukaneka kami

peserta wanita

family of SMKBG2

someone took my pic but i dont know who.. tq photografer.. hihihihi
ok so mlm kami bbq tp xde picture plak...
then tommorow kami checkout then trus balik ke bukit garam...

then end... xoxo...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...