CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Pages

~my lovely and cutey frens at blogspot~

Thursday, December 20, 2012

buku merah????

16 december 2012

arini g buat kad mengandung kat Klinik Kesihatan Sura... time pegi tu da lambat so nurse tu kate da xsempat nak amik darah untuk hiv test ai n hubby sbb amik darah sampai 12thari jew.. so kitaorg balik dulu... esok kitaorg dtg balik...

17 december 2012

arini pagi2 lagi hubby da kejutkan suh bangun n prepare awal2 sbb nk kene amik darah n buat kad pregnant kat klinik.. ok, sampai2 je diaorg suh kitaorg amik darah, bukan sket banyak gak.. time tu muke xley blah la kan sbb nk kene amik darah tp disebabkan baru rabu lepas kene amik darah kat hospital sbb bleeding, so rase cam imun.. hehehehe... xrase sakit sangat pun.. hubby pun kene amik darah gak.. sbb skrg diaorg nk bt hiv test utk husband n wife sekali... lpas setel tu sume, ade checkup dengan nurse... then bley balik da... hehehehehe...

mmg xde bende pun buat kad pregnant tu cume teruja sbb first experience kan.. hehehehe.. pastu disebabkan bleeding, diaorg rujuk aku pada doc.. so esok kene g jumpe doc plak... lagi sekali kene g klinik... tapi bukan klinik sura tapi klinik kesihatan kuala dungun... hehehehehe

muke baru lepas muntah

18 december 2012

pkl11 tadi pegi klinik kesihatan kuala dungun untuk scan n rujuk doc pasal bleeding tempoh hari... so dekat pkl12 tu pun sampai la giliran jumpe ngan doc, masuk dalam tu, mule2 bese la die tny2 psl bleeding then kemudian scan la, waktu die scan tu aku selawat banyak2, hope xde pape happen kat baby, so time scan tu, doc pun cakap "ni jantung die, nampak x?" aku cume senyum sbb time tu spechless sangat... tapi de problem is my baby belum ikut pkembangan yg sepatutnya, sepatutnya baby da 8week 1day, tp time scan tu baru 7week 3day... so doc lanjutkan due date aku from 29/7/2013 kepada 3/8/2013...

Alhamdulillah lepas jumpe doc, my hubby n ai sangat lega sbb da nmpak jantung baby dup dap dup dap... hehehehe... Alhamdulillah... my hubby n ai sangat sangat, super duper happy... :)

untu tatapan semua
our baby 7week 3day





Thursday, December 13, 2012

seharian di wad kenanga

ok, now ai baru kuar hospital dungun sbb kene tahan wad.. mesti nk tau knp kan? ok ceritanya camni...

--------------- 11 december 2012 --------------

pagi tu mcm bese la ai muntah uwek2, da masuk 7weeks ni mcm kerap plak muntah... so bile da muntah jd xlalu nk makan la, then lpas zohor tu hubby bwak g mkn McD, mane taw kene ke ngan selera baby kan.. ok mkn slow2 kat McD... then balik rumah jew mule2 ok lagi... then bile da masuk asar tu ai muntah abis kuar burger McD yg ai mkn td... time tu rase lembik sangat, abis semua mknn yg aku mkn kuar balik, then ptg sket hubby nk g jogging ngan adik.. time tu ai muntah lagi sekali, kali ni muntah sampai terkencing2... pastu ingat nk mandi la, bile nk mandi tengok ade darah kat spender... time tu rase nk nangis jew....

mane x sedey, dah la last week time baru dapat taw pregnant doc tu da ckp "kantung n baby da ade tp sy xtaw baby awak hidup ke x.." tetibe minggu ni plak aku bleeding.. so lpas maghrib tu pegi la klinik ngan ibu n hubby, doc tu scan die kate "ade lagi kantung tu tp baby awak xbergerak, diam jew" time tu air mate da bertakung tp tahan je xmo bg ibu tgk ai nangis... pastu doc tu kate "if esok bleeding lagi terus g hospital"...

malam tu jujur ckp mmg aku xselesa nk tdo, asyik pikir je why my baby xde degup jantung lagi, sedangkan da 7 weeks... my hubby mtak ai bersabar, die kate jgn pikir sangat, nti stress...


--------------- 12 december 2012 ---------------

bangun je pagi ni aku rase xselesa, g toilet tengok darah penuh kat spender... mcm darah period, aku da nangis2 da panggil hubby.. hubby suh bgtaw ibu, kuar g kat dapur cari ibu, bgtaw ibu kate darah banyak sangat, sampai da meleleh kat celah kangkang sampai betis ni... siap ade kuar ketul2 kecik tu...

Ya Allah time tu betul2 aku takut, xkn baby da nk pegi tinggal mummy n daddy.. aku betul2 takut sangat2... time tu pkl 11pg, kitaorg terus g Hospital Dungun... time kat hospital dungun tu pegi tempat biase la yg tgu2 nombor giliran nk jumpe doc tu... sekali nurse tu kate, "elok awak pegi bahagian emergency"...

sampai je tempat emergency diaorg terus panggil aku masuk then time aku tengah cakap ngan doc kat dlm emergency room tu, tetibe dtg satu nurse ni aku ingat die nk ambil bp aku, sekali die cottt jarum amik darah kat tangan kanan aku... time tu aku blur n xrase pape, seriously xsakit langsung...

lepas tu aku ingat die cabut da jarum tu lepas amik darah, tp die biar je kat aku siap pelekat plak... 

camni la... huhuhu
time tu ngadu kat hubby sakit... konon nk manje2.. hehehehe...

ok then doc pun scan perut, die kate Alhamdulillah baby still ade cume denyut jantung belum nmpak sbb kandungan awak baru 6week 3day... time tu aku tkejut "haa 6week 3day?, baru mgu lepas sy cek kat sini 6week 1day, xkn in a week baby sy cume bkembang 2hari jew?" Ya Allah time tu sedey xterkata tapi aku bersyukur sbb baby still ade dlm kandungan...

so akibatnye ai kene tahan wad sehingga darah da xkuar...

gelang hikmat... ignore je tahi lalat ai tu.. hehehhee
ibu n hubby iring ai masuk wad perempuan, kebetulan time masuk wad tu time melawat, so ibu n hubby teman ai sampai dekat habis mase melawat... time nk balik tu hubby cium dahi, die ckp "hny duk elok2, nti petang syg dtg..." time tu sayu je tengok hubby n ibu balik... 

so bermula la kehidupan ai sebagai seorang pesait di wad kenangan hospital dungun... hehehehe... da xtaw nk buat ape, keje aku cume g tukar pad kat bilik air sbb nk kencing... then aku baring tido.. bile dekat waktu melawat ptg tu, satu family aku dtg melawat... 

rambut pelesu... hehehehe
time diaorg sume nk balik, aaarhhhhh lg sekali stress xsuke sangat duk sowang kat wad ni... lpas maghrib tu aku rase ngantuk sangat2... lapar pun ade... jadi keje aku tdo jew kat wad tu.... huhuhu... pastu dekat 1030pm hubby dtg anta nasi goreng sbb takut aku lapar.. mknn hospital mane ade sampai tgh malam, paling lewat pkl530pm td jew...

gaya nk mkn je, baru sempat 2 3 suap terus xlalu nk mkn... pastu darah keep kuar lagi... betul2 stress, tapi sebelum tido tu hubby ade msej, die kate bykkan doa, jgn stress, so sebelum tido aku selawat then baca ayat qursi byk kali sampai tertido.. 


--------------- 13 december 2012 ---------------

arini awal pagi td pkl 5pg, nurse dtg amik suhu badan, die tnye demam ke x, ade rase nk demam kew... semua aku jawab x... pastu aku ttido balik.. pkl630pg tu aku bgun then nk g toilet, pastu nurse tu ckp kat aku, cek same ade darah ke x lagi... aku pun pegi la cek kat toilet, n still ade lagi.. huhuhuh

ok breakfast time, lpas breakfast tu ngantuk sbb mkn nasi lemak, then mmg terlelap la, sampai nurse kejut bangun sbb doc dtg cek..

doc : arini darah ade lg kew?
aku : ade lagi sikit
doc : ok, klu petang ni da xde darah, awak bley kuar wad la
aku : arini da xscan ke?
doc : smlm da scan kan? after a week bru kite scan balik..
aku : kirenye baby sy still ade la?
doc : klu smlm scan ade, kire ade la tu, nti ahad g buat kad ibu mengandung kat klinik kesihatan...
aku : Alhamdulillah

terus msej hubby sampaikan berita gembira ni.. hubby kate nti thari die dtg melawat...
pastu dlm pkl 11pg tu aku ade g toilet lg sekali, nk g cek if still bleeding ke x... n Alhamdulillah no more bleeding, time kuar toilet tu nurse nk cek bp, so far everything ok, n die kate tgk ptg ni plak camne...

time melawat pkl 1 tu hubby dtg bwak ipad sbb aku ckp bosan duk hospital, huhuhuhu.. ngade2 kan? so bile abis time melawat tu, aku pun main la segala game dlm ipad tu.. N then dlm 230pm aku g sekali lagi bleeding ke x, n Alhamdulillah mmg pad aku kosong xde darah setitik pun... so nurse kate aku da bley kuar wad pkl3 nti.. aku pun ape lagi, sambil nurse tu tgh wat surat kuar wad, aku pun kemas2 barang, call hubby suh dtg amik..

n tepat pkl3pm, hubby n ibu dtg amik ai.. waaa happynyer dpt kuar wad.. peace :)

Thursday, December 6, 2012

Akhirnyaa

Today is the day... 
mula2 takut gak nk g hospital Dungun.. After kes yg hospital sandakan xbuat pape tu, terus g Hospital Dungun.. ok kitaorg g time tu da lewat da, sbb kitaorg pegi pun da dekat pkl2 da... 

masuk je bilik doc terus tunjuk surat refer from hospital likas tu... die baca2, die pun kate "diaorg suspek awak hamil luar rahim kew?" aku senyum2 jew sbb xtaw nk kate ape da... then die kate "jom kite scan, kite tengok macam mane"

then kitaorg pun masuk bilik scan, doc tu pun start letak gel sejuk tu kat perut... time tu aku selawat je xberenti sbb takut xnmpak mcm kat hospital likas aritu.. so doc tu scan die kate "ni sy scan elok je nmpak kantung awak, tapi sy xtaw baby awak hidup ke x sbb sy xnmpak denyutan jantungnye lagi. tapi awak da bley start buat kad ibu mngandung da.."

waktu tu ai mata da bertakung da, pastu terus tanya doc "klu ikut scan ni baby sy da brp minggu?" doc tu kate da 6week 1day.. Alhamdulillah berkat kesabaran aku da hubby selama 7bulan, akhirnya kami bakal menerima org baru dalam masa 34mgu lagi.. :)

keluar dr bilik scan tu aku trus senyum kat hubby ngan ibu, cakap kat diaorg "Yes i'm pregnant"... waktu tu ibu jgn kate la, hati ibu ni cepat tersentuh, berderu air mata terharu nk dapat cucu... hehehehe... hubby aku mcm biase la sengeh2.. hehehehe...

tapi yg xbestnye doc tu xbg gbr scan tu kat kitaorg sbb die itu untuk rekod kesihatan aku kat hospital dungun.. ermmm pape pun xdapat nk tunjuk gbr scan baby, aku bagi tunjuk gambar ubat2 yg doc bg time aku pregnant ni ok la kan? hehehehe

ni la ubat2nyer.. banyak gak yer...



Monday, December 3, 2012

gud to b at semenanjung

ok now baru berpeluang nk on9 sbb pg td flight kul1030 then sampai LCCT jam 130pm tp adik ai dtg amik pkl2pm pastu terus g umah kak lin then g anta ecah balik ikbn banting then g shah alam anta abg then tsesat time nk g bangi jumpe donat bedek n freda... so lepas mkn check in hotel kat serdang dekat jam12mlm... n now baru la nk rase rehat occay!!!!

yg tadi tu kesimpulan, but biar i cite balik wat happen a day before kitaorg balik smenanjung.. 

--------------- 1 december 2012 ---------------

seawal jam 7pagi kitaorg da gerak dari bukit garam sbb my father-in-law nk g klinik, so nk xnk kitaorg mmg kene gerak awal.. sampai kat bandar sandakan, kitaorg pun terus g klinik, lepak2 dlm kete with my hubby n bro-in-law... setel jew kat klinik kitaorg terus g sim sim ikan bakar...
bakar bakar ikan panas panas
my bro-in-law
my hubby yg demokkkk...
n then g check in kat Sabah Hotel ke Sandakan Hotel, aku pun da lupe, yg penting hotel, lpas kitaorg check in, rehat2 jap, dalam jam 3pm tu mama n baba ajak g kenduri kawan ke sedare baba ntahla ai pun xbrp taw.. lpas g kenduri kitaorg singgah giant jap sbb nk beli brg baekkk... hehehehhee...

ok la then lpas maghrib n isya', my hubby n my bro-in-law g McD sbb kitaorg lapo.. selesai mkn then tgk bola jew, aku n hubby trus jalankan eksperimen terhadap barang baek yg kitaorg beli td n the result is
i'm pregnant 3+, maksudnye pregnant antara 5-6weeks
 time ni ai ngan hubby betul2 happy n yakin that i'm pregnant.. so kitaorg bertambah bersemangat nk balik dungun nk g cek... hehehehehe

--------------- 2 december 2012 ---------------

ok pagi ni sebelum gerak g airport, kitaorg singgah breakfast dulu, then baru g airport...
our tickets
so kitaorg sampai LCCT around 130pm la, tp tgu abg ngan ecah berejam baru sampai... ok lpas abg n ecah sampai, kitaorg terus g umah kak lin, nk jumpe Cik Aisy... hehehehe

aisy wiyh us :)
 lpas da mkn tengahari kat umah kak lin siap lepak2 plak, baru la kitaorg gerak ke banting, nk anta cik ecah ni balik IKBN banting... 

ni la ecah...
lepas anta ecah, g anta abg kat shah alam plak... lpas anta abg kat shah alam pastu xtaw la camne kitaorg terlepas simpang ke, terus terlajak sampai kat mane ntah, ni sume gara2 gps yg lame punye ni, turn left turn left, walhal left tu jalan mati... eeee... 

so kitaorg sampai lambat la dekat bangi, janji nk makan ngan bedek, freda n donat kat Steamboat Antarabangsa kat bangi tu pkl 830pm sekali kitaorg yg sampai lambat.. tp pape pun terus isi perut sampai kenyang.. hihihi... dekat pkl12mlm gak bru kitaorg gerak mencari hotel untuk check in, actually planning nk duk umah k.eza, tp time tu nia xsihat n kene masuk wad, so kitaorg pun xmo menyusahkan kak eza jd better kami check in kat mane2 hotel.. hihihi...

ok, da dekat jam 1pg ni elok kite tdo la, esok kite nak g melawat upm plak pastu nk g melawat nia anak kak eza, nk g kilang coklat lagi... hihihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...