CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Pages

~my lovely and cutey frens at blogspot~

Sunday, March 24, 2013

sayang balik dungun


my sayang ckp smlm da selamat sampai KL, n ai ingat die trus balik dungun, rupenye die pegi attend dinner kolej kitaorg dulu kat upm... hurmmmm FRUST satu kali... then syg ckp arini lpas subuh nk grak dr kl.. so ai ni da mimpi mimpi da pagi tu g klinik desa n balik rumah tengahari tu my sayang da ade.. tp hampeh rupenye my sayang gerak dr kl thari... so lpas zohor, ai ngan ibu kuar g jabatan pendaftaran sbb nk g amik ic baru ai, then after that teman ibu g jalan2 kat kedai baju... pastu my sis kat umah ckp my sayang da sampai umah pkl4ptg td... yeay!!! nak balik, ibu dah  dah la tu shopping....

ok sampai umah je, trus g kat bilik, salam syg n cium syg... windoooonyerrrr... then sembang2 ngan syg, syg kate nk tgk perut sbb nmpak cam da ade bumb sket.. tunjuk kat die perut, die muke mcm tharu gile sambil gelak2 tgk our 1st baby membesar in my tummy :) petang tu kami asyik bsembang jew... byk bende nak bcerita selama 3bulan duk jauh2...

Saturday, March 9, 2013

our 1st anniversarry


9 mac 2013
da setahun rupenya aku bergelar isteri kepada Nasir Idris, my husband yg encemm hihihihi... tp malangnye our 1st anniversarry xdapat nk sambut.. sbb??? sbbnye ai kat dgun, tganu n my husband di bukit garam, sabah... ermmm menitis gak air mata mase wish kat hubby happy anniversarry.. sedey sangat but its ok, lagi 15hari kitaorg jumpe sbb hubby start cuti sekolah... hehehehehe...

Alhamdulillah dalam setahun menjadi suami isteri ni banyak dugaan dan cobaan yang ditempuhi, macam2 la.. klu nak cite pun terlalu privacy.. hehehehe.. n dalam setahun ni juga, usia kandungan da mencecah 19 minggu 5hari.. da besar da anak mummy n daddy... bak kate suami sy, produk pertama kami, dijamin halal... hehehehe...

klu dipikirkan balik, kami betul2 xpikir yg kami ni sebenarnye da kawen.. u guys knows why? yelah in year 2009 kitaorg bkenalan, 2010 bertunang, 2012 kawen n now 2013 we r going to have a baby together... mase berlalu dgn cepat sekali... hehehehehe

papepun ucapan untuk my hubby yang xpernah bukak blog si isteri ni,

Sayang....
honey nk ucapkan terima kasih di atas segalanya, sanggup terima honey seadanya, terima kekurangan diri honey, n bersabar dengan honey yg xpandai masak ni... hehehehe.. tp syg sabar je ngan honey.. Honey betul2 xcaye honey akan dapat suami sebaik syg, u r de best syg, walaupun lambat kite dpt anak, tapi our wedding still bahagia n terus bersabar... Honey rase honey org paling bertuah sbb dapat syg as a husband.. i luv u sayang... semoga perkahwinan kite kekal bahagia hingga ke akhirat nanti... Aminnn...




Friday, March 8, 2013

6 jam di klinik kesihatan kuala dungun

5 mac 2013

pagi ni ade apointment ngan doc kat klinik kesihatan kuala dungun, memandangkan klinik desa sura mane ade alat scan.. klu ade senang.. hehehehe.. so dekat jam 10pg tu da siap... bertuah punye pompuan, pkl10pg apointment ngan doc, pkl10pg jugak la baru siap... hahahaha... so kesimpulannya sementara nak tgu aqwa, kak chik ngan ibu siap, dalam 10lebey gak la baru gerak g klinik...

sampai klinik je amik nombor, dapat la nombor 2081... so for me xkisah la sbb ai nk buat blood group test dulu so sementara tu biarlah nombor tu berjalan... da amik nombor then nak tgu nurse kat situ buat pendaftaran plak sbb buku ibu mngandung ni ade dua, satu kite pegang then satu lagi klinik yg pegang... so sementara nk tgu die cari buku ai, ai pun duk la melangut tgk gelagat baby2 kat klinik tu, ade yg baru lahir kecikkkkk lg da dtg klinik sbb kuning... shomey shomey...

dekat 11.15pg bru la nurse tu siap buat pendaftaran buku merahku... then terus g makmal amik urin n darah... amik urin ni prosedur biase as a pregnant lady... dtg klinik je kene kencing, dtg klinik je kene kencing.. hehehehe... so tgu result makmal plak... so far HB 12.0 (OK), urin plak ok, n my blood group is Bpositive same ngan ibu... hehehehe...

ok, lepas da sudah kat makmal terus g unit saringan untuk berat badan n tekanan darah, tekanan darah ok, berat badan maintain je 49kg... huhuhuhu... ok, so dalam 11.45pg pun pegi la kat ruangan menunggu sbb nk scan, then time tu no baru 2040, no aku plak 2081... ade lagi 41org beb!!!! hehehee... ai xkisah sbb 2bulan lpas pun camni gak tp doc ramai, ade 3org doc, so laju laa... this time i thought doc ramai, rupenye ade 1org je doc yg cek perut ni... hadoiiii...

tgu punye tgu, da pkl 1tghari... waktu tu no da 2060 da, aku pun lega la, tetibe no tu turun balik 2036... ish ish ish... perut da lapar, nasib baik ibu anta air ngan roti tadi... tgu punye tgu, pkl515ptg baru la no aku kene panggil, then jumpe doc utk scan cume la less than10minit.. dgr gbr usg xjelasnyer... eeee stuwessss... klu taw baik g klinik swasta je scan.. haishhhh... aigoooo....

walaupun xjelas, i nak kongsi gak ngan member2... ni la my precious daughter @ son at 18weeks 4day..


18weeks n 4day, belum nampak lagi laki ke pompuan... hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...