CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Pages

~my lovely and cutey frens at blogspot~

Tuesday, September 9, 2014

Aidilfitri 2014

Assalamualaikum... da raya ke 5 bru sempat update blog psl raya... hehehehe..
This year ai beraya di sabah sbb asben ai nk beraya with family die... ok fine ai xkesah pon sbb for me, what make him happy thats make me happy too... :)

Malam raya
So mlm raya kitaorg stay rumah mertua ai di kembara jaya... solat maghrib n isyak jemaah then terus kemas2 rumah n paling xlupa is makan... tido agak lewat sbb tgu giliran nk iron baju... hehehehe.. haneem plak dalam jam 9 mlm die da tdo da...

1 Syawal 1435H
seawal jam 3pagi haneem da bangun panjat2 then duduk atas muke mommy.. Arghhh haneem, mommy mngantuk laa... huhuhu... dah la subuh kat sabah awal pkl43pg.. huhuhuhu... teerpaksa bangun jugak then jam 430 pg tu lpas mandi then solat subuh jemaah ngan family in law terus siap2 kan haneem pakai bju raya...

We went to masjid dlm estet sbb my fil ni imam kat masjid dlm estet sane... Bile da sampai masjid haneem tido, then in my head, "Alhamdulillah mommy berpeluang la solat raya tahun ni" but after waiting for so long... Belum start2 lg solat, ttibe cik haneem bangun tgk org ramai trus buat perangai xmo lepas tengkuk mommy, berpeluk mcm pasangan romantis... Hahahaha... Pastu lame betul la nk tgu solat raya, n last sekali haneem buat perangai... So mommy pun amik handbag trus turun bawah masjid.. Nasib baik la mommy msej je abah, abah trus bukak kunci kereta, then mommy sambung susukan haneem, trus die tido... Jd lepak la kami dlm kete sampai org abis solat raya... Adoyaiii... Hehehehe...


Setel solat kami semua balik rumah, beraya sat then terus grak ziarah kubur adik mil ai, adik mil ai ni meninggal sewaktu lahirkan anaknya... Kesian semoga syahid utk arwah.. Aamiin...
Then we r heading to studio gambar, sbb nk amik gbr family raya... Ye la ini first time semua adik2 beradik suami ai dpt kumpul mcm ni... Hehehehe...

After amik gbr studio, kitaorg balik flat guru sbb nk packing pakaian utk blk dungun esoknye... Lpas packing trus stay balik rumah in law ai... Sepanjang di rumah in law, haneem suke betul tido, pastu xmo jumpe org,.. Hehehehe... Mommy pun dgn senang hatinya dpt rileks n mkn everything dgn enaknya... Hahahahaha...

Malam tu mommy tido tsenyum memikirkan nk naik flight balik dungun... Home sweet home... Hehehehe

2 Syawal 1435H
Today bgun tido lambat, aiyokkk mcm mne bley ngun lambat ni... Rupenye laki ai bgun subuh tp xkejut, bgun2 je da pkl8lbey da... Ayokkk sabo jelaahhh... Terus siap2 mandi2 then diaorg bt sambutan birthday haneem sbb 29july tu bday haneem... Hehehehe... Kek secret recipe u ols... Sodappp... Then lepas mkn2 tu kitaorg trus gerak g epot... Flight kami jam 2ptg then sampai di klia jam 430ptg... Kami lepak je kat balai berlepas sbb flight ke tganu plak pkl740mlm... Kami lepak di marrybrown jew... Hehehehe... 

So Alhamdulillah kami selamat tibe d epot tganu jam 830mlm... Ibu ayat n adik tgu kat epot... Then we r heading back to dungun... Waaa rindunyeeee... Hehehehe...

3 Syawal 1435H
Arini kitaorg keluar g amik mykid haneem then buka akaun asb untuk haneem... Maklumlah org duit byk... Hehehehe... Setel buka akaun asb utk haneem kami pun trus stay umah je.. Ye lah, nk spend time kat umah ayah ibu sbb jarang balik kan... Hehehehe...


4 Syawal 1435H

today diaorg planning nak celebrate birthday abah, mommy, haneem n pak lang ayat... hihihi... so sebelah siangnya mommy keluar dulu ngan bakal pengantin baru ni, pak ngah haneem ni, teman die g beli brg utk gubahan hantaran plus pegi tempah pelamin utk kawen die this november..
ni tengah meneliti borang kawen... hihihihi

sebelah malamnya kami celebrate birthday baby of july... hihihihi... let de pic talk hihihi...

birthday cake

  happy birthday to us

mommy haneem sedondon

my big girl

haneem selfie

girls in family johari

eat

eat again

again

mommies

family

5 Syawal 1435H
today mmg rehat2 jew, spent time with family... sbb esoknye da nk balik... ok so today byk keluar ngan k.chik pg cari brg2 abe kawen... 

6 Syawal 1435H
arini kami akn bertolak ke kl, naik flight, so my flight jam 9mlm... jadi ptg tu dalam pkl6 ptg kami grak ke epot tganu.. tp ayat n aman je yg anta... sbb van rosak.. hehehehe...
its so sad,.. tp mommy kuat, mommy think positif n senyum jew... hehehehe...
ok so we arrived at KLIA2 jam 10mlm... flight ke sandakan adalah keesokkan paginya jam630pg... jadi kamu bermalam di KLIA2 jew sbb skrg KLIA2 ade sediakan satu tempat rehat n Alhamdulillah luas tempat tu bley la kami tidao 2 3 jam sebelum check in next flight... :)

haneem mkn biskut kat epot tganu

haneem main ipad

ni la kawasan yg klia2 sediakan, nmpak x karpet tu? Alhamdulillah selesa jugak nk tdo...

tengok haneem tido, best kan... hehehehe
7 Syawal 1435H
ok so kitaorg selamat sampai epot sandakan pkl9lebey gitu la, after amik bagasi terus my bro in law n father in law bwak p mkn.. haneem mkn dgn selera gitu... n then after that time otw balik bukit garam trus la die membuang n mengeluarkan hasil yg bau yg ganjil dalam kereta.. hahahaha... so funny.. ok so itu je cerita aidilfitri tahun ni... wassalam..

enjoy it... xoxo

Tuesday, September 2, 2014

Behave september


Bile masuk 1september ni, haneem behave sangat2, Alhamdulillah... Selalu klu p bndar sandakan mesti die bt perangai kat kedai mkn mcm keluar dr kerusi mkn berdiri bg jatuh sudu garfu la... But semalam p bandar die behave sangat dr otw pegi sampai otw balik... Time lunch kat pizza pun baiknye die, duk atas riba mommy mkn garlic bread diam2 then mkn byk... Pastu masuk giant pun die behave sangat, dgn syarat xmo duk dlm troli, sbb org da dpt kaki, die la tolak troli ngan abah kat giant smlm... Time pilih bawang die pun sibuk jugak pilih bawang, lawak je haneem ni taw... Lpas p giant kitaorg g supermarket servay plak, masuk situ pun die behave, mommy dukung die baik sangat... Otw balik pundie baik, sampai la kat rumah die baik... Alhamdulillah...


Haneem n mommy dlm kereta smlm... Heheheheh


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...