CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Pages

~my lovely and cutey frens at blogspot~

Monday, October 27, 2014

We r coming home

Okey after raya haji aritu kami diizinkan pulang ke terengganu atas alasan adik mommy nak kawen 24/10 so 14/10 tu mommy n haneem balik terengganu... Alhamdulillah perjalanan lancar sgt sbb abah amik flight sdk-kl-tgg utk mommy n haneem so mommy n haneem xyah nk check in 2x... Itu untung klu naik mas.. If air asia kne check in 2x waaa sesak sgt klu nk kne 2x check in plus anak kecik lg... Huhuhuhu... So perjalann dr sdk ke kl sgt lancar sbb haneem tdo je dlm flight... Mommy pon bley rehat dgn selesa... Sampai je di klia, mommy n haneem stay je dlm balai berlepas, kitaorg lepak kat marrybrown tu... Mkn nugget n fries... Hehehehehe... 

Tengok la muke haneem yg xbley blah tu... Hehehehe...

 Flight dr sandakan pkl2ptg sampai klia pkl445ptg.. Then next flight ke tganu pkl745mlm... Dekat 3jam gak mommy n haneem merayau2 dlm balai berlepas tu... Hehehehe.. Lepak kat marrybrown lame gak la... sampai la haneem berrr... so mommy kene bawak haneem masuk toilet mencuci hasil die.. hehehehe... after setel bersih haneem, pintu gate pun OPEN so kami terus masuk balai berlepas then wait nk masuk flight jew... ni pic haneem sepanjang mase tunggu nk masuk flight...

saya boringgggg.. hehehehehe

make a frens... hehehehehe
after 50minutes flight, Alhamdulillah we safely arrived at Lapangan Terbang Sultan Mahmud Kuala Terengganu... guess who is more excited??? haneem la, jalan ngan tok n tok wan sampai tinggal mommy kat blkg.. huhuhuhu...

cewahhh suke la tu...

then we r going home safe n happy....

Friday, October 10, 2014

Aidiladha 2014

Ok raya kali ni siyesly mommy plan nk masak banyak sbb nk invite cikgu2 sekolah yg xbalik kampung... Jadi mommy da plan baik punya dlm kepala nk masak apa... Sekali my hubby ckp "xyah la masak pape, mlm ni kite pg umah mama, tido sane.." Ouchhh perkataan yg mommy xsuke sgt.. Bknnye xsuke ape, lgpun raya puasa aritu da raya n bermalam sampai 2mlm kat umah mertua.. So igt this raya haji xyah la beria sgt.. Sambut la kt umah sendiri plak... Haishhh laki aku ni...


Lpas maghrib mommy saje buat lambat n malas2 je.. Sambung buat kerja dapur n xkemas pakaian... Ye lah, just raya haji je pon xkan nk bmalam kat sane kot... Adil la sket, dua kali raya dua2 kt umah mak die.. Melampau sangat... 

So kitaorg pun pg la jugak umah mertua ni... Pergi sembang2 gitu pastu da lewat kitaorg pun balik rumah kitaorg... Esok paginye raya, laki mommy p solat raya kat masjid dekat rumah jew, then dlm pkl9@10am gitu kitaorg pg umah mertua pergi beraya... Ingatkan duk dlm lpas zohor balik la rumah sbb igt nk beraya umah cikgu lain plak.. But i believe mane2 suami pon klu dah balik umah mak die, mmg diaorg terase mcm zaman diaorg bujang2 dulu, seronoknye tgal ngan mak diaorg sampai berbaring depan tv n xnk balik... So mommy tgu dgn penuh kebosanan sbb haneem diaorg amik main... Jadi mommy stay sorang2 sampai da lpas asar dekat pkl4ptg xsilap haneem berak... N nk xnk terpaksa la balik ke rumah... Bile balik je kat umah salin haneem siapkan haneem, lpas maghrib tu suami mommy lagi sekali nk pg umah mak die... Adoyaiiiii lg sekali kitaorg masuk.. Lg sekali mommy kebosanan... Akhirnya pulang jugak ke rumah..

Esoknye igt nk pergi beraya rumah cikgu2 lain... Sekali lagi rosak plan bile mertua aku call suami aku ajak pergi ziarah kubur, ok fine xjadi lagi pergi rumah cikgu2... After balik dr kubur igt nk trus balik rumah, ok suami aku terus membelok masuk umah mak die... Ok fine, sekali lg mommy bosan sampai ptg... Huhuhuhu...

But its ok... Mommy da biase rase terpinggir... Hehehehe...

Ni gambar aidiladha neem neem.. 


Wednesday, October 8, 2014

How we spend our school holiday on september...

Start with sabtu...


Sabtu until isnin kami pergi kota kinabalu sbb abah ade kelas lat ums kk...

Selasa perjalanan balik ke bukit garam..

Rabu n khamis rehat kat rumah...

Jumaat kami pergi sukau... Sbb geng2 sekolah abah ajak pergi memancing n bbq kat sane... This is sukau...



Kesimpulannya pergi sukau sangat lapar, if mommy taw akan lapar camni, baik mommy bring a lot of food taw... *sigh*...

Sabtu balik bukit garam...

Ahad rehat kat rumah..

Isnin start sekolah...

This is how we start n end our school holiday... 'Best' kan camne kitaorg spend school holiday? In a boring way... Hurmmmm...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...