CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Pages

~my lovely and cutey frens at blogspot~

Wednesday, May 27, 2015

SAMBUTAN HARI GURU SABAH 2015

abes skul time jew, my shuben bwak kitaorg pegi taman rekreasi hutan hijau sandakan... if i'm not mistaken laa... hehehehe... 

actually bukannya sambutan sangat pun cuma cikgu2 d seluruh sabah ni berkumpul then senamrobik same2...

tp malangnya mommy just selfie je ngan haneem.. xde plak nk amik gambar pak cik mak cik cikgu yg senamrobik ni... hehehehe











Monday, May 25, 2015

outdoor petang

petang ni bwak cik haneem main kat luar.. pegi berlegar2 d padang, memandangkan haneem suka berlari2 d padang, so mommy proceed je aktiviti petang ni.. hehehehe...

die start jalan da...
start da...
yeay!!!
ape punye mimik muke la die ni.. hehehhe
bajet fotoshoot
kutip2 laa
bajet gambar passport
abes semua die nk main

Wednesday, May 20, 2015

Trip To Jakarta

jakarta beb... actually bukan kami p satu keluarga pun, ni trip my shuben with classmate master die... lawatan pendidikan.. ok so tonite my shuben da nk kne grak p kk sbb diaorg semua brkumpul d airport kk, KKIA2..  

pagi ni my shuben amik cuti sbb nk setel psal passport d imigresen sandakan... kami bertiga pun terus ke pejabat imigresen sandakan untuk renew passport myshuben yg da hampir 3thun expired tu... hehehehe...

time dalam pejabat tu haneem ni jakun sket, ye lah asyik duk dalam rumah jew, sekali keluar g pejabat besar ade ekon trus jakun... lari sane sini, panjat kerusi, siap p kaunter mnyibuk time org lain nk buat passport... ehehehehe...

after setel buat passport tu kene tgu satu jam utk passport siap, so kami p beli aiskrim pasu yg tgh popular sangat tu... pasu kecik pun rm5 u ols taw... wow!!!!

ni la aiskrim pasunyer
tgok budak jakun ni hehehehe
after 1hour, my shuben nk g amik passport die, mcm bese la mommy n haneem wefie time!!!!





so after isya' td my shuben da naik bas ke kk... 
InsyaAllah esok pagi diaorg akan naik flight ke jakarta, semoga perjalananmu selamat sayang.. Aamiin...

pssstttttttt : ni ade MIL ai dtg teman tido, n haneem plak buat xmo tdo.. waaaa pengsan mommy...

Friday, March 27, 2015

Sukan OPEN BORNEO


cuti sekolah kali ni kami xbalik dungun, kekurangan bajet kate suamiku... ok fine, then bawak la kami p jalan.. hahahaha... mmg p jalan, p jalan kat stadium likas... hehehehe... actually my shuben ade kene bawak student die kejohanan olahraga open borneo punyer.. so alang2 tu die bwak la anak bini die sekali p kk daripada duk terperuk kat gua tu... hehehehe... 

kitaorg grak mmg penuh satu kereta, student my shuben 3org kat belakang.. we ols kat depan 3org...


we ols
student my shuben

ade budak overrrr... hahahaha
berhenti rehat d kundasang...

 ok da sampai kk, kami mnginap d homestay kawan my shuben sbb xkene bayar... hehehehe... so esoknye diaorg start sukan pkl 3ptg n opkos my shuben xbawak kitaorg... tp sukan sebelah mlm bru my shuben bwak... p tgok sukan mmg best but utk org mcm ai, mnguap je keje... xminat sukan la u ols... hehehehe...

my shuben is a coach


kinabatangan team

atlet-to-be

haneem with abah

wefieeee
she start to running... hehehehe
ok sukan pon da malam, so we decide tommorow after subuh terus gerak balik kinabatangan sbb my shuben ade sukan lain with student lain plak...

ini pic kitaorg time balik....

haneem bajet2 malu plak...
this place name Luanti...

dalam air tu ade ikan yg gigit2 kaki kite tu, fish spa kunun... hehehehe

such a busy :(

happy holiday to kasmin, cican n gray

Monday, March 16, 2015

Boboy Haidar Mikhail

Assalamualaikum...

Disebabkan tonite, cik haneem xmo tido lagi.. So mommy pun da penat melayan die ke hulu ke hilir... Mommy pun decide nk duk kat sofa rest2 jap sambil membiarkan cik haneem explore rumah... Terdetik la nk tulis pasal de latest nephew ni...
Actually yg beranak ni adik ipar shuben ai, means my beras la... Hehehehe... 
Beras ai ni da masuk hospital dr 7hb3 lgi sbb die kate rase mcm air ketuban keluar tp xbanyak... So pergi hospital kinabatangan doctor bgtaw mmg air ketuban da kurang tp jalan belum bukak, so terpaksa hantar ke hospital sandakan untuk induce... Esoknye 8hb3 kene hantar pergi hospital sandakan, lepas masuk ubat tu pun jalan belum lagi bukak walhal contraction da kuat... Then esoknye lagi 9hb3 pagi tu my beras bgtaw kate ade kluar lendir darah mase die nk mandi... Then after doctor check Alhamdulillah da bukak 3cm thari tu trus masuk labor room plus kene induce pakai drip n doctor kenjangkakan 645ptg die akn bersalin... But jalannya still 4cm... At last my beras decide nk operate sbb air ketuban keep leaking n ctg baby da xcantik... Takut baby lemas kt dalam...
So Alhamdulillah dekat jam10mlm gitu die selamat dibedah dan lahirlah baby boy seberat 3kg... Lahirlah seorang baby boy pada hari ulang tahun perkahwinan mommy... Walaupun bkn anak mommy, but mommy so happy...

Agak lame jugak die di hospital... Dalam 13hb baru die balik rumah... 
Mommy pun ape lgi, datang la melawat boboy n mama Nurul Attika... Hehehehe...
Ni picture boboy, Haidar Mikhail...
 
Sebijik muke mak die... Hehehehe...

Semoga Haidar Mikhail bin Dedy Gunawan menjadi anak yg soleh kepada mama n baba.. Aamiin... Welcome to motherhood my beras....

Monday, March 9, 2015

Happy 3rd anniversarry

Tepat jam 9mlm, genap la 3thun umur perkahwinan kami... Sekejap je rase 3thun, anak pon da ade sorang... Semoga hubungan ini terus kekal n bahagia till jannah... Aamiin...


Untuk suami terchennntaaa... Xtaw nk bg ucapan ape selain nk request xmo masak arini sbb xde air kat rumah... Hehehehehe.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...