CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Pages

~my lovely and cutey frens at blogspot~

Saturday, May 28, 2016

5 bulan tanpamu ayah

☀️☀️☀️Hari ni 27-05-2016 genap 5bulan ayah pergi meninggalkan kami sekeluarga... Ya Allah... Org kate "nanti lame2 lupalah tu"...😌😌😌


Well... They just said sbb diaorg belum rase kehilangan ketua keluarga, they r not in my shoe... πŸ˜“πŸ˜“πŸ˜“

Semakin lame ayah pergi semakin kuat rindu pada ayah, terlalu kuat sangat... Sampai kadang2 hilang pertimbangan boleh menangis teresak2 sorang2 dalam bilik air, mcm budak2 jew... 😭😭😭😫😫😫

Ayah... U go too soon... Mcm masih byk lagi bende yg belum tercapai bersama ayah... πŸ˜”πŸ˜”πŸ˜”

Tapi Allah tu Maha Kuasa... Dia taw apa yg sebaik2nya berlaku... 😊😊😊

Another 4days ecah nk konvo, sedih rase bile salah sorang ahli keluarga xde, xlengkap rasenye ayah 😒😒😒... She is so sad, kesian ecah... Ecah kate sedihnye nanti org lain amik gambar dgn mak ayah die, ecah xde ayah... 😭😭😭 

πŸ’ͺ🏻πŸ’ͺ🏻πŸ’ͺ🏻Bertabahlah ecah, ayah sentiasa ada di hati ecah, ayah so proud of u walaupun ayah xde mase ecah konvo πŸŽ“πŸŽ“πŸŽ“

Alhamdulillah... walaupun ayah da xde ibu tetap menjadi kekuatan kepada anak2 & anak2 pun menjadi kekuatan untuk ibu 😍😍😍😍... Ayah da tinggalkan seorang wanita yang kuat, tabah n penyayang untuk anak2 n cucu2 ayah.. InsyaAllah now giliran kami plak akan jage ibu sebaik mungkin 😊😊😊

Alfatihah buat ayahanda Johari bin Harun
Tiada ayah yg sanggup menggalas handbag anak perempuannya... He such a good father to us... I luv u more n more ayah... 😍😍😍


Thursday, May 19, 2016

Terlalu merinduimu

❤️❤️❤️On this lovely evening, i miss u...❤️❤️❤️

Menunggumu d halaman rumah,
Menantimu kembali drp solat asar d masjid,
But u never showed up... 

Everyday i waited for u ayah... 
But u never showed up...

🌴🌷🌻🌼🌾Merajinkan diriku menyiram pokok hasil tanammu ayah, seperti tnampak bayanganmu ayah tengah buh baja d pokok2... Bila layan haneem mandi di luar rumah, seperti ternampak kelibatmu ayah tengah minum nescafe gold kosong dlm gelas besar sambil rokok di tanganmu ayah...🌴🌷🌻🌼🌾

Rindu jeritanmu, bebelanmu... Walaupun bebelanmu sememangnya sakit lubang telinga tp as a anak kami tadahkan ajer... Hehehehe... 😊😊😊

U such a cheerful person yg xpernah duk diam, badan ngan mulut sama rancak... Bila ayah dah xde terase sunyinya rumah... Masing2 pun x seceria dulu...

Ibu? Nampak ceria tetapi boleh nampak dalam mata ibu sunyi n sedih.. Ibu selalu mngaji n berdoa untuk ayah tiap kali lpas solat... Hari2 ibu ziarah kubur ayah... Banyak yg ibu nk luah n bercerita dengan ayah... 😒😒😒

144 hari telah berlalu tapi terasa seperti seperti seperti *sigh**πŸ˜“πŸ˜“πŸ˜“... susah nak teruskan menulis mngenaimu ayah... Seperti baru semalam ayah pergi meninggalkan kami... 😭😭😭

Betapa kami merinduimu ayah...😍😍😍
Sekali sekale teringat plak ayah selalu cakap "nanti ayah xdak seronok la hangpa xdak org nk berletiaq kat hangpa" hehehehe... No ayah, we r not happy, we r sad sbb da xde org nk bebel in slang kedah kat kami... We miss u 😒😒😒😒

Semoga ayah tenang d sana... Semoga ayah ditempatkan di kalangan orang2 yg beriman dan beramal soleh... 

"Ya Allah, Kau kasihanilah ayah, Kau sejahterakanlah roh ayah, dan Kau ampunilah segala dosa kesilapan ayah" Amin Ya Rabbil Alamin... Al Fatihah...

🌼🌼JOHARI BIN HARUN🌼🌼
πŸ’πŸ’(03011951-27122015)πŸ’πŸ’




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...