CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Pages

~my lovely and cutey frens at blogspot~

Sunday, June 5, 2016

Konvo ecah

30052016

Kami memulakan perjalanan dr dungun ke putrajaya.. First time ibu pegi jalan jauh tanpa ayah, katanya... Kakak paham ibu sedih, kakak pun xdpt nk bygkan perasaan ecah time naik pentas nk konvo nti... Kami grak lewat jgak, dlm pkl12thari... Kami selamat sampai putrajaya pukul630ptg... 

Alhamdulillah... Malam tu k.mira n kasman dtg bwak satay willy.. Mmg sedap... Cenggini 👍🏻👍🏻👍🏻.. Kalau la ayah ade, mesti ayah mkn banyak, ayah kan suke satay 🍢🍢🍢 😉😉😉...


Awal2 pagi lagi ayat da anta ecah, ibu n kak chik pegi tempat konvo ecah, picc... Perjalanan penuh emosi... Lpas tu ayat balik rumah sambung tidoq... Dalam pkl11pg tu semua start bersiap2, dlm pkl1thari tu ecah da siap konvo n kami pun grak ke picc... Alhamdulillah konvo da ecah... Sedih mmg sedih, tp kami cuba kuatkan semangat sbb ni la first event yg ayah xde.. Kami p amik gambaq studio, pastu g mkn then balik homestay...







We never forget u ayah... Always in our heart forever... Ecah emosi sgt time dpt gbr ni... Die sedeyh sgt ayah xde dgn die time konvo, walhal ayah la org yg anta die p daftar ikbn, yg duk ulang alik anta die kat ikbn bile cuti... 

Malam tu abg azner dtg ngan k.ain n aina... Lepak2 sembang2, pastu abg azner bg gelang besi ayah g mekah dulu... Dulu mase ayah balik haji ayah bg gelang tu kat abg azner, skrg ayah xde, abg azner bagi balik gelang tu kat anak ayah... 😢😢😢


-Selamat dtg june-
Arini kami xde aktiviti, kak lin dtg homestay ngan aisy... Kak lin bwak a lot of food... Sandwich, nasi lemak ayam, daging masak hitam, pavlova and brownies... 🍞🍞🍛🍛🍰🍰

Lpas zohor tu ecah belanja semua org eskrim... Ptg kami pegi IOI City Mall... Jalan2 pun xbest sbb xtaw nk tuju ke mane... Hehehehe... 

Ni cucu2 tok wan naik bus... 😂😂😂

Balik homestay pun da maghrib, k.lin kate abg ein nk dtg. After abg ein dtg, trus ecah potong pavlova, sedapnyer tgok semua mkn pavlova... Pavlova ni mmg superbs, khas dari Laura's Daddy... Ala yg buat kek kawen samtilla tu... Hehehehe...

N then lpas setel semua tu k.lin satu family balik, kami kemas brg then sleep but haneem bdan da start panas2... Abahnye pun terus pegi kedai beli panadol syrup n cool fever... Kesian anak mommy yang cantik ni xsehat... Mlm tu haneem mmg xmo tido sbb xsedap bdan mungkin, mommy bgilir2 dgn abah jage haneem... 


Da pagi pon, haneem pkl10pagi baru rase mngantuk lpas bagi die mandi... Kesian haneem... 
Bdak2 ni tido plak time c.out...

Dalam pkl1230thari kami c.out... Abg pun ade dtg amik bdak2 ni sbb aman, aisyah ain n k.chik naik bas balik dungun... Kami yg naik kereta truskan perjalann ke dungun... Diaorg yg lain trus g umah abg mkn thari n rehat... 

Kami sampai dungun dalam pkl9mlm... Depa pun pkl9mlm bru naik bas drp s.alam... 



Pkl 4pagi depa selamat sampai dungun... Alhamdulillah...




0 sweet comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...